Potovanja

Potovanja

REPUBLIKA JUŽNA AFRIKA

REPUBLIKA JUŽNA AFRIKA REPUBLIKA JUŽNA AFRIKA

Želite spoznati Republiko Južno Afriko, tisto edinstveno deželo kontrastov, ki jih nudi narava in kakršno živijo domačini? To bo potovanje, prepleteno z avanturizmom! Doživeli boste ogled dveh nacionalnih parkov, privaten safari z gepardi, lepe klife in  bele plaže. Vse to pomeni doživeti Eastern Cape in Garden Route, ki vam jo sedaj ponujamo v Sloveniji. Republika Južna Afrika je afriški kontinent v »malem«. Vaše bivanje bo vila  v Jeffreys Bayu, z izjemnim pogledom, kjer hrumi najboljši desni val za surfanje na svetu - Supertube v  dolžini 1,5 kilometra.  Afriške spomine boste odnesli s seboj in se v deželo prav gotovo še vračali!

 

ODHOD:  15. 11. 2017                                                                                                 

koda:  522017                                                                 

ČAS POTOVANJA: 14 dni 

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: najmanj 10 , največ 18             

ČAS ZA PRIJAVO: 12. 08. 2017 oziroma do zasedbe mest.

Datum

Čas

Program&ogled

Sreda

15. 11.

Četrtek

16. 11

8:00

Zbor udeležencev na letališču Brnik  / Zagreb. Polet letala  proti Republiki Južna Afrika s pristankom naslednje dopoldne v Johannesburgu nato nadaljevanje leta v Port Elizabeth . Ob prihodu prevoz v Jeffreys Bay, turistično mestece, ki je zlasti med surfarji  poznano po najdalšem valu…  Nastanili se bomo v vili tik pred plažo Dolphine Beach.  Zvečer nas bo čakala  »etno večerja«. Še sprehod ob obali...  Nočitev.

Petek

17. 11.

9:00

Po zajtrku kratek ogled Jeffreys Bay, in za tem izlet v  St. Francis Village, mesto na vodi s kanali in slamnatimi strehami, nato pot do svetilnika na rtu St.Francis Cape. Sledil bo še ogled St.Francis Porta in St Francis Capea.  Povratek domov. Možna priprava lastne večerje v kuhinji Vile ali večerja v restavraciji. Nočitev.

Sobota

18. 11.

8:00

 

Zajtrk. Prosto za različne aktivnosti: kopanje, učenje surfanja, možnost igranja golfa, sprehode ob obali, igranje kart in uživanje na hišni terasi.

Prehrana po lastni izbiri… Nočitev.

Nedelja 19. 11.

9:00

 

 

Po zajtrku odhod na ogled mesta Port Elizabeth,  vzpon na svetilnik, ogled vijugaste poti pri spomeniku Nelsona Mandele. Nadaljevali bomo v Cheetah parku s simpatičnim imenom »Kraga Kamma«, kjer bomo videli večino poznanih afriških živali (žirafe, nosorogi, kuduje, zebre )

 Povratek v naše domovanje. Nočitev .

Ponedeljek

20.11.

9:00

Po zajtrku ogled bližnjih mestec Humansdorp in Hankey,  Nadaljevanje poti skozi največjo dolino oranževcev do Patensie, do velikega jeza Kouga dam. Kosilo v zanimivi tematski restavraciji z imenom Padlleys. Po želji, če nam bosta čas in energija dovoljevala, še ogled  velike privatne posesti. Povratek proti domu. Prosto… Nočitev.

Torek

21.11.

9:00

Zajtrk. Ta dan bo namenjen obisku muzeja surfanja in  predstavi surfarjev na visokih valovih Supertubea.  Jeffreys Bay je meka za surfarje!

Preostanek dneva  sončenje, kopanje. Nočiev.

Sreda

22. 11

7:00

8:00

Zajtrk.

Zgodnji odhod v obalni Nacionalni Park Tsitsikamma, nato pa še do klifov Natures Valley ter Plettenberg Baya, afriškega Cannesa in od tam naprej v cca 30 km oddaljeno mesto Knysna z izrednim turističnim potencialom, ogled škotskih gradov »Notzie Castles« Sledila bo vožnja ob golf naselju Pezzula in ogledom otoka Leisure island. Vmes  prosti čas za kosilo. Zvečer povratek v Jeffers Bay. Nočitev.

Četrtek

23.11.

8:00

Zajtrk.  Ta dan lahko uredimo skok z elastiko (doplačilo 70 EUR), sicer pa je to dan za počitek. Predlagamo večerjo v Wallskipper, ki se nahaja na obali pred Marino Martinique  -  elitno naselje ob 6km dolgih kanalih in jezeru, kar sicer tudi vidimo z naših teras. Nočitev.

Petek

24. 11.

7:00

9:00

Zajtrk. Zgodaj zjutraj odhod do 100km oddaljenega Addo Elephant national park, ki je edini BIG 7 na svetu med nacionalnimi parki. Nazaj nas bo vodila pot ob oceanu z vmesnimi postanki. Nočitev.

Sobota

25. 11.

Zajtrk. Sprehodi, sončenje, kajtanje, golf, plavanje, dopoldan lahko tudi Markov brezplačni tečaj body-boardanja na valovih.

Popoldan predlagamo jahanje konj v Papiefontain farmi po ruralnem delu, do izliva reke Gamtoos, čez sipine  - podobne Sahari, od elegantnega kasa do dinamičnega galopa po valovih Indijskega oceana, primerno tudi za začetnike z malo motorike. Nočitev.

Nedelja

26. 11.

 

Zajtrk. Dan predviden za nakupe v velikem nakupovalnem središču Fauntains Mall, fotosafari ali kopanje nedaleč od bivališča.

Nočitev.

 

Ponedeljek

27. 11.

 

9:30

Zajtrk. Zadnji zgodnji jutranji sprehodi ob obali in dopoldanski odhod na letališče Port Elizabeth ter polet v Johannesburg, zvečer polet v Evropo.

Torek

28.11.

 

Pristanek na letališču Brnik oziroma Zagreb.

Destinacija

Cenik

CENA  na osebo : EUR  1.430,00 EUR,  1.680,00 EUR ali   1.845,00EUR

 

CENA VKLJUČUJE:

  • letalsko karto Ljubljana/Zagreb  – Johannesburg – Port Elizabeth  in povratek nazaj

  • Prevoz z letališča Port Elizabeth do vile v Jeffreys Bay-u in nazaj.

  • Najem Ville African Queen (www.vaq.si) za 12 dni (11 nočitev z zajtrkom), tik ob Indijskem oceanu, z različno opremljenimi sobami,terasami in dnevnim – skupnim  prostorom,  s posteljnino, opremo kuhinje, brisačami ( brisače za plažo niso vključene).

  • Prvi dan večerja

  • Vodenje dobrega poznavalca življenja, običajev in tur. destinacij na poti od  letališča Port Elizabeth na vseh ogledih in izletih po programu

Vstopnina za Addo in Kraggo Kammo-Cheetah park (safari) ter Tsitsikammo NP

Najem mini busa-kombija za max 18 oseb ali več enoprostorcev z gorivom (max. prevoženih 1.200 km). 

 

DOPLAČILA:

Obvezno doplačilo v Republiki Južni Afriki 300:

Pridobitev vizuma za vstop v državo 90,00 

Napitnine v lokalih približno 10%

Morebitne dodatne vstopnine za oglede po želji.

Dodatne informacije

Plačilni pogoji: Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del najkasneje en mesec pred pričetkom potovanja. Plačilo varščine zagotavlja rezervacijo potovanja.

Skladno z zakonom o obligacijah /
člen 876. in člen 878./ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembi cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja). 

 

Vaš vodnik bo g. Marko, ki že leta delno živi v Republiki Južni Afriki, v času poleta iz LJUBLJANE V PORT ELIZABETH in NA POLETU NAZAJ NI VODENJA.

Priporočamo:

 • Zdravstveno zavarovanje CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris ob predložitvi potrdil povrne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 • Zavarovanje RIZIKA ODPOVEDI potovanja v primeru dokumentirane višje sile, ki za to potovanje znaša € 92,00.

 • Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgode, ki je niso povzročili sami. Nezgodno zavarovanje imamo sklenjeno z zavarovalno hišo Adriatic Slovenica.

ZA POTOVANJE POTREBUJEMO POTNI LIST VELJAVEN ŠE ŠEST MESECEV PO POVRATKU IN VSTOPNI VIZUM.

 

Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so na voljo v agenciji ali na naši spletni strani www.travel-veronika.com.

 

Kamnik, junij 2017

 

 

VIZUM ZA REPUBLIKO JUŽNO AFRIKO                                                                                        Zahtevana  dokumentacija za vizum do 3 mesecev (druga priloga – spodaj povzetek)                                            Spodaj navedena dokumente je potrebno oddati najmanj 4 tedne pred odhodom (lahko tudi prej vendar ne več kot dva meseca ), da lahko pravočasno pridobite vizum: Izjema je za odhod 20. 04. 2017, ker je potrebno dokumente za vizum oddati najkasneje do 31. 03. 2017

SOUTH AFRICAN EMBASSY

SANDGASSE 33, A-1190 VIENNA, Austria

Tel.: 0043 1 320649319, Faks: 0043 1 32 00 814

e-mail:
vienna.consular@dirco.gov.za 

WWW: 
http://www.dirco.gov.za/vienna/index.html

Vsi dokumenti morajo biti v angleškem jeziku.

 • 1 x obrazec - natisnete s spletne strani (tretja priloga DHA-84)

  Podpis na obrazcu  in v potnem listu se morata ujemati. 
 • 2 x fotografija EU standard 
 • potni list, podpisan, veljaven še najmanj 30 dni po zapustitvi JAR, 3 prazne strani v potnem listu
 • potrdilo o cepljenju proti rumeni mrzlici, če oseba potuje ali namerava potovati iz /skozi območja rumene mrzlice; ni pa potrebno, če gre za direktni tranzit skozi ta območja ali če je vloga oddana v JAR
 • dokazilo o finančnih sredstvih (minimalno R3000 na voljo): bančni izpiski za zadnje 3 mesece (kopija kreditne kartice ni sprejemljiva) ali potovalni čeki (minimum R3000 na voljo) ali potrdilo gostitelja v JAR da bo prevzel odgovornost za vzdrževanje potnika oz. za primer odstranitve potnika iz JAR (s kopijo osebnega dokumenta ali z dovoljenjem o bivanju skupaj z kopijo plače ali bančnega izpiska)
 • rezervacija povratne letalske vozovnice
 • izjava in/ali dokumentacija z namenom in trajanje obiska, npr. počitnice, šport, konferenca, poslovno,
 • če je vloga za prisotnost na nekem dogodku ipd., se mora dodati vabilno pismo organizacije, ki organizira dogodek, kjer potrjujejo udeležbo potnika in če bo potnik nagrajen in če da v kakšni vrednosti
 • vabilo prebivalca/državljana JAR z kopijo osebnega dokumenta ali dovoljenjem za bivanje ali hotelsko rezervacijo
 • ko potujejo starši z otrokom starim pod 18 let: rojstni list od otrok pod 18 let mora biti predložen, da se dokaže starševstvo + določene posebnosti (opisano na spletni strani ambasade)
 • ambasada lahko zahteva dodatno dokumentacijo/ informacije
 • Pri večkratnem vstopu mora biti priložen še dopis z razlogom za večkratni vstop                              Veljavnost vizuma : Vizum je veljaven za čas potovanj