Potovanja

Potovanja

NOVOLETNO POTOVANJE V JUZNO AFRIKO

NOVOLETNO POTOVANJE V JUZNO AFRIKO NOVOLETNO POTOVANJE V JUZNO AFRIKO

Želite spoznati Republiko Južno Afriko, tisto edinstveno deželo kontrastov, ki jih nudi narava in kakršno živijo domačini? Potovanje, prepleteno s kančkom avanturizma in sproščeno energijo,  je vredno doživeti! Videti več nacionalnih parkov, privaten safari z gepardi, prelepe klife in skoraj bele plaže …. Vse to pomeni doživeti Eastern Cape in Garden Route, ki se v taki kombinaciji pričakovanja Novega leta  ponuja v Sloveniji prvič, saj bomo to deželo začutili v njeni najboljši sezoni!  Republika Južna Afrika je afriški kontinent v »malem«, vse to pa bo vaš svet za skoraj tri tedne postavilo na glavo! Spoznali boste 700km najlepše obale

 

ODHOD:17.12.2017                                                                                                                                 

koda:44017

ČAS POTOVANJA: 19 dni

ŠTEVILO POTNIKOV: najmanj 10, največ 18 potnikov                      

ČAS ZA PRIJAVO: 01. 08. 2017                                           

 

Datum

Čas

Program&ogled

Nedelja

17.12. 2017

15:00

Zbor udeležencev na letališču v Zagrebu oz. enem bližnjih letališč (po dogovoru skupinski odhod iz Ljubljane- doplačilo). Polet letala proti Cape Townu na zahodno obalo Južne Afrike.

Ponedeljek

 

18. 12. 2017

11:30

14:00

Predviden pristanek okrog poldneva. Prevoz do hotela in  nastanitev. Z vodnikom se bomo odpravili na oglede: po Long street,  botanični vrt Corporate park in se sprehodili med najstarejšimi državnimi palačami. Povzpeli se bomo  na Signal hill - najlepšo točko z razgledom na mesto in pospremili  sončni zahod nad Cape Townom. Vrnitev v hotel in nočitev.

Torek

 

19. 12. 2017

7:00

 

8:00

 

Zajtrk (oz. lunch paket) in zgodnji odhod iz hotela. Z gondolo se bomo povzpeli na goro Table moutain za fotosafari in dalje v Botanical garden. Še vedno se bomo nahajali na predelih Cape Towna, tako se bomo  ustavili tudi na kultni plaži Camps Bay in Cliffton Bay, videli Bantry Bay, Green Point,  Albert-Victoria Waterfront, ki je najpopularnejši zabaviščno-nakupovalni center v celi Afriki.  Vrnitev v hotel in nočitev.

Sreda 20.12.2017

7:30

8:30

 

Po zajtrku v hotelu bo sledil celodnevni izlet.Podali se bomo na pot do najbolj jugozahodne točke afriškega kontinenta: nacionalni park Rt Dobre nade . Popoldan  povratek s postanki mimo znanega mornariškega oporišča Simons Town, mimo Fish Hoeka, Kalk Baya, St Jamesa, Povratek do hotela ali čas za samostojni sprehod po mestu. Nočitev.

četrtek

 

21.12.2017

7:30

8:30

 

Po zajtrku v hotelu bomo prtljago prinesli v avtobus, saj bomo potovali proti Somerset West.  Pred nami bo vožnja po obalni cesti s postanki  od Gordons Baya, Pringle Baya, Klainmonda, rta Hermanus, do rta Agulhas, ki je najnižja točka Afriškega kontinenta. Na poti čas za kosilo in morda kratko kopanje v oceanu. Prihod v hotel in nastanitev.  Prosti čas. Nočitev.

Petek

 

22.12.2017

8:30

 

 

 

 

 

Po zajtrku v hotelu bomo s potovanjem nadaljevali proti Swellendam, mimo Heidelberga proti Mossel Bay in George, ki je tudi največje mesto  regije. Zvečer prihod v predel Wilderness. Nastanitev v hotelu. Prosti čas. Nočitev.

Sobota

 

23.12.2017

7:30

 

9:00

Zajtrk v hotelu. Prtljago bomo odnesli v avtobus in se zapeljali na Belvedere.

 Knysne , Leisure Island , škotski gradovi »Notzie Castles, Plettenberg Baya, afriškega Cannesa in Natures Valley.  

Zvečer bomo prispeli v mesto našega bivanja za naslednjih enajst dni Jeffreys BayNastanitev  v vili African Queen na malem hribčku rta tik pred plažo Dolphine Beach.   Tu bo pripravljena  etno večerja. Do konca potovanja torej ne bo več prenašanja prtljage…

Nedelja

24.12.2017

 

……

Zajtrk do 10. ure Prosti dan za počitek in  spoznavanje okolice, sončenje in kopanje, sprehodi ob obali Oceana. Večer bomo s  terase hiše uživali poglede na mogočne valove. Nočitev.

Ponedeljek

25.12. 2017

8:00

9:00

Po zajtrku ogledu Jeffreys Baya in okolice.

rta St.Francis Cap in  St.Francis Village Vmes prosti čas. Povratek do našega domovanja.. Nočitev.

Torek

26. 12. 2017

9:00

 

Zajtrk. Počitniški dan - prosto za različne aktivnosti: kopanje, učenje surfanja, možnost igranja golfa, sprehode ob obali, igranje kart in uživanja na hišni terasi.  Za hrano poskrbimo sami. Nočitev.

Sreda

27. 12. 2017

7:00

 

 

Po zajtrku odhod najprej na ogled mesta Port Elizabeth, in  Cheetah parka s simpatičnim imenom »Kraga Kamma«, kjer bomo videli veliko znanih afriških živali (žirafe, nosoroge, kuduje, zebre).. Povratek v domovanje. Nočitev.

Četrtek

28.12. 2017

8:00

9:00

Po zajtrku ogled  krajev Humansdorp in Hankey. Nadaljevanje poti po dolini oranževcev do Patensie in  jeza Kouga dam, kjer lahko srečamo opice pavijane. Prosti čas.Če nam bosta čas in energija dovoljevala,  lahko še ogled velike privatne posesti. Povratek proti domu. Nočitev.

Petek

29. 12. 2017

5.30

6:00

 

Zajtrk. Zgodaj zjutraj odhod do 100km oddaljenega Addo Elephant national park, ki je edini BIG 7 na svetu med nacionalnimi parki. Prosti čas za kosilo. Na večer vrnitev in nočitev.

 

 

 sobota

30. 12. 2017

7:00

8.00

 

Zajtrk. Zgodnji odhod v Nacionalni Park Tsitsikamma.

Ustavili se bomo na najvišjem »Bluekrans bungy« -  skok z elastiko«  z mostu. Erste river, kjer se začenja nacionalni park Tsitsikamma. Vrnitev in nočitev.

Nedelja

31.12. 2017

7.30

 

 

 

Zajtrk. Dan bo namenjen užitkom adrenalincev, lahko organiziramo skok z elastiko (doplačilo 70 EUR) ali druge aktivnosti. Uživali bomo v sončenju, kopanju, družabnih igrah... 

Priprave na SILVESTROVANJE po želji in predhodnem dogovoru.  Nočitev.

Ponedeljek

01. 01. 21018

9:00

Zajtrk. Ta dan po želji  lahko organiziramo skupinsko jahanje konj ob plovni reki Gamtoos, sicer pa bomo dan preživeli sproščeno…Nočitev.

torek

02. 01. 2018

8:00

Zajtrk. Dan lahko izkoristimo za ogled muzeja surfanja in  drugih  - še nevidenih znamenitosti

Še priprava zadnje skupne večerje v vili … Nočitev.

 

Sreda

03. 01. 2018

7:00

Zajtrk. Prosto do odhoda avtobusa proti letališču Port Elizabeth. Polet na mednarodno letališče in nadaljevanje  leta proti Evropi.

Četrtek

04. 01. 2018

 

Pristanek v Zagrebu, oziroma enem bližnjih letališč in povratek v Slovenijo (možen dogovor za skupinsko vožnjo - doplačilo)

Destinacija

Cenik

CENA:  EUR  :  2.180,00EUR,   2.680,00EUR ali 2845,00 EUR na osebo  :

 • povratno letalsko karto Zagreb– Cape Town  // Port Elizabeth – Zagreb

 • Transfer Letališče hotel-letališče

 • Avtobusni prevozi po programu

 • 16 x nastanitev (v dvoposteljnih sobah) z zajtrkom in 1x večerja

 • Najem Ville African Queen (www.vaq.si) za 12 dni (11 nočitev), tik ob Indijskem oceanu z različno opremljenimi sobami,terasami in dnevnim – skupnim  prostorom

 • Posteljnino, opremo kuhinje, brisače ( brisače za plažo niso vključene)

 • Vstopnina za Addo in Krago Kammo-Cheetah park (safari), Tsitsikammo NP, Cape Good Hope NP, Table Mauntain, Botanic Garden

 

DOPLAČILO:

Obvezno doplačilo na kraju samem v Jeffers Bay € 300,00

V vili je en apartma – suita z  doplačilom 165,00Eur na osebo

Pridobitev vizuma za vstop v državo € 90,00 

Cene prehrane od 8,00 EUR dalje, napitnine v lokalih približno 10%

Morebitne dodatne vstopnine za oglede po želji.

V primeru odhoda z letališče Zagreb, bo po želji organiziran skupni avtobusni odhod iz Ljubljane

Dodatne informacije

Plačilni pogoji: Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del najkasneje 30 dni pred odhodom. Plačilo varščine zagotavlja rezervacijo potovanja.Skladno z zakonom o obligacijah /
člen 876. in člen 878./ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembi cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo). 

Priporočamo:

 • Zdravstveno zavarovanje CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris ob predložitvi potrdil povrne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 • Zavarovanje RIZIKA ODPOVEDI v primeru dokumentirane višje sile, ki za to potovanje znaša € 135,00.

 • Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgode, ki je niso povzročili sami. Nezgodno zavarovanje imamo sklenjeno z zavarovalno hišo Adriatic Slovenica.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so na voljo v agenciji ali na naši spletni strani www.travel-veronika.com.

 

Kamnik, v maju  2017

 

 

VIZUM ZA REPUBLIKO JUŽNO AFRIKO                                                                                        Zahtevana  dokumentacija za vizum do 3 mesecev (druga priloga – spodaj povzetek)                                            Spodaj navedena dokumente je potrebno oddati najmanj 4 tedne pred odhodom (lahko tudi prej vendar ne več kot dva meseca ), da lahko pravočasno pridobite vizum: Izjema je za odhod 20. 04. 2017, ker je potrebno dokumente za vizum oddati najkasneje do 31. 03. 2017

SOUTH AFRICAN EMBASSYSANDGASSE 33, A-1190 VIENNA, AustriaTel.: 0043 1 320649319, Faks: 0043 1 32 00 814e-mail:
vienna.consular@dirco.gov.za WWW: 
http://www.dirco.gov.za/vienna/index.html

Vsi dokumenti morajo biti v angleškem jeziku.

 • 1 x obrazec - natisnete s spletne strani (tretja priloga DHA-84)  Podpis na obrazcu  in v potnem listu se morata ujemati. 
 • 2 x fotografija EU standard 
 • potni list, podpisan, veljaven še najmanj 30 dni po zapustitvi JAR, 3 prazne strani v potnem listu
 • potrdilo o cepljenju proti rumeni mrzlici, če oseba potuje ali namerava potovati iz /skozi območja rumene mrzlice; ni pa potrebno, če gre za direktni tranzit skozi ta območja ali če je vloga oddana v JAR
 • dokazilo o finančnih sredstvih (minimalno R3000 na voljo): bančni izpiski za zadnje 3 mesece (kopija kreditne kartice ni sprejemljiva) ali potovalni čeki (minimum R3000 na voljo) ali potrdilo gostitelja v JAR da bo prevzel odgovornost za vzdrževanje potnika oz. za primer odstranitve potnika iz JAR (s kopijo osebnega dokumenta ali z dovoljenjem o bivanju skupaj z kopijo plače ali bančnega izpiska)
 • rezervacija povratne letalske vozovnice
 • izjava in/ali dokumentacija z namenom in trajanje obiska, npr. počitnice, šport, konferenca, poslovno,
 • če je vloga za prisotnost na nekem dogodku ipd., se mora dodati vabilno pismo organizacije, ki organizira dogodek, kjer potrjujejo udeležbo potnika in če bo potnik nagrajen in če da v kakšni vrednosti
 • vabilo prebivalca/državljana JAR z kopijo osebnega dokumenta ali dovoljenjem za bivanje ali hotelsko rezervacijo
 • ko potujejo starši z otrokom starim pod 18 let: rojstni list od otrok pod 18 let mora biti predložen, da se dokaže starševstvo + določene posebnosti (opisano na spletni strani ambasade)
 • ambasada lahko zahteva dodatno dokumentacijo/ informacije
 • Pri večkratnem vstopu mora biti priložen še dopis z razlogom za večkratni vstop                              Veljavnost vizuma : Vizum je veljaven le za čas potovanj