Potovanja

Potovanja

PO DOLINI REKE RHONE IN POTEH RIMSKIH CESARJEV

PO DOLINI REKE RHONE IN POTEH RIMSKIH CESARJEV PO DOLINI REKE RHONE IN POTEH RIMSKIH CESARJEV

ODHOD:   11. 09. 2017                                                                             

koda: 482017                                                                 

ČAS POTOVANJA:  sedem  dni 

NAJMANJŠE ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 45 / 35

ČAS ZA PRIJAVO: 01. 08. 2017 oz. do zasedenosti mest v avtobusu

 

PREDLOG PROGRAMA:

Datum

Čas

Program&ogled

Ponedeljek

11. 09.

5:00

Zbrali se bomo v Ljubljani na parkirišču pod halo TIVOLI.

Vožnja na mejni prehod Sežana, potovali bomo mimo Benetk, Padove, Verone

 

10:00

do 11:00

 

do jezera Lago di Garda, kjer se bomo ustavili za kratek ogled in  počitek ob Gardskem jezeru, v srednjeveškem mestecu  Peschiera.

 

18:00

 Nadaljevali bomo mimo Torina proti Frejusu - skozi 13 km dolg tunel pod Alpami.  Na francoski strani se bo cesti priključila reka L'Arc in nas spremljala skoraj do mesta  Chambery, ki si ga bomo ogledali. Glavno mesto dežele Francoska Savoja, se kiti s starim mestnim jedrom iz 13. stoletja, gradom savojskih knezov, katedralo in »vodnjakom slonov« (La fontaine des elephants). Večerja  in nočitev v mestu.

Torek

12. 09.

7:00

8:00

Zajtrk v hotelu. Po zajtrku prinesemo prtljago v avtobus in nadaljujemo potovanje

 

8:30

do 9:30

do  ledeniškega jezera v Franciji -  Le Bourget, kjer  se na vzhodnem  bregu razprostira topliško mesto Aix les Bains,  znano že iz časov rimskega Cesarja Graciana. Tudi Sisi in Napoleon III, pa Edith Piaf in še veliko drugih je uživalo v  termalnih kopelih tega kraja. Tu je še muzej Faure z deli Rodina in impresionisti ( ogled muzeja po želji).

 

11:00

do 15:00

 

Le dobro uro je oddaljeno  mesto Lyon,  ki  leži ob reki Rhone in je drugo največje mesto v državi. Veliko je znamenitosti,  a ogledali si bomo le naketere: opero, trg Terreaux z mestno hišo, enega največjih evropskih trgov Bellcour... V Lyonu sta živela in ustvarjala tudi brata Lumiere, ki sta bila pionirja filmske industrije. Degustacija v vinski kleti – pokušina Cote du Rhone in prosti čas za lastne želje in kosilo.

 

17:00

Pozno popoldne  se bomo od naše reke malo oddaljili in se podali v  mesto Puy en Velay, ki slovi po svojih veličastnih spomenikih in bogati zgodovini: katedrala in romarsko središče, umetnostno zgodovinski muzej, skala Corneille, na kateri se dviga spomenik Devici Mariji -  vse to je bilo dovolj za Unescovo zaščito. Po ogledih prosto za drobne  nakupe. Večerja in nočitev v okolici.

 

19:00

Nastanitev, večerja in prenočevanje.

Sreda

13. 09.

7:00

8:00

Zajtrk v hotelu. Po zajtrku poberemo prtljago, odpravili se bomo zopet proti naši reki Rhone

 

10:30

do 13:15

in mestu Valence. Ustavili se bomo pred romansko Katedralo Saint-Apollinaire de Valence iz 11. stoletja,  videli trgovsko hišo Maison du Drapier (Hiša tekstila ) iz 13. stoletja,  Maison des Têtes, gotsko-renesančni  dvorec iz 16. stoletja in veličasten vodnjak. Prosti čas za kosilo in drobne nakupe.

 

14:30

do 15:30

Ob nadaljevanju poti bodo mesta Orange, ki leži ob pritokih in kanalih bližnje reke Rhone. Ogledali si bomo  antično gledališče, najlepše v tem delu Evrope, zato je vpisano med največje umetnine Unesca. Še vožnja pod veličastnim slavolokom in nadaljevanje do zadnjega današnjega

 

16:00

mesta ob reki RhoniAvignon. Pozno popoldne in večer bomo namenili za zunanji ogled papeške palače, Urni trg in znameniti most iz 12. stoletja, ki ga po velikem neurju v 16. stoletju -  reka je takrat odnesla del mostu - niso več dograjevali.

 

18:30

Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

Četrtek 14.09.

7:00

8:30

Zajtrk v hotelu. Po zajtrku poberemo prtljago in po kratki vožnji

 

9:00

pokukamo v legendarno mesto Tarascon. Ogledali zverino »tarasque«, ki jo je sestavljalo več živali hkrati…Stopili bomo še v tamkajšnjo katedralo, izvedeli kdo je bila Sveta Marta in se poučili o Tartarinu iz Taraskona pisatelja Alphonza Daudeta..

 

11.30

do 16:00

Zopet se bomo zapeljali nekaj kilometrov od začrtane poti, saj ne smemo zamuditi letošnjega slikarskega spektakla... Zapeljali se bomo skozi mesto St. Remy (Van Gogh,  Nostradamus) do mesta Les Baux z utrdbo in bližnjo veličastno dvorano – Le chatedral d'images – kjer nas čaka presenečenje - še posebej namenjeno ljubiteljem slikarskih umetnin (umetniki Brueghel, Bosch in Archimboldo) Mestece pa je tudi povezano z družino Grimaldi, saj nosi monaški princ viteški naslov po tem mestu (Marquis de Les Baux). Prosto za oglede in kosilo.

 

16:30

Pozno popoldne bomo nadaljevali ogled tudi v bližnjem »rimskem« mestu Arles,  ki leži ob reki Rhone. V mestu, bogatem z znamenitostmi, si bomo ogledali rimsko  gledališče, amfiteater in terme, ter nadaljevali s srednjim vekom: Cerkev St. Trophima, Mestno hišo in se spomnili tudi na življenje umetnika Van Gogha ter njegovo bivališče -  Hotel dieu. Po ogledih bo zaslužena večerja, Nočitev.  

Petek

15. 09.

7:00

8:30

Zajtrk v hotelu. Večer se vrnemo v isti  hotel.

Odhod avtobusa proti

 

9:30

 do 12:00

Petit Camargue ob kanalih reke Rhone do Aigues mortes – mesto Ludvika IX (imenovanega Sveti), ki je na tem mestu začel 7. in 8. križarski pohod. Ogledali si bomo kraljev spomenik, mestno cerkev, kjer je bilo ob bogatih letinah tudi skladišče soli in kjer se je možno sprehodili po nekaj kilometrov dolgem mestnem obzidju.

 

12:30

do 18:00

Po ogledih bomo nadaljevali v Nacionalni park Camargue,  kjer se na izteku reke Mala Rhona v morje, blešči mestece Saintes Maries de la mer, priljubljen kraj svetovnih popotnikov in ciganov, največji dogodek pa praznujejo  vsako leto konec maja… Relikvije njihove zavetnice Svete Sare se nahajajo v stari romanski cerkvi sredi mesta. Prosti čas pred večerjo bomo izkoristili za vožnjo z ladjo po reki Mala Rhona, v rezervatih nas bodo pozdravili konji, biki in njihovi pastirji.  Reka je znana po različnih vrstah rib, okolica pa po vrstah ptičev, predvsem flamingov…Ob toplem vremenu bo prijeten tudi skok v kristalno morje…Večerja v lokalni restavracij. 

 

19:00

Zvečer povratek v hotel. Nočitev.

Sobota

16. 09.

8:00

8:30

Zajtrk v hotelu.

Po zajtrku poberemo prtljago, naša pot se bo obrnila proti domu, saj smo reko Rhono spremili do morja.

 

9:30

do 13:30

Vožnja do mesta Aix en Provence, ki si ga bomo tudi ogledali. Mesto rimskih cesarjev, mesto dobrega kralja Reneja, rojstno mesto enega od velikanov slikarske umetnosti Cezana in ne navsezadnje -  mesto fontan. Pogledali si bomo katedralo Sveti odrešenik, Mestno hišo,  znameniti drevored platan  ter nekaj lepih fontan. Prosti čas bomo izkoristili za  sladko specialiteto »callison«. Umetnosti željni bodo lahko prosti čas namenili obisku Muzeja Granet.

 

 

15:30

Nadaljevanje poti proti Cannesu , kjer se bomo  sprehodili ob Kongresni dvorani in se povzpeli na hribček Le Souquet, od koder je prelep pogled na zaliv in Lerinske otoke… Večerja. Nočitev

Nedelja

17.09.2017

7:00

8:30

Zajtrk v hotelu.  Po zajtrku prinesemo prtljago v avtobus in odpotovali

 

8:45

do

10:00

Zapeljali se bomo mimo Zaliva Golf Juan in se nato usmerili v znamenito lončarsko mesto Valauris  in si ogledali Muzej Picasso z veliko stensko umetnino: Vojna in mir. Po ogledih bomo odhiteli še

 

 

10:30

do

13:00

do zadnjega mesta  na tej poti -  to je Nica. Lep sprehod po Angleški promenadi, Francoski cesti,  se povzpeli  z dvigalom na grad Grad,  pogledali v Katedralo Svete Reparate ter na Cvetličnem trgu v prostem času pojedli kosilo ali vsaj popili kavo… Popoldne bo povratek proti Sloveniji. Pred nami bo dolga pot do doma,

 

00:00

 kamor bomo z nekaj postanki prispeli sredi noči…

Destinacija

Cenik

CENA: EUR 580,00 na osebo pri udeležbi najmanj 45 oseb v avtobusu EUR 630,00 na osebo pri udeležbi najmanj 35 oseb v avtobusu V ceno smo vključili: • Prevoz s turističnim avtobusom in vse cestne pristojbine po programu • 6 x nastanitev v hotelih turistične kategorije v dvoposteljnih sobah, večerja, prenočevanje, zajtrk • Vsi ogledi po programu z vstopninami za ladjo v Saint Maries de la mer, vstopnina v Orange, vstopnina v Les Baux, vstopnina v Muzej Picasso, • Vodenje, organizacija potovanja in DDV • Osnovno nezgodno zavarovanje Doplačilo: • Enoposteljna soba € 210,00 • obiski in ogledi muzejev, galerij, katedral in gradov – po želji, imajo ceno od 5 do 12 EUR

Dodatne informacije

Za potovanje potrebujemo veljavni dokument, potni list ali slovensko osebno izkaznico.

 

Plačilni pogoji:

Ob prijavi se plača akontacija € 200,00 in zavarovanje rizika odpovedi, če se boste zanj odločili.

Razlika pa najmanj deset dni pred pričetkom potovanja.

 

Pridržujemo si pravico do spremembe cene, če se spremenijo cene prevozov ali hotelskih storitev, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav.

Priporočamo zavarovanje rizika odpovedi v primeru višje sile, ki za to potovanje znaša € 29,00

Priporočamo zdravstveno zavarovanje z assisteno Coris

Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgode, ki je niso povzročili sami. Nezgodno zavarovanje imamo sklenjeno z zavarovalno hišo Adriatic Slovenica.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so na voljo v agenciji ali na naši spletni strani www.travel-veronika.com.

 

 

Kamnik v aprilu  2017