Potovanja

Potovanja

PROVANSA, PLANTAŽE SIVKE IN SAINT TROPEZ

PROVANSA,  PLANTAŽE SIVKE IN SAINT TROPEZ PROVANSA,  PLANTAŽE SIVKE IN SAINT TROPEZ

ODHOD:   07. julij 2018                                                                                                     

koda: 543018

ČAS POTOVANJA: pet dni

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 45/30

ČAS ZA PRIJAVO: 07. 05. 2018                                                                                                                                       

                                                                     

Za  Kanjon reke Verdon  pravijo francozi, da je najlepši  v Evropi. Tudi Calanques (Kalanke) - zalivi, obdani z visokimi  skalnimi previsi med Marseillom in Cassisom, ki jih bomo obiskali z ladjo, vas ne bodo pustili ravnodušne! In zadnji dan še mondeni Saint Tropez!

1.dan. Odhod iz Ljubljane zgodaj zjutraj. Potovali bomo mimo Padove in Vicenze do malega, slikovitega srednjeveškega mesta Soave, ki slovi ne samo po mogočnem gradu iz 13. stoletja, temveč tudi po izjemnih vinih okoliških vinogradov…Nadaljevali bomo mimo Cremone in Piacenze, ter naslednji postanek naredili v termalnem mestu Acqui Terme. Mesto je bilo znano po svojih žveplenih vrelcih že daleč pred našim štetjem, Rimljani pa so znali izkoristiti zdravilnost in zgradili terme, ki slovijo še danes. Proti večeru bomo prispeli v mesto Menton, ki že leži ob Azurni obali in ima vzdevek »francoski biser«.  Sprehod po mestu, ki slovi  po največji razstavi citrusov v pomladnem času. Večerja in nočitev.

2. dan.  Po zajtrku se bomo odpeljali v kneževino Monaco. Sprehodili  se bomo mimo Oceanografskega muzeja (ogled po želji za doplačilo), po parku do katedrale Sv. Nikolaja, v kateri je družinska grobnica monaških knezov, prispeli na trg pred knežjo palačo… Z avtobusom se bomo zapeljali pred casino Monte Carlo. Pot  bomo nadaljevali  po obalni cesti francoske riviere »moyen korniche«  do Nice, ki si jo bomo ogledali na krožni vožnji in se nato še sprehodili po znameniti Francoski ulici, Angleški promenadi, Trgu Massena in cvetličnem trgu…Pot bomo nadaljevali ob zalivu Baie des Anges do antičnega mesta Antibes. Po kratkem sprehodu  skozi  mesto, se bomo peljali  mimo zaliva Golf Juan, kjer se je izkrcal Napoleon, ko je pobegnil iz izgnanstva na Elbi. Cesta se bo kmalu začela vzpenjati proti mestu svetovne parfumske industrije Grass (možnost ogleda parfumerije).  Večerja in nočitev.

3. dan.  Po zajtrku nas bodo čakale lepote soteske - kanjona reke Verdon. Ustavili se bomo na nekaterih razglednih točkah za možnost fotografiranja. Na koncu kanjona  se reka Verdon razširi v jezero Sveti križ, kjer je v bližini tudi eno najlepših francoskih mestec  Moustiers St. Marie. Hiše, zidane pod previsi pečin, nudijo izjemen pogled! Mesto je znano po polporcelanskih izdelkih - fajansah in  živahnih sejemskih dnevih. Tu se križata pokrajini, ki se  končujeta na eni strani v Kanjonu reke Verdon in na drugi strani v sivkini »sončni dolini« - Plateau de Valensol (ogled v času cvetenja). Naslednje mesto, kjer se bomo ustavili, je Manosque, kjer je center predelave provansalskih zelišč in sivke -  L'occitaine. Proti večeru bomo prispeli do Aix en Provence, mesta številnih fontanah iz rimskega in srednjeveškega obdobja. Znan je tudi po slavnih možeh – kralju Reneju Dobremu, slikarju Cezannu, pisatelju Zolaju… Sledili bodo zunanji ogledi mesta - katedrala Sv. Odrešenika, Mestna hiša,  največja fontana 19. stoletja - Rotonda… Večerja in nočitev.

4. dan. Po zajtrku bomo zapustili »mesto fontan« in se odpeljali v Marseille, najstarejše francosko mesto. Dopoldne si bomo ogledali baziliko  Notre dame de la Garde, katedralo, antično pristanišče s trdnjavo in se nato vkrcali na ladjo za ogled kalank – enega najlepših predelov sredozemske obale. Kalanke potekajo od Marseilla do  mesteca Cassis. Pozno popoldne odhod iz Marseilla proti Frejusu, kjer bomo  imeli večerjo in v bližini tudi prenočevali.

5 dan. Po zajtrku vožnja do bližnjega Saint Tropeza in atraktivnega mesta - moderne Benetke, Port Grimaud.  Po  mestu, kreiranem leta 1960, ki leži ob vodnih kanalih, se bomo sprehodili in se nato vračali proti  St. Raphaelu. Tu je bila izpeljana prva avtomobilska dirka leta 1929 Paris - St. Raphael. Nadaljevali bomo po slikoviti obalni cesti pod goratim Masivom Esterel proti mestu Cannes.  kjer se bomo zapeljali mimo Kongresne palače. Morda bomo srečali Cluneya, Julio ali Angelino, saj se tu vsako leto odvija sloviti  filmski festival,   kjerse pogosto nahajajo znani filmski igralci!  Sledil bo povratek proti Italiji, mmo Genove in Verone bomo prispeli do Ljubljane okoli polnoči.

Destinacija

Cenik

CENA:    EUR  475,00 pri udeležbi 45 oseb v avtobusu

               EUR  495,00 pri udeležbi 40 oseb v avtobusu

               EUR  520,00 pri udeležbi 35 oseb v avtobusu

               EUR  553,00 pri udeležbi 30 oseb v avtobusu Dodatne informacije

V ceni je všteto:

  • prevoz s turističnim avtobusom z vsemi cestnimi pristojbinami in taksami,
  • Nastanitev hotelih 3*** v dvoposteljnih sobah, večerja nočitev in zajtrk
  • ladja Marseille-Cassis,  
  • zunanji ogledi po programu,
  • osnovno nezgodno zavarovanje
  • turistično vodenje, organizacija potovanja in DDV

Doplačila:  - enoposteljna soba 140,00EUR,

-          ogled Oceanografskega muzeja 14 EUR

Za potovanje  potrebujemo veljavni potni list ali slovensko osebno izkaznico.

Pridržujemo si pravico spremeniti ceno, če se spremenijo cene prevozov, ali drugih storitev, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav.

Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgode, ki je niso povzročili sami.  V primeru višje sile vam priporočamo zavarovanje rizika odpovedi, ki za to potovanje znaša 25,00 EUR.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so vam na voljo v agenciji Veronika ter na spletni strani www.travel-veronika.com v rubriki Splošni pogoji.

Kamnik, v januarju 2018