Potovanja

Potovanja

ALZACIJA IN LORENA po alzaški vinski cesti

ALZACIJA  IN  LORENA po alzaški vinski cesti ALZACIJA  IN  LORENA po alzaški vinski cesti

ODHOD: 31. marec – 04. april,   08. – 12. september 2018                                                                                  

koda:545018

ČAS POTOVANJA: pet dni

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 45/35

ČAS ZA PRIJAVO: 60 dni pred odhodom, oziroma do zasedenosti mest

1.dan. Odhod iz Ljubljane zgodaj zjutraj. Potovali bomo mimo Padove in Vicenze do malega, slikovitega srednjeveškega mesta Soave, ki slovi ne samo po mogočnem gradu iz 13. stoletja, temveč tudi po izjemnih vinih okoliških vinogradov…Nadaljevali bomo mimo Cremone in Piacenze, ter naslednji postanek naredili v termalnem mestu Aqui Terme. Mesto je bilo znano po svojih žveplenih vrelcih že daleč pred našim štetjem, Rimljani pa so znali izkoristiti zdravilnost in zgradili terme, ki slovijo še danes. Proti večeru bomo prispeli v prvo francosko mesto Menton, ki leži ob Azurni obali in ima vzdevek »francoski biser«.  Sprehod po mestu, ki slovi  po največji razstavi citrusov v pomladnem času.  Prosto za sprehode in večerjo. Nočitev.

2. dan. Po zajtrku se bomo odpeljali do nekaj kilometrov oddaljene kneževine Monaco, kjer si bomo ogledali katedralo Sv. Nikolaja, v kateri je družinska grobnica monaških knezov, knežjo palačo (zunanjost), Oceanografski muzej (doplačilo) ter casino Monte Carlo (zunanji del). Pot  bomo nadaljevali  po obalni cesti francoske riviere »moyen korniche«  do Nice, ki si jo bomo ogledali na krožni vožnji in se nato še sprehodili po znameniti Francoski ulici, Angleški promenadi, Trgu Massena in cvetličnem trgu…Pot bomo nadaljevali ob zalivu Baie des Anges do antičnega mesta Antibes. Po kratkem sprehodu skozi antično mesto, mimo Muzeja Picasso, ki se nahaja v gradu Grimaldi, mimo znane tržnice, bomo nadaljevali pot  mimo zaliva Golf Juan. Tu se je izkrcal Napoleon, ko je pobegnil iz izgnanstva z Elbe. Cesta se bo kmalu začela vzpenjati proti mestu svetovne parfumske industrije Grass (možnost ogleda parfumerije).  Večerja in nočitev v bližnjem hotelu. 

3. dan. Po zajtrku nadaljujemo vožnjo po veličastni soteski - kanjona reke Verdon. Ustavili se bomo na nekaterih razglednih točkah za možnost fotografiranja. Na koncu kanjona  se reka Verdon razširi v jezero Sveti križ, kjer je v bližini tudi eno najlepših francoskih mestec  Moustiers St. Marie.  Hiše, zidane pod previsi pečin, nudijo izjemen pogled! Mesto je znano po polporcelanskih izdelkih - fajansah in  živahnih sejemskih dnevih. Tu se križata pokrajini, ki se  končujeta na eni strani v Kanjonu reke Verdon in na drugi strani v sivkini »sončni dolini« - Plateau de Valensol (ogled in postanek v času cvetenja). Prosti čas. Naslednje mesto našega ogleda je Manosque,  kjer je center predelave provansalskih zelišč in sivke -  L'occitaine. Proti večeru bomo prispeli do Aix en   
Provence,  mesta številnih fontanah iz rimskega in srednjeveškega obdobja. Znan je tudi po slavnih možeh – kralju Reneju Dobremu, slikarju Cezannu, pisatelju Zolaju. Mesto si bomo ogledali: katedrala Sv. Odrešenika, Mestna hiša, številne fontane 19. Nastanitev v hotelu. Prosti čas. Nočitev.

4. dan. Po zajtrku bomo zapustili »mesto fontan« in se odpeljali v Marseille, najstarejše francosko mesto. Dopoldne si bomo ogledali baziliko  Notre dame de la Garde, katedralo, antično pristanišče s trdnjavo in se nato vkrcali na ladjo za ogled Kalank - enega najlepših predelov sredozemske obale. Kalanke – granitne in apneničaste skalnate soteske - potekajo od Marseilla do  mesteca Cassis. Izkrcali se bomo in pot nadaljevali z avtobusom proti Frejusu. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

5 dan. Po zajtrku nas bo čakala še vožnja do bližnjega Saint Tropeza, kjer se bomo še posebno osredotočili na atraktivno mesto - moderne Benetke, Port Grimaud.  Po  mestu, kreiranem leta 1960 in leži ob vodnih kanalih, se bomo sprehodili in se nato vračali proti  St. Raphaelu. Tu je bila izpeljana prva avtomobilska dirka leta 1929 Paris - St. Raphael. Nadaljevali bomo po slikoviti obalni cesti pod goratim Masivom Esterel proti mestu Cannes.  kjer se bomo zapeljali mimo Kongresne palače. Morda bomo srečali  Georga Clooneya ali Julio  Roberts, saj se tu vsako leto odvija sloviti  filmski festival, v mestu pa se pogosto nahajajo znani filmski igralci! Popili bomo še zadnjo kavo na Azurni obali in se  polni vtisov popoldne že vračali  proti Italiji.  Mimo Genove in Verone bomo prispeli do Ljubljane okoli polnoči.

Destinacija

      


Cenik

CENA:  EUR 422 EUR ob udeležbi 45 oseb (442EUR ob udeležbi40 oseb,  466 EUR ob udeležbi 35  oseb )


Dodatne informacije

V ceni je všteto:

 • Prevoz s turističnim avtobusom z vsemi cestnimi pristojbinami in taksami,
 • 4 x nastanitev v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah, nočitev in zajtrk
 • 2 x večerja
 • Zunanji ogledi mest  na poti
 • Ladja za ogled Kalank v Marseillu
 • Obisk Narodnega parka in soteske Verdon
 • Osnovno nezgodno zavarovanje
 • Turistično vodenje, organizacija potovanja in DDV

                                                                         

Doplačila:  - enoposteljna soba 140 EUR,

                      - vstopnina za Oceanografski muzej 14 EUR

                      - kosilo s pijačo v Moustiers saint Marie 25 EUR – naročilo ob prijavi

Obvezno doplačilo: prijavnina 12 EUR

Za potovanje  potrebujemo veljavni potni list ali slovensko osebno izkaznico.

Pridržujemo si pravico spremeniti ceno, če se spremenijo cene prevozov, ali drugih storitev, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav.

Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgode, ki je niso povzročili sami.  V primeru višje sile vam priporočamo zavarovanje rizika odpovedi, ki za to potovanje znaša 25,00 EUR.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so vam na voljo v agenciji Veronika ter na spletni strani www.travel-veronika.com v rubriki Splošni pogoji.

Kamnik, v januarju 2018