Potovanja

Potovanja

PLESNE POČITNICE NA KORZIKI

25. JUNIJ 2018 do 1. JULIJ 2018

PLESNE POČITNICE NA KORZIKI PLESNE POČITNICE NA KORZIKI

ODHOD: 25. junij 2018

 koda:540018

ČAS POTOVANJA: sedem dni

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 30

PRIJAVE DO 4.5. OZ DO ZASEDENOSTI V AVTOBUSU                                                                                            

 

Ponovno se bomo podali na plesne počitnice v Zaliv Lava na otoku Korzika. Na poti bomo videli tudi nekaj najbolj znamenitih točk otoka. Vsak dan bo organizirana plesna telovadba za »dobro jutro«, skupinske kreacije pa bomo lahko ponavljali povsod, kjer bomo želeli in bo to možno! Večeri bodo namenjeni druženju in plesu, tako se bomo vsi željni  plesa skupinskega in/ali v parih,  prepustili plesnemu vodenju Janje Pušl, diplomantki PZS, lahko pa ostali zgolj opazovalci in uživalci kratkih počitnic… Otok Korzika je med najbolj priljubljenimi točkami počitnikovanja Francozov, Italijanov in vedno je več tudi Slovencev, ki so se v otok »zaljubili« in se odpravljajo tja na počitnice … Zato bodo zgodnje prijave omogočile dobro pozicijo hotela, poleg tega pa bo ob hitri prijavi možno daljše obročno plačevanje!

 

1.dan LJUBLJANA– Ferrara – Lucca -LIVORNO

Odhod iz Ljubljane zgodaj zjutraj (5.00h) – Hala Tivoli. Potovali bomo mimo Benetk in se kmalu za Padovo usmerili proti srednjeveškem mestu Ferrara. Tu  bomo obiskali mogočno trdnjavo družine d'Este in Katedralo San Giorgio, si privoščili kavo, nato pa pot nadaljevali proti mestu Lucca. Zgodaj popoldne bomo obiskali eno najlepših antičnih in tudi srednjeveških mest v Toskani, se sprehodili do Trga  Amfiteatro, pozdravili maestra Giacoma Puccinija in pomahali Elsi Bonaparte. Pozno popoldne bomo prispeli v Livorno, se ustavili pred izjemno Teraso Mascagni in Mestnim Akvarijem, se zapeljali do Trga Republike, prepredenega z morskimi kanali, videli Katedralo Sv. Frančiška in  Trdnjavi iz časa vladavine družine De Medici... Zaključek dneva bo v pristanišču, kjer se bomo vkrcali na trajekt za otok Sardinija (Golfo Aranci). Prevzeli bomo ključe naših kabin in  se nato podali po želji na večerjo v ladijsko restavracijo. Kasneje bomo  lahko na ladji tudi prvič na poti  zaplesali pod »taktirko« naše priznane plesne pedagoginje Janje PUŠL iz Plesne šole Bolero. Nočitev na ladji.

 

2. dan  - SARDINIJA (Golfo Aranci - Costa Smeralda - Medvedova skala - Santa Tereza di Gallura) -  KORZIKA (Bonifaccio  - Sartene) -  ZALIV LAVA (Hotel Marina di Lava)

Po izkrcanju na Sardiniji bomo zgodnje dopoldne že uživali ob obali Costa Smeralde,  se ustavili za prvo jutranjo kavo in sladoled v predelu Baja Sardinia ter nadaljevali pot ob slovitih Magdalenskih otokih. Spomnili se bomo na domoljuba in junaka Giuseppa Garibaldija, ki je zadnja leta svojega bogatega življenja preživel prav tu. Obiskali bomo Medvedovo skalo, se povzpeli na točko z  najlepšim razgledom ter kratko potepanje po severnem delu Sardinije zaključili v mestu Santa Tereza di Galura, kjer se bomo popoldne ponovno vkrcali na trajekt. Po  kratki vožnji bomo prispeli na otok Korzika. Mesto Bonifaccio na strmih pečinah, kjer prevladujejo belo obarvana pročelja hiš si bomo ogledali: stopnice kralja Aragona, Mestno hišo in Mestno pokopališče, preko 8.500 let star ženski skelet… Pot bomo nadaljevali proti Sartenam. Izvedeli bomo, kaj pomeni »katenaču« (znamenito romanje) in slišali pripoved o »družinskem maščevanju«, ki ga je pisatelj Prospere Merimee opisal v svojem literarnem delu Colomba. Na poti proti glavnemu mestu Ajaccio, se bomo za nekaj minut ustavili ob spominski plošči v vasici Petreto-Bicchisano (Adriino letalo 1981). Za mestom Ajaccio se bomo usmerili proti Zalivu Lava in proti večeru prispeli do našega Hotela Marina di Lava, kjer bomo  nekaj naslednjih dni uživali na kratkih plesnih počitnicah! Večerja, druženje in nočitev.   

 

3. do 6. dan

Zjutraj  enako vsak  dan:  med 7.30 in 8 uro jutranja telovadba – po želji. Zajtrk. Četrt dan bo izlet v  glavno mesto, peti dan bo po želji izlet v mestece Porto, sicer pa bodo to male počitnice v mirnem okolju s sončenjem, branjem, plavanjem in plesom…  Opoldne bo možen prigrizek (sendviči, pica, pijača, kava) za doplačilo. Organizirana večerja in kasneje plesne skupinske vaje in družabni ples na terasi hotela ob morju.

 

Predvidoma bo 4.dan ob 9 uri organiziran izlet v Ajaccio, kjer si bomo poleg mesta ogledali tudi Napoleonovo rojstno hišo. Sprehodili se bomo po osrednjem delu mesta, po trgih in ulicah, ki s svojimi spomeniki opozarjajo na francoskega cesarja. Okoli 14.ure povratek v hotel.

 

Predvidoma bo 5.dan ob 8.30 - po želji - organiziran daljši izlet do turističnega mesteca Porto, kjer bo možnost kosila in kopanja  in ogled (s postankom) prelepega granitnega rdečerjavo obarvanega skalnega sklopa  Kalank in vasice Piana. Povratek v hotel okoli 15 ure.

 

7. dan

Po zgodnjem zajtrku se bomo podali na zadnji del našega počitnikovanja in povratek proti domu! Peljali se bomo po sredinskem delu otoka skozi mesto Corte, ki je bilo nekoč glavno mesto otoka. Po štirih urah vožnje bomo prispeli v Bastio. Sprehodili se bomo po Trgu Svetega Nikolaja do  Starega pristanišča in se okoli 14 ure vkrcali na trajekt za Livorno. Še zadnji ples na ladji…

Po pristanku se bomo takoj napotili proti domu, kamor bomo prispeli v prvih jutranjih urah naslednjega dne.

Destinacija

Cenik

CENA:  EUR 625,00 pri udeležbi 45 oseb v avtobusu  ( EUR 644,00 pri udeležbi 40 oseb,    EUR 671,00 pri udeležbi 35 oseb ,  EUR 699,00 pri udeležbi 30 oseb )

Dodatne informacije

Cena vključuje:

  • prevoz s turističnim avtobusom, stroške cestnin in parkirnin,

  • izlet Ajaccio z vključeno vstopnino v Napoleonovo hišo,

  • 5 X pol penzion v dvoposteljni sobi, 1 X prenočišče  na ladji v dvoposteljnih kabinah, 

  • 3x  ladijski prevoz po programu: Livorno– Golfo Aranci, St.Tereza di Galura – Bonifaccio, Bastia-Livorno

  • Animacija -  plesna pedagoginja, turistično vodenje/spremstvo, organizacija potovanja,  in DDV.

  • osnovno nezgodno zavarovanje

     

OTROCI do 12. let -  prenočevanje skupaj s starši (tri/štiri posteljne sobe in kabine) popust 15%

DOPLAČILA: enoposteljna soba 200 EUR ob prijavi,   izlet v Porto  18 EUR

 

Za potovanje potrebujemo veljavni potni list ali slovensko osebno izkaznico.

 

Pridržujemo si pravico do spremembe cene, če se spremenijo cene prevozov, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav.  V primeru višje sile vam priporočamo zavarovanje rizika odpovedi, ki za to potovanje znaša EUR 35,00 in zavarovanje z assistenco v tujini približno EUR 20,00. Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgode, ki je niso povzročili sami.  Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so na voljo v agenciji ali na naši spletni strani  www.travel-veronika.com. 

 

 

PLAČILNI POGOJI:

Po prijavi boste prejeli predračun.  Plačilo akontacije 200 EUR potrjuje rezervacijo.

Razliko do polne cene poravnate najkasneje do 17. 05. 2018.

Po dogovoru možnost plačila do 7 obrokov (vsi obroki morajo biti poravnani do odhoda) pri Agenciji VERONIKA, KAMNIK.

 

 

Kamnik, v novembru  2017