Potovanja

Potovanja

SARAJEVO, PIRAMIDE in NOSTALGIJA

SARAJEVO, PIRAMIDE in NOSTALGIJA SARAJEVO, PIRAMIDE in NOSTALGIJA

VISOKO – SARAJEVO

– KONJIC – MOSTAR

 

ODHOD: 1. september  2017      

koda:521017

ČAS POTOVANJA: tri dni

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 45, oz. 35

ČAS ZA PRIJAVO: en mesec pred potovanjem                                                                  

 

1.dan - petek. Odhod iz Ljubljane v četrtek ob 21 uri. Pot nas bo peljala po avtocesti mimo Zagreba, nato pa se bomo pri Okučanih usmerili proti Banja Luki ter dalje mimo Jajca proti Zenici.  V mestece Visoko bomo prispeli v petek  zjutraj okoli 8 ure. Po dobri kavi se bomo že odpravili proti predelu, kjer bomo lahko občudovali to, kar je človeška roka naredila pred  več kot 12 tisoč leti. Spustili se bomo v hodnike pod Piramide, ki so na zunaj vidne kot običajno oblikovano gričevje, ob opozorilu pa so vidne ravne stranice piramide.  Izkušeni vodnik, dober poznavalec Piramid nam bo predstavil  pomen, predvsem pa obdobje gradnje in doslej znane podatke. Dopoldne z ogledi nam bo hitro minilo, mi pa se bomo zapeljali dalje še do Sarajeva, kjer se bomo v hotelu osvežili in pripravili za popoldanske oglede. Prepustili se bomo vodenju sarajevskega poznavalca, ki nas bo popeljal v zgodovino od  osmanskega carstva do I. svetovne vojne ter do  najnovejše zgodovine.  Zvečer se bomo namestili v dobri domači gostilni na Baščaršiji  in obujali spomine… Nočitev.

                            

2. dan - sobota. Po zajtrku se bomo odpravili do izvira reke Bosne in se nato  poslovili od Sarajeva. Pod pogorjem Bjelašnice se bomo zapeljali do mesta Konjic, ki slovi po starem  kamnitem mostu čez reko Neretvo. Tu se pričenja Jablaničko jezero, ki nas bo kasneje še lep del poti spremljalo proti Mostarju.

V bližini Konjica si bomo ogledali še Titov nuklearni  bunker, grajenem v času od 1953 do 1979 za primer napada na Jugoslavijo. Videli bomo eno zadnjih  turističnih atrakcij in do podrobnosti izdelane prostore z vsem, kar bi se za preživetje najvišjih takratnih vladnih osebnosti  potrebovalo…

Pot bomo nadaljevali proti Mostarju, kamor bomo prispeli proti večeru. Mesto  si bomo ogledali in  se sprehodili po kamnitem mostu pod okriljem Unesca, v prvotni  obliki grajenem v 16 stoletju. V zadnji vojni  so ga porušili Hrvati. Most je bil obnovljen leta 2004. Po ogledu si bomo privoščili bosansko večerjo. Nočitev.

                                                        

3. dan - nedelja. Po zajtrku in pravi turški kavi bomo zapustili  Mostar ter se podali proti izlivu reke Neretve, ki se pri  Pločah izliva v Jadransko morje . V Splitu se bomo za kratek čas ustavili in se sprehodili po zgodovinskem mestu. Ob obali se bomo nato vračali proti domu. Po avtocesti in mimo Zagreba bomo v Ljubljano  prispeli pozno zvečer.

Destinacija

Cenik

CENA: EUR 197,00 pri udeležbi najmanj 45 oseb v avtobusu EUR 206,00 pri udeležbi najmanj 40 oseb v avtobusu EUR 218,00 pri udeležbi najmanj 35 oseb v avtobusu V ceno smo vključili: • Prevoz s turističnim avtobusom in cestne pristojbine • 2 x nastanitev v hotelu turistične kategorije, v dvoposteljnih sobah, večerja, prenočevanje in zajtrk • Vsi ogledi po programu v nuklearni bunker in v tunel piramide • Kvalitetno vodenje, organizacija potovanja in DDV • Osnovno nezgodno zavarovanje

Doplačilo: • Enoposteljna soba € 78,-

Dodatne informacije

Za potovanje potrebujemo veljavni dokument, potni list ali slovensko osebno izkaznico.

 

Pridržujemo si pravico do spremembe cene, če se spremenijo cene storitev, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav.

V primeru višje sile vam priporočamo zavarovanje rizika odpovedi, ki za to potovanje znaša EUR 13,25

Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgode, ki je niso povzročili sami.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so na voljo v agenciji ali na naši spletni strani www.travel-veronika.com.

 

Kamnik v juniju  2017