Potovanja

Potovanja

FRANCOSKI GRADOVI - potovanja in počitnice 2018

Chambery, Lyon. Vichy Loches, Tours, Orleans, Nancy, Strassbourg

FRANCOSKI GRADOVI - potovanja in počitnice 2018 FRANCOSKI GRADOVI - potovanja in počitnice 2018


ODHOD: 21. – 28. julij 2018                                                                                                                                            

koda:544018

ČAS POTOVANJA: 8 dni

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 35

ČAS ZA PRIJAVO: 1. junij

Počitnice v Franciji, kot smo vam jih pripravili, so prijetne za mlajše, kot tudi za starejše potnike. Avtobusno vožnjo  bomo popestrili z  več zanimivimi postanki in tako utrujenosti ob koncu dneva skoraj ne bo! Na poti bo dovolj časa, da bomo spoznali francosko zgodovino in kulturo. Pet dni bomo preživeli v  prijetnem hotelu z bazenom, obdanim  z naravo in športnimi objekti, lahko pa si bomo dnevno izbirali izlete po gradovih in zgodovinskih  mestih, ki jih je še posebej veliko v pokrajini ob rekah Indre, Loire, Cher… Poskrbeli bomo tudi za krajše opise vseh  gradov, ki bodo predmet fakultativnih ogledov -  seveda v slovenskem jeziku!

1.dan. Odhod iz Ljubljane proti Sežani zgodaj zjutraj. Pot nas bo  peljala mimo Benetk, Padove, mimo Verone do Gardskega jezera, kjer se  bomo ustavili za kratek počitek (Sirmione/Peschiera). Nadaljevali bomo mimo Torina, ter dalje skozi  tunel pri Frejusu. Prispeli bomo na francosko stran v dolino reke L'Arc. Pozno popoldne se bomo že nahajali v predelu regije Rhone-Alp mestu Chambery, ki je tudi glavno mesto okrožja. Ogledali si bomo  staro mestno jedro iz 13. stoletja, grad savojskih knezov, katedralo in »vodnjak slonov« (La fontaine des elephants). Prosti čas za večerjo.  Nočitev.

2.dan.  Po zajtrku bomo  nadaljevali pot do enega največjih francoskih mest, Lyona, ki leži ob reki Rhone. Znamenitosti, ki si jih  bomo ogledali: impozantno Opero,  Place de Terreaux  z Mestno hišo, trg Bellcour, ki je  tretji največji trg v Evropi. Po sprehodu skozi mesto, bomo  v slovo pomahali bratoma Lumiere, pionirjema filmske industrije in zapustili mesto, ki ga je Unesco sprejel pod svoje okrilje.  Pozno  popoldne  se bomo ustavili v znamenitem termalnem mestu Vichy, znanem tudi po dogodkih druge svetovne vojne, po bogatih hotelih in centru kozmetične industrije…V bližini  toplic nas bo čakala večerja in prenočišče.

3. dan.  Po zajtrku bomo nadaljevali pot do mesta Montlucon ob reki Cher. Skozi staro mestno jedro se bomo povzpeli do gradu bourbonskih knezov, ki so zaznamovali francoski kraljevski prestol, slikovito mesto in  zanimivosti pa so mesto popeljale na seznam francoskih » mest umetnosti in zgodovine«. Po kratkem ogledu bomo nadaljevali  mimo gradu Culan  iz 15. stoletja, ki je danes eden redkih, stalno naseljenih gradov.

Skoraj vsako mesto v tej okolici ima svoj grad. Tako ima tudi mesto Chateauroux  muzej in grad Raoul ter katedralo St Andre. Krožna vožnja skozi mesto. Pred nami pa bo že cilj prvega dela naše poti: Loches, zgodovinsko  mesto z mogočnim gradom in  katedralo St. Ours. Razgibane in slikovite mestne ulice s prijetnimi bistroji nam bodo krajšale  čas v naslednjih  dneh.  Nastanitev v hotelu. Po kratkem počitku bo ta dan še možnost obiska bližnjega gradu Chenonceau, zgrajenega na reki Cher.  Večerja in nočitev.

4.,5.  in 6. dan bodo namenjeni kratkim sprehodom v bližnje zgodovinsko mesto ali počitku ob bazenu,  plavanju in  branju,  lahko pa se boste  odločili za dodatne izlete v  okolico  Toursa*, glavnega mesta regije Centre in departmaja Indre – Loire,  kjer se nahajajo najbolj znameniti gradovi  na rekah Loire, Cher, Indre, Vienne...

7. dan. Po  zajtrku bo odhod iz hotela in našega bivališča  v mestu Loches. Zadnji del potovanja bomo namenili še  ogledu  mesta Orleans z mogočno katedralo Sveti Križ in  spomenikom  francoski junakinji  Ivani Orleanski. Pot bomo nadaljevali proti Nancyju,  kamor bomo prispeli  popoldne. Mesto je eno najlepših v Franciji, zahvaljujoč čudovitemu trgu Stanislas, ki ima  bogato zgodovino in za katerega pravijo, da je najlepši v Evropi. Ogled mestnih znamenitosti. Prosti čas za večerjo. Vožnja do hotela. Nočitev. 

8. dan. Po zajtrku se bomo odpeljali  do  mesta Strassbourg, ki je pod okriljem Unesca vnesen v seznam svetovne kulturne dediščine in je hkrati pomembno mesto nove  Evrope. Ogledali  si bomo staro mestno jedro, ki ga obdaja reka Ill (ILL).  Popoldne bomo nadaljevali pot proti Ljubljani, kamor bomo z nekaj vmesnimi postanki prispeli v poznih večernih urah.Destinacija

Cenik

CENA:  EUR  679,00 pri udeležbi 45 oseb ( EUR  705/ 40 oseb, EUR  739 /35 oseb)


V ceni je všteto:

·         prevoz s turističnim avtobusom z vsemi cestnimi pristojbinami in taksami,

·         Nastanitev v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah,

·         4x večerja, nočitev in zajtrk

·         3x nočitev in zajtrk

·         zunanji ogledi po programu,

·         osnovno nezgodno zavarovanje

·         turistično vodenje, organizacija potovanja in DDV

Doplačila

·         enoposteljna soba 240,00EUR,

·         vstopnine v gradove (cena se giblje v okviru 12 EUR za posamezni ogled),

·         Večerja, kosilo (v kolikor ni organizirana), pijača

·         fakultativni izleti, kot je predvideno v opisu

Obvezno doplačilo: prijavnina 12 EUR

Za potovanje  potrebujemo veljavni potni list ali slovensko osebno izkaznico.

Pridržujemo si pravico spremeniti ceno, če se spremenijo cene prevozov, ali drugih storitev, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav. Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgode, ki je niso povzročili sami.  V primeru višje sile vam priporočamo zavarovanje rizika odpovedi, ki za to potovanje znaša 37,00 EUR.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so vam na voljo v agenciji Veronika ter na spletni strani www.travel-veronika.com v rubriki Splošni pogoji.

Kamnik, v januarju 2018


Doplačila:  - enoposteljna soba 140,00EUR,

-          ogled Oceanografskega muzeja 14 EUR

Za potovanje  potrebujemo veljavni potni list ali slovensko osebno izkaznico.

Pridržujemo si pravico spremeniti ceno, če se spremenijo cene prevozov, ali drugih storitev, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav.

Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgode, ki je niso povzročili sami.

V primeru višje sile vam priporočamo zavarovanje rizika odpovedi, ki za to potovanje znaša 23,00 EUR.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so vam na voljo v agenciji Veronika ter na spletni strani www.travel-veronika.com v rubriki Splošni pogoji.

Kamnik, v januarju 2018


Dodatne informacije

*  Za potnike, ki ne bi želeli povratka v Slovenijo z avtobusom, je možno organizirati sedmi dan prevoz z letalom iz Pariškega letališča Orly. Točna cena prevoza bo znana ob prijavi in plačilu rezervacijje. Ogled mesta Nancy in Strassbourg v tem primeru ne bosta možna. Vse podrobmosti v Turistični agenciji.

Možni fakultativni izleti (z odhodi po predlogih spodaj) – odhodi vsak dan okoli 8.30h

1- 3. dan. Grad Chenonceau  iz 15. stoletja. Slišali bomo grajske zgodbe o francoski regentki Chaterine de Medici in njeni rivalki Diane de Poitiers, sprehodili se bomo skozi dvorane, kuhinje in jedilnice iz katerih je pogled skozi okna le na reko Cher . Odhod iz hotela okoli 15 ure, povratek do 19.30 ure. Vstopnina gradu se plača posebej, cena fakultativnega izleta predvidoma 15 EUR.

 2 – 4. dan. Grad Chinon (Ivana Orleanska, kardinal Richelieu, Napoleon I ) na reki Vienne,  renesančni grad Azay-le-Rideau iz   16. stoletja , Grad Usse, povezan s pravljico Trnjulčica, Villandry, grad  z vrtovi urejenimi na 7.000 m². Odhod  predvidoma ob 8. uri zjutraj, povratek v  hotel okoli 17 ure. Cena fakultativnega izleta predvidoma 30 EUR po osebi, vstopnina za obisk gradov se plača posebej

3. – 5.dan. Izlet v mesto  Tours z baziliko Sv.Martina , katedralo St.Gatien, 200 letno cedro ( zasadil Napoleon I). Peljali se bomo do gradu Amboise ob katerem stoji  gotska kapela, z grobnico Leonarda da Vincija in  še pri  pagodi iz obdobja Ludvika XIV., kjer je nekoč stal tudi grad in je prava svetovna redkost. Cena fakultatvnega izleta predvidoma 30 EUR, vstopnine po želji se plačajo posebej.

4. – 6. dan. Izlet v mesto Blois, ki je  stisnjeno pod istoimenski grad in  ima bogato zgodovino. Naslednji  je še Chambord  s  447 sobami in svetovno znanim spiralnim dvoriščnim stopniščem. Ob povratku se bomo ustavili ob znamenitem živalskem vrtu Beauval (Saint-Aignan) Odhod zjutraj predvidoma ob 8.30 uri, povratek v  hotel okoli 17 ure. Cena fakultatvnega izleta predvidoma 30 EUR,  vstopnina za obisk gradov se plača posebej (odvisno od števila udeležencev, enako tudi v Zoološki vrt).

*  Potniki, ki bi se v Slovenijo želeli vrniti z letalom, bo  sedmi dan prevoz na letališče. Točna cena in čas prevoza bo znana ob prijavi in plačilu rezervacijje. Ogled mesta Nancy in Strassbourg v tem primeru ne bosta možna. Vse podrobnosti v Turistični agenciji.