Potovanja

Potovanja

ALZACIJA IN LORENA po alzaški vinski cesti

ALZACIJA  IN  LORENA po alzaški vinski cesti ALZACIJA  IN  LORENA po alzaški vinski cesti

ODHOD: 16. 05.  in 08.  09.  2018                                                                                                                            

koda:545018

ČAS POTOVANJA: pet dni

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 35          

ČAS ZA PRIJAVO: 30 dni pred odhodom, oziroma do zasedenosti mest

1.dan,    Ljubljana - Munchen – Augsburg - StrassbourgOdhod  iz Ljubljane zgodaj zjutraj. Potovanje bo potekalo preko Avstrije in Nemčije, s postankom v Bavarskem mestu Augsburg. Sprehodili se bomo ob znamenitostih iz obdobja rodbine Fugger, videli »socialna stanovanja«, prva tovrstna v takratnem svetu. Prosti čas za kosilo. Proti večeru bomo prispeli v Strassbourg,  glavno mesto Alzacije. V hotelu bomo odložili prtljago in se nato sprehodili po starem mestnem jedru. Po želji z doplačilom vožnja z ladjnico po reki L'ill  skozi slikovito četrt Petitte France. Večerja (doplačilo) in nočitev.

2. dan, Strassbourg - Nancy – Epinal. Po zajtrku  si bomo ogledali politično središče - Palačo Evropskega sveta. V dopoldanskih urah bomo pot nadaljevali proti Nancyju (regija Lorena). Mesto ima bogato zgodovino in enega najlepših trgov v Evropi -  Place Stanislas,  po katerem se bomo sprehodili. Poslušali bomo zgodbo iz obdobja, ko je nastajal ta prelepi trg, o francoskemu kralju Ludviku XV. in odstavljenem Poljskem kralju Stanislasu … Večerja in nočitev.

3. dan,  Nancy – Epinal – Belfort – Mulhouse. Po zajtrku se bomo podali na pot proti mestu Epinal, ki leži ob reki Moselle. Nad mestom se bohotijo ruševine srednjeveškega gradu. V bližini mesta, nad reko Mosel se nahaja eno največjih spominskih obeležij ameriškim vojakom, padlih v 2. svetovni vojni.  Po ogledu bomo pot nadaljevali do mesta  Belfort v regiji Franche Comte, kjer si bomo ob vznožju stare trdnjave ogledali kip leva, mojstrsko delo kiparja Bertholdyja, ki ga častijo tudi drugi narodi, saj dela tega kiparja ne poznajo meja  (Kip svobode v New Yorku, Fontana v Washingtonu). Zasluga za prestižni naslov  »francosko zgodovinsko mesto« je prav gotovo tudi v mestnih zelenih površinah in arboretumu. Po ogledu se bomo na poti proti mestu Mullhouse ustavili v eni izmed vinskih kleti, kjer bomo imeli degustacijo alzaških vin… Mesto Mullhouse ima  več kot 2000 let staro zgodovino. Ponaša se z najvišjo protestantsko cerkvijo v Franciji,  slovi pa tudi po županih, ki so zelo dolgo zasedali svoj položaj (Emile Muller celo 25 let!)… V kolikor bo čas, po želji ogled muzeja avtomobilov starodobnikov (vstopnina za doplačilo). Večerja (doplačilo). Nočitev

4. dan,  Mullhouse – Colmar – Koenigsbourg.   Po zajtrku  bomo nadaljevali po vinskih cestah in krajih, ki jih bo vredno videti ali se vsaj peljati mimo: Vieux Thann, Guebwiller in drugih malih, očarljivih vasicah prav do  najbolj znanega alzaškega mesta  Colmar, ki leži ob reki Lauch.  Po ogledu mesta čas za  kosilo (doplačilo) ob odličnem tramincu ali silvancu… Popoldan sledi vožnja po obronkih vinogradov, pokukali bomo še v  slikovite alzaške vasice Ribeauville,  Seleestadt,  pozno popoldne pa zaključili z ogledom na izjemnem srednjeveškem gradu Koenigsbourg, kjer bomo slišali zanimivo zgodovino in pripoved  obnove te mogočne trdnjave. Obisk notranjosti gradu po želji. Večerja v enem izmed bližnjih »vinskih« krajev. Nastanitev v hotelu in nočitev.

5. dan,  Obernai – Molshaim – Ljubljana.  Po zajtrku se bomo zapeljali skozi mesto Obernai z značilnimi starimi alzaškimi hišami in nato še skok do nekaj kilometrov oddaljenega drugega mesta, s katerim Obernai tekmuje v urejenosti, to je Molshaim. Tu bomo pogledali v jezuitsko cerkev in če bo volja ter  nekaj časa, še nakup v čokoladnici  Markize de Sevigne v sosednjem mestu Illkirch, (možen ogled Muzeja čokolade)  nato pa bomo zapustili Francijo.  Mimo Strassbourga, Stuttgarta in Münchna ter Salzburga se bomo z nekaj postanki na poti  vrnili domov pozno zvečer.

Destinacija

      


Cenik

CENA:  EUR  425,00 pri udeležbi 45 oseb v avtobusu ( 439,00 EUR / 40 oseb,  459,00 EUR / 35 oseb)


Dodatne informacije

V ceni je všteto:

 • prevoz s turističnim avtobusom z vsemi cestnimi pristojbinami in taksami,
 • 4x nastanitev hotelih 3* v dvoposteljnih sobah, nočitev in  zajtrk
 • 2x večerja
 • 1x degustacija alzaških vin
 • Zunanji ogledi mest in znamenitosti po programu  
 • Osnovno nezgodno zavarovanje
 • Vodenje, organizacija potovanja in DDV

Doplačila:   Kosila, večerje, pijača (kjer ni organizirano)  

 • enoposteljna soba 140,00EUR,
 • vožnja z ladjo na reki L'ill  12,50 EUR
 • muzej avtomobilov Mulhouse 13,00 EUR
 • Vstopnina v Grad Koenigsbourg 12,00 EUR
 • Muzej čokolade z degustacijo 13.50 EUR

Obvezna prijavnina: 12,00 EUR/osebo

Za potovanje  potrebujemo veljavni potni list ali slovensko osebno izkaznico.

Pridržujemo si pravico spremeniti ceno, če se spremenijo cene prevozov, ali drugih storitev, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav.

Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgode, ki je niso povzročili sami.

V primeru višje sile vam priporočamo zavarovanje rizika odpovedi, ki za to potovanje znaša 23 EUR.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so vam na voljo v agenciji Veronika ter na spletni strani www.travel-veronika.com v rubriki Splošni pogoji.

Kamnik, v januarju 2018