Potovanja

Potovanja

FESTIVAL CITRUSOV V MENTONU, KARNEVAL V NICI IN

Festival citrusov v Mentonu že desetletja slovi po največji tovrstni razstavi na svetu.

FESTIVAL CITRUSOV V MENTONU,  KARNEVAL V NICI IN FESTIVAL CITRUSOV V MENTONU,  KARNEVAL V NICI IN

ODHOD:   23. Februar 2018

ČAS POTOVANJA: 4  dni

NAJVEČJE/NAJMANJŠE ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 45 /

ČAS ZA PRIJAVO: 23. Januar 2018 oz. do zasedenosti mest v avtobusu 35    

                                                                                                                                                                                                                           

Festival citrusov v Mentonu že desetletja slovi  po največji tovrstni razstavi na svetu. Pripravijo ga ustvarjalci čudovitih skulptur z vseh kontinentov. Vse, kar bo videti,  je narejeno iz južnega sadja. Dogajanje na Azurni obali je povezano s  karnevalom  in praznikom cvetja v Nici, ter  praznikom mimoze v Mandelieu la Napoule (predmestje Cannesa). Praznovanje , ki predstavlja slovo od zime,  se dogaja štirinajst dni, mi bomo obiskali najpomembnejše povorke in zabavne točke, obogatene s kostumi in plesi, zato se bomo prilagoditi tem dnevom in uram!

1.dan - petek. Odhod iz Ljubljane pred Halo Tivoli ob 5:00 uri.  Vožnja na mejni prehod Sežana in dalje po avtocesti  mimo Benetk in Verone v Graziano Visconti. Sprehod skozi srednjeveško naselje, kjer se bomo vživeli v takratno obdobje poznega 15. stoletja. Pot bomo nadaljevali do Monaca, kjer si bomo ogledali staro mesto na pečini, se sprehodili po Albertovih vrtovih, videli družinsko palačo in neogotsko cerkev Sv. Nikolaja. Po želji in za doplačilo ogled Akvarija (odprto do 18. ure, vstopnina za doplačilo). Nadaljevali bomo pot in dan zaključili v Nici, kamor bomo prispeli v večernih urah. Nastanitev v hotelu, kjer bomo odložili prtljago in se že podali v karnevalsko obarvano in v cvetje odeto mesto, kjer bo tudi dovolj možnosti še za kak večerni prigrizek ali kozarec dobrega vina… Nočitev.

2.dan sobota. Po zajtrku in prejemu  karnevalskega razporeda ter zemljevidov, se bomo okoli 9:30 ure podali na oglede mesta, kjer se bomo morali prilagoditi nekaterim omejitvam zaradi pripravljenih tribun (tribune plačljive) . Mesto pripravi vsako leto tematiko karnevala, ki bo to leto posvečena planetom in zvezdam. Predlagamo, da si okoli 14. ure  poiščete najlepši prostor, od koder bo dobro vidna karnevalska povorka (označena pot bo v navodilih, na Trgu Massena pa možen ogled dogajanja na velikem ekranu, sicer ne v živo, a brez pretiranega drenjanja). Ob 14:30 se bo pričelo glavno dogajanje tega sobotnega dne, nato pa bo zopet veliko možnosti za individualno potepanje na festivalskem zabaviščnem prostoru in ob prehrani v bližnjih bistrojih ali stojnicah. Lahko imate s seboj tudi kako pustno masko. Zabava  traja pozno v noč. Povratek v hotel individualno. Nočitev.                

3. dan - nedelja  Po zajtrku  se bomo  ob 8:30 uri iz Nice odpeljali po obalni cesti (moyen corniche) mimo  Vile Kerylos in  Dvorca Ephrussi de Rotschild  ter ob Mravljičnem zalivu (Baie des fourmis) kmalu prispeli do eksotične vasice na mogočni skali – Eze. Tu je poleg čudovitega razgleda na modro-zeleno morje,  tudi  botanični vrt in možnost ogleda po lastnih željah (vstopnina za doplačilo). Po želji bomo vstopili tudi v parfumerijo, kjer nas bodo poučili o postopku priprav esenc za parfumsko – kozmetično industrijo (možni nakupi). Ob dogovorjenem času bomo vožnjo nadaljevali v Menton, ki mu francozi pravijo »francoski biser« in je mesto z največ sonca na Azurni obali. Prosti čas za kavo.                                                                                                                                                        Po prihodu v mesto Menton (okoli 13.30)  bomo najprej prejeli navodila za dogajanja tega dne in si nato ob 14.30  ogledali predstavitev  sadnih skulptur in  sprevod nastopajočih – plesalcev in muzikantov z vseh kontinentov  (opozorilo: tribune plačljive). V poznem popoldnevu in večeru bomo lahko uživali ob pogledih na vse izdelke iz sadja, poslušali še dogo v noč ritme latina in uživali! Vrnitev v naš hotel bo predvidoma okoli 22 ure. Nočitev.             

4. dan - ponedeljek.  Po zajtrku (predviden odhod ob 8.30) se bomo poslovili od dehtečega cvetja in karnevalskih vragolij Nice in se mimo Antibesa zapeljali do lončarskega Picassojevega mesta Valaurisa. Tu je slikar ustvaril največjo umetnino Vojna in mir, kar si bomo lahko tudi ogledali in nato nadaljevali do Cannesa.  Sprehodili  se bomo pred Kongresno palačo, kjer se odvija vsakoletni svetovni filmski festival,  si privoščili v starem delu mesta kavo in nato pohiteli do končnega cilja tega dne - v bližnji Mandelieu la Napoule. To je Turistično mestece, ki se vsako leto ob tem času odene v  cvetove mimoze  in »dovoli« zimi, da čim prej  pusti pomladi prosto pot … Tako bomo zaključili štiri dnevno potepanje z  vonjem po pomladi in morju.   Pot domov si bomo popestrili z glasbo in filmi. V Ljubljano se bomo vrnili okoli polnoči

Destinacija

Cenik

Cena ob udeležbi 45 potnikov je 287EUR (299 EUR/40,  319 EUR/35, 344 EUR/30 oseb). V ceni je všteto: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, dva šoferja, 3 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3*, vodenje in organizacija izleta, osnovno nezgodno zavarovanje

 

Dodatne informacije

Doplačila po želji: enoposteljna soba 120EUR,  vstopnini za tribune v Parku cvetja v Nici in Razstavi citrusov v Mentonu  (vsaka 26 EUR), prav tako so plačljive določene boljše pozicije za oglede karnevala in povork (8 do 12 EUR),  obroki kosila ali večerje med 15 in 25 EUR – na stojnicah ugodnejše.   Obisk Oceanografskega muzeja EUR 11 – akvarija v Monacu 15 EUR, Botanični vrt Eze 6 EUR , Vallauris - kapela 3 EUR

Za potovanje potrebujemo veljavni dokument, potni list ali slovensko osebno izkaznico.

Plačilni pogoji: Ob prijavi se plača akontacija 100,00 in zavarovanje rizika odpovedi, če se boste zanj odločili. Razliko plačila je potrebno poravnati  najmanj deset dni pred pričetkom potovanja.                  

 Pridržujemo si pravico do spremembe cene, če se spremenijo cene prevozov ali hotelskih storitev, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav.                

Priporočamo zavarovanje rizika odpovedi v primeru višje sile, ki za to potovanje znaša 20,00  Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgode, ki je niso povzročili sami. Nezgodno zavarovanje imamo sklenjeno z zavarovalno hišo Adriatic Slovenica.                                                                                                                                                                   Splošni pogoji in navodila so  sestavni del potovanja in so na voljo v agenciji ali na naši spletni strani www.travel-veronika.com

Kamnik, november 2017