Indijski ocean

Indijski ocean

Kuramathi Island Resort

Kuramathi Island Resort Kuramathi Island Resort

Kuramathi Island je smaragdni draguljček sredi turkiznega morja Maldivov s snežno belimi plažami. Med dopustom odkrijte čarobni podvodni svet, popoldne pa se sprostite v spa centru. Otok je v atolu Rasdhoo skupaj z le štirimi ostalimi otočki. Primeren je za družinske ali romantične počitnice v dvoje. Gre za starejši, vendar popolnoma obnovljeni hotel. Ponuja širok nabor sob različnih kategorij, več restavracij in številne aktivnosti.

Destinacija

Kuramathi je 56 kilometrov zahodno od glavnega letališča (20 minutni polet z vodnim letalom). Dolg je 1,8 kilometra, del otoka je ostal popolnoma naraven.

Sobe

Izbirate lahko med devetimi različnimi tipi sob. Vile so posute v vrtu, ob plaži in na vodi.

Vile v vrtu so v manjših hiškah, v vsaki so štiri sobe. So blizu plaže, vsaka ima posteljo z baldahinom, delno odprto kopalnico, ventilator in klimo, fen, mini bar, sef, telefon, avtomat za kavo ali čaj, TV, DVD predvajalnik in dostop do interneta. Merijo po 45 m2.

Vile ob plaži so večje, merijo 70 m2, v vsaki hiški je le ena soba. Skrivajo se v bujnem zelenju le nekaj korakov od plaže. Gledajo proti morju, vsaka pa ima veliko leseno teraso z ležalniki. Ostala oprema je enaka.

Luksuzne vile ob plaži so manjše, 51 m2, v vsaki hiški sta dve sobi. Imajo še boljšo lokacijo ob morju. Nekatere luksuzne vile imajo tudi jacuzzi. Te so večje, 90 m2 in so v bujnem zelenju. Posvečene so romantiki. Imajo tudi dnevno posteljo na terasi. Kopalnica je večja in odprta, ima tudi jacuzzi.

Superior vile ob plaži z jacuzzijem so zelo sodobne, merijo po 90 m2. Spalnica je opremljena minimalistično, ima veliko, nizko posteljo z baldahinom. Odprta kopalnica ima zunanji jacuzzi.

Luksuzne vile ob plaži z jacuzzijem so ob plaži na sredini otoka, gledajo na laguno. Imajo veliko teraso s senčnikom in dnevno posteljo. Kopalnica je ogromna, odprta z zunanjim tušem in jacuzzijem. Dodatno imajo espresso avtomat.

Vile na vodi merijo po 52 m2, zgrajene so na lesenih pilotih nad laguno. Vsaka ima leseno teraso, s katere stopnice vodijo naravnost v morje.

Vodne vile z jacuzzijem so večje, 90 m2, zgrajene so blizu koralnega grebena in nudijo popolno zasebnost in romantiko. Imajo prostorno spalnico in kopalnico, na leseni terasi je jacuzzi. Razgled je nepozaben.

Če je vaše potovanje na Maldive poročno potovanje in če si želite zares nekaj posebnega, si privoščite vilo za mladoporočence z bazenom. Velike so kar 310 m2, imajo  ločeno spalnico in dnevni prostor. V spalnici je ogromna zakonska postelja in dnevna postelja, v dnevni sobi pa velika sedežna garnitura, TV z ravnim zaslonom, DVD predvajalnik in espresso avtomat. Vila je pravo svetišče romantike, svoje doda tudi kopalnica na odprtem in tuš z LED diodami. Vila ima tudi svoj bazen.

Cenik

Za cenik bivanja v hotelu v vašem želenem terminu nas kontaktirajte.

Dodatne informacije

Hotelska ponudba: na otoku je knjižnjica s knjigami, CDji in DVDji. Ima svoj zdravstveni center, več butikov, menjalnico, pralnico in brezžični dostop do interneta.

Poleg treh glavnih restavracij ima Kuramathi še šest a la carte restavracij. Za posebej romantične trenutke priporočamo večerjo v paviljonu ali na lokaciji po vaši izbiri.

Spa je posvečen lepoti in razvajanju, vsi tretmaji temeljijo na medicinski osnovi. Hotel ima seveda tudi bazen z ločenim bazenom za otroke.

Nočno življenje je pestro. Zvečer imajo živo glasbo, DJ večere, filmske večere na plaži in kulturne predstave.

Kuramathi se zaveda svoje naravne lepote in jo želi tudi ohraniti. Na otoku je morski biolog, ki si z ekipo prizadeva k ohranitvi ranljivega naravnega ravnovesja. Goste otoka med drugim ozaveščajo in jih učijo kako lahko tudi sami pripormorejo k ohranitvi narave.

Športna in ostala ponudba: koralni greben okoli otoka je pravo igrišče za vodne sladokusce. Raziskujejo ga lahko tako začetniki, kot izkušeni potapljači. Kuramathi je primeren tudi za počitnice z otroci. Na voljo so posebne aktivnosti za otroke in za mladostnike. Hotel ima tudi otroški klub za otroke od 3. do 12. leta.

Hotel ima svoj potapljaški center s kar dvema PADi šolama. Organizirajo tečaje in izlete.

Center za vodne športe ponuja najrazličnejše aktivnosti za mlade in odrasle. Na voljo so tečaji in izposoja opreme. Imajo najem kanujev, vožnjo s katamaranom, smučanje na vodi, deskanje, pedoline, vožnjo z banano, organizirajo izlete in safarije, pa tudi ribolov.

Na kopnem lahko obiščete fitnes ali igrate tenis.