Potovanja

Potovanja

OTOK ELBA IN TOSKANSKI MALI BISERI

Collodi, Lucca, Massa Marittima, Volterra in Pomarance

OTOK ELBA  IN TOSKANSKI MALI BISERI OTOK ELBA  IN TOSKANSKI MALI BISERI

ODHOD: 23. – 25. marec in 19. – 21. oktober 2018                                                             

koda:546018

ČAS POTOVANJA: tri dni

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 45/30

ČAS ZA PRIJAVO: 30 dni pred odhodom, oziroma do zasedenosti mest


1.dan Odhod iz Ljubljane bo ob 5 uri. Peljali se bomo mimo Fernetičev, Padove, Bologne do mesta Collodi in slišali zgodbo o Ostržku, ter se ustavili pred eno najlepših renesančnih vil Italije: Vilo Garzonni. Nadaljevali bomo v mesto  Lucca, kjer se bomo lahko sprehodili po odlično ohranjenem obzidju, se povzpeli na cvetoči stolp Guinigi, uživali ob kavi ali bolšjem sejmu na prostoru nekdanje Arene in se sprehodili ob katedrali in drugih znamenitih cerkvah… Pot bomo  nadaljevali ob Ligurskem morju do pristanišča Piombino, kjer  se bomo vkrcali na trajekt za otok Elbo.  Prevoz do hotela, večerja in nočitev.

2. dan.  Zajtrk v hotelu. Otok Elba je poleg lepot in dobrot, ki jih ponuja,  znan po Cosimu De Medici, pripadniku bogate toskanske družine - ustanovitelju mesta Portoferraio. Poseben zgodovinski pomen je dobil z Napoleonom, ki je kot cesar v začetku 19. stoletja na otoku  preživel skoraj deset mesecev. O vsem tem bomo slišali mnogo zgodbic. Zapeljali se bomo v notranjost otoka do Napoleonove vile in kasneje zgrajene palače Demidoff. Nadaljevali bomo po poti proti mestu Marciana Marina, prijetno mestece z dolgo obalno promenado, kavarnicami in trgovinami. Po želji in za doplačilo izlet na vrh najvišje gore na otoku  Monte Capanne. Vzpon je v posebno zanimivih »košarah«, od koder se odpre najlepši razgled daleč naokoli. Pozno popoldne se bomo podali do slikovitega zalivskega mesta Porto Azzuro, kjer bomo po želji  obiskali mali  rudnik mineralov  in lahko kupili nekaj poldragih kamnov ali spominkov. Na povratku se bomo ustavili  na turistični kmetiji lokalnih dobrot in jih tudi poskusili. Ob zaključku dneva se bomo v Portoferraiu,  sprehodili še mimo Napoleonove rezidence Ville Mullino.  Večerja in nočitev.                      

3. dan  Po zgodnjem zajtrku bomo zaključili  kratko bivanje na sanjskem otoku, se ponovno vkrcali na trajekt in zapustili Elbo. Na povratku se bomo ustavili najprej v biseru južne Toskane,  mestecu  Massa Marittima s katedralo v romansko-pisanskem slogu iz 13 stoletja, z zanimivo zgodovino in naravnimi lepotami. Nato  nas bo razveselil še ogled naselja Pomarance  na naši poti proti domu, saj ima zanimivo geotermalno lego. Sledil bo ogled mesta Volterra, zapisi ga omenjajo že v 11. stoletju p.n.š., kot mesto Etruščanov. Pogledali bomo v notranjost znamenite katedrale v pisanskem stilu, se sprehodili mimo mogočnih srednjeveških palač in videli ostanke rimskega gledališča. Za zaključek še nakup lokalnih spominkov, povratek v naš avtobus in vožnja  proti Sloveniji. Prihod v  Ljubljano pozno zvečer. 

Destinacija

Cenik

 CENA:  EUR  275 pri udeležbi 45 oseb (EUR  286 pri udeležbi 40 oseb, EUR  299 pri udeležbi 35 oseb, EUR 317 pri udeležbi 30 oseb)


Dodatne informacije

V ceni je všteto:

  • prevoz s turističnim avtobusom z vsemi cestnimi pristojbinami in taksami,
  • Nastanitev na otoku Elba v hotelu 3*** v dvoposteljnih sobah, 2x nočitev, zajtrk in večerja
  • Trajekt na otok Elba in nazaj
  • Vsi ogledi po programu z vstopnino v Napoleonovo vilo
  • 1x degustacija lokalnih dobrot
  • osnovno nezgodno zavarovanje
  • turistično vodenje, organizacija potovanja in DDV

Doplačila:  - enoposteljna soba 70,00 EUR,

-          izlet na Monte Capane z vzpenjačo  20,00 EUR

-          rudnik mineralov 9,00 EUR

Za potovanje  potrebujemo veljavni potni list ali slovensko osebno izkaznico.

Pridržujemo si pravico spremeniti ceno, če se spremenijo cene prevozov, ali drugih storitev, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav.

Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgode, ki je niso povzročili sami.

V primeru višje sile vam priporočamo zavarovanje rizika odpovedi, ki za to potovanje znaša  14,50 EUR.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so vam na voljo v agenciji Veronika ter na spletni strani www.travel-veronika.com v rubriki Splošni pogoji.

Kamnik, v januarju 2018