Potovanja

Potovanja

ALZACIJA IN LORENA po alzaški vinski cesti

ALZACIJA  IN  LORENA po alzaški vinski cesti ALZACIJA  IN  LORENA po alzaški vinski cesti

 • ODHOD: 17. april 2019                                                                              
 • koda: 610018
 • ČAS POTOVANJA: pet dni
 • NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 35        
 •  ČAS ZA PRIJAVO: 29.2.2019 oziroma do zasedenosti mest

1.dan, Ljubljana- Augburg - Strassbourg.
Odhod iz Ljubljane zgodaj zjutraj. Potovanje bo potekalo preko Avstrije in Nemčije, s postankom v Bavarskem mestu Augsburg. Sprehodili se bomo ob znamenitem »socialnem« naselju iz obdobja rodbine Fugger, prvem tovrstnem stanovanjskem naselju na svetu. Prosti čas za kosilo. Proti večeru bomo prispeli v Strassbourg, glavno mesto Alzacije. V hotelu bomo odložili prtljago in se nato sprehodili po starem mestnem jedru. Po želji z doplačilom vožnja z ladjico po reki L'ill skozi slikovito četrt Petitte France. Večerja po želji. Nočitev.

2. dan, Strassbourg - Nancy - Epinal.
Po zajtrku bomo obiskali še Palačo Evropskega sveta in nato pot nadaljevali proti Nancyju (regija Lorena). Mesto ima bogato zgodovino in enega najlepših trgov v Evropi - Place Stanislas, po katerem se bomo sprehodili. Poslušali bomo zgodbo o nastanku tega lepega trga, o francoskemu kralju Ludviku XV in odstavljenem Poljskem kralju Stanislasu…Večerja. Nočitev.

3. dan, Nancy – Epinal – Belfort - Mulhouse
Po zajtrku se bomo podali na pot proti mestu Epinal, ki leži ob reki Moselle. Nad mestom se bohotijo ruševine srednjeveškega gradu. V bližini mesta, nad reko Moselle se nahaja eno največjih spominskih obeležij ameriškim vojakom, padlih v 2. svetovni vojni. Po ogledu bomo pot nadaljevali do mesta Belfort v regiji Franche Comte, kjer si bomo ob vznožju stare trdnjave ogledali kip leva, mojstrsko delo kiparja Bertholdyja, ki ga častijo tudi drugi narodi, saj dela tega kiparja ne poznajo meja (Kip svobode v New Yorku, Fontana v Washingtonu). Po ogledu se bomo na poti proti mestu Mullhouse ustavili v eni izmed vinskih kleti, kjer bomo imeli degustacijo alzaških vin… V nadaljevanju bo mesto Mullhouse z več kot 2000 let staro zgodovino. Ponaša se z najvišjo protestantsko cerkvijo v Franciji, slovi pa tudi po županih, ki so zelo dolgo zasedali svoj položaj (Emile Muller celo 25 let!)… V kolikor bo čas, bo po želji ogled muzeja avtomobilov starodobnikov (vstopnina za doplačilo). Večerja po želji. Nočitev.

4. dan, Mullhouse – Colmar - Koenigsbourg
Po zajtrku bomo pot nadaljevali po vinskih cestah in krajih, ki jih bo vredno videti ali se vsaj peljati skozi: Vieux Thann, Guebwiller in drugih malih, očarljivih vasic prav do najbolj znanega alzaškega mesta Colmar, ki leži ob reki Lauch. Po ogledu mesta ob lepih cvetličnih nasadih, bo čas tudi za kozarček odličnega traminca ali silvanca… Popoldan sledi vožnja po obronkih vinogradov, pokukali bomo še v slikovite alzaške vasice Ribeauville, Seleestadt, pozno popoldne pa zaključili z ogledom na izjemnem srednjeveškem gradu Koenigsbourg, kjer bomo slišali zanimivo zgodovino in pripoved obnove te mogočne trdnjave. Obisk notranjosti gradu po želji. Večerja v enem izmed bližnjih »vinskih« krajev. Nastanitev v hotelu in nočitev (okolica Obernai).

5. dan, Obernai – Molshaim - Ljubljana
Po zajtrku se bomo zapeljali do mesta Obernai z značilnimi starimi alzaškimi hišami in nato še skok do nekaj kilometrov oddaljenega drugega mesta, s katerim Obernai tekmuje v urejenosti, Molshaim. Ogled izjemne Jezuitske cerkve. Mimo Strassbourga, Stuttgarta in Munchna ter Salzburga se bomo z nekaj postanki na poti vrnili domov pozno zvečer.
Destinacija

      


Cenik

CENA: € 475,00 pri udeležbi 45 oseb (€ 491,00 pri udeležbi 40 oseb, € 513,00 pri udeležbi 35 oseb)


Dodatne informacije

V ceni je všteto:                                                  

 • prevoz s turističnim avtobusom z vsemi cestnimi pristojbinami in taksami,
 • 4 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah
 • 2 x večerja
 • Vsi ogledi po programu (vstopnine za doplčilo)
 • osnovno nezgodno zavarovanje
 • vodenje, organizacija potovanja in DDV

Doplačila:  enoposteljna soba 140,00 EUR, obroki prehrane od 15 do 25 EUR, vožnja z ladjo po reki L'ill 12,50 EUR, muzej starodobnikov MUlhouse 14 EUR, Grad Koenihsbourg 12 EUR

Obvezna prijavnina :12 EUR

Za potovanje  potrebujemo veljavni potni list ali slovensko osebno izkaznico.

Pridržujemo si pravico spremeniti ceno, če se spremenijo cene prevozov, ali drugih storitev, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav.

Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgode, ki je niso povzročili sami.

V primeru višje sile vam priporočamo zavarovanje rizika odpovedi, ki za to potovanje znaša 27 EUR.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so vam na voljo v agenciji Veronika ter na spletni strani www.travel-veronika.com v rubriki Splošni pogoji.