Potovanja

Potovanja

DOLINA REKE RHONE PO POTI RIMSKIH CESARJEV

DOLINA REKE RHONE  PO POTI RIMSKIH CESARJEV DOLINA REKE RHONE  PO POTI RIMSKIH CESARJEV

ODHOD:   23. 09. 2018

koda: 548018

ČAS POTOVANJA:  sedem  dni

NAJMANJŠE ŠTEVILO UDELEŽENCEV:  35

ČAS ZA PRIJAVO: 15. 08.  2018 oz. do zasedbe mest                                                                                                                                             


1. dan,   Ljubljana –  Peschierra – ChamberyOb 5. uri se bomo zbrali  pred Halo Tivoli v Ljubljani. Vožnja mimo Sežane, Benetk, Verone  do jezera Lago di Garda, kjer se bomo za kratek ogled in počitek ustavili v  srednjeveškem mestecu  Peschiera.  Nadaljevanje vožnje mimo Torina proti Frejusu , kjer bomo prestopili mejo v Francijo. Chambery je glavno mesto dežele francoska Savoja.  Ogled starega mestnega jedra iz 13. stoletja z gradom savojskih knezov, katedralo in »vodnjakom slonov« (La fontaine des elephants).  Večerja  in nočitev.

2. dan,  Aix les Bains – Lyon -  Puy en Velay  Po zajtrku bomo prinesli prtljago v avtobus in nadaljevali s potovanjem do  ledeniškega jezera  -  Le Bourget, kjer  se na vzhodnem  bregu razprostira topliško mesto Aix les Bains,  znano že iz časa rimskega Cesarja Graciana.  Sisi, Napoleon III, Edith Piaf in še veliko drugih je uživalo v termalnih kopelih tega kraja. Tu je muzej Faure z deli Rodina in impresionisti (ogled muzeja po želji). Le dobro uro je oddaljeno  mesto Lyon,  kjer se bomo pridružili reki  Rhone. Veliko je znamenitosti,  a ogledali si bomo le nekatere: Opero, Trg Terreaux z mestno hišo, enega največjih evropskih trgov Bellcour... V Lyonu sta živela in ustvarjala tudi brata Lumiere, ki sta bila pionirja filmske industrije. Degustacija v vinski kleti Cote du Rhone. Prosti čas  za kosilo. Popoldne  se bomo podali v  mesto Puy en Velay,  skozi katero teče preko 1000 km dolga reka Loire. Mesto  slovi po svojih veličastnih spomenikih in bogati zgodovini: katedrala in romarsko središče, umetnostno zgodovinski muzej, skala Corneille, na kateri se dviga spomenik Devici Mariji -  vse to je bilo dovolj za Unescovo zaščito.  Nastanitev in prosto za drobne  nakupe. Večerja.                                                                   

Ob 22. uri se bomo podali na nočni sprehod -  ogled svetlobnega spektakla, ki ga mesto ponuja vse poletje. Nad osvetlitvijo najlepših zgradb bomo prav gotovo navdušeni! Nočitev. 

3. dan,   Aubenas  - Montelimar  -  Orange- Avignon.   Po zajtrku bomo zapustili področje predela Visoka Loira, se peljali dalje po zanimivem termalnem predelu ob reki Ardeche, po kateri ima ime tudi sosednja dežela. V  mestu Aubenas z mogočnim gradom si bomo vzeli čas za kavo. Nadaljevali bomo pot skozi mesto Montelimar, naredili krožno vožnjo in morda poskusili znamenito mandljevo sladico. Nadaljevali bomo pot ob reki Rhoni. V mestu Orange, ki ima naziv »mesto najlepšega  antičnega gledališča« v tem delu Evrope (Unesco)  bomo namenili kratek postanek, se sprehodili ob znamenitostih  in  po kratki vožnji prispeli ……v Avignon.  Po prihodu v hotel se bomo odpočili in se nato podali na ogled bližnje katedrale in Urnega trga.  Vstopili bomo v papeško palačo in se za zaključek ogledov povzpeli na most iz 12. stoletja (po velikem neurju v 17. stoletju, ko je reka takrat odnesla nekaj obokov mosta, le tega niso več dograjevali).   Večerja in nočitev.

4. dan,  Tarascon  -  Les Baux – Arles.  Po zajtrku bomo prtljago oddali v avtobus in po kratki vožnji  obiskali legendarno mesto Tarascon.  Obvezno bomo v naše aparate  shranili posnetek zverine »tarasque«,  ki jo je po legendi sestavljalo več živali hkrati… Stopili bomo še v katedralo, izvedeli kdo je bila Sveta Marta in se poučili o »Tartarinu iz Taraskona« pisatelja Alphonza Daudeta ..… Zopet se bomo zapeljali nekaj kilometrov od začrtane poti, saj ne smemo zamuditi letošnjega slikarskega spektakla... Skozi mesto St. Remy (Van Gogh,  Nostradamus) nas bo pot peljala do mesta Les Baux z utrdbo in bližnjo veličastno dvorano Le chatedral d'images,  kjer nas čaka presenečenje, še posebej namenjeno ljubiteljem slikarskih umetnin (2018 predviden Picasso). Mestece pa je tudi povezano z Monaško družino Grimaldi.  Prosto do odhoda. Pozno popoldan ogled  mesta Arles,  ki leži ob reki Rhone. V mestu, bogatem z znamenitostmi, bomo obiskali rimsko  gledališče, amfiteater in terme, ter  Cerkev St. Trophima, Mestno hišo… in se spomnili na življenje umetnika Van Gogha, ter njegovo bivališče Hotel dieu.  Večerja in  nočitev.

5. dan,  Camargues – delta reke Rhone – Aigues mortes - Saintes Maries de la mer. Prtljago bomo tokrat pustili v hotelu in se po zajtrku podali na počitniški potep po  predelu Garde v regiji Languedoc, ob kanalih reke Petite Rhone do Aigues mortes – mesto kralja Ludvika Svetega IX., od koder je začel dva križarska pohoda. Ogledali si bomo kraljev spomenik in cerkev, kjer je bilo ob bogatih letinah skladišče soli. Z nekaj kilometrov dolgega mestnega obzidja je lep pogled na soline. Naslednji postanek bo v  Nacionalnem parku Camargue in mestu Saintes Maries de la mer. To je mesto romarjev, svetovnih popotnikov in ciganov. Tu se bomo z ladjo po reki Mala Rhona zapeljali  v rezervate, kjer nas bodo pozdravili konji, biki in njihovi pastirji. Na poti pa bomo prav gotovo srečali tudi plamence (flamingo) …Ob toplem vremenu bo prijeten tudi skok v kristalno morje. Večerja  v lokalni restavraciji.  Povratek v Hotel in nočitev.

6. dan,  Arles - Aix en Provence - Cannes. Po zajtrku bomo pospravili prtljago v avtobus. Reko Rhono  smo »pospremili« do njenega izliva v morje in našo pot obrnemo proti domu.                                                   Naslednje mesto bo Aix en Provence, mesto rimskih cesarjev, dobrega kralja Reneja, fontan in rojstno mesto  slikarja  Cezana. Pogledali si bomo katedralo Sveti odrešenik, Mestno hišo,  znameniti drevored platan,  ter nekaj lepih fontan. Prosti čas. Pa ne pozabimo na lokalno specialiteto »callison«.  Umetnosti željni bodo lahko prosti čas namenili obisku Muzeja Granet. Nadaljevanje poti proti Cannesu , kjer se bomo  sprehodili ob Kongresni dvorani in se povzpeli na hribček Le Souquet, od koder je prelep pogled na zaliv in Lerinske otoke. Vožnjo bomo nadaljevali mimo zaliva Golf Juan i v Valauris  in  si poleg lončarskih izdelkov  ogledali  v gradu Vallauris muzej Magnelli in muzej keramike, tudi slavno kapelo s Picassojevo  stensko umetnino  Vojna in mir.

Še vožnja do hotela nastanitev, večerja in nočitev.

7. dan,  Cannes – Nica – Ljubljana.  Zajtrk v hotelu.  Nadaljevanje poti v Nico. Sprehod po Angleški promenadi in Francoski cesti,  pogledali bomo v Katedralo Svete Reparate, ter se nato  povzpeli  z dvigalom na grajski grič,  nato pa na Cvetličnem trgu imeli čas za individualne želje ali zgodnje kosilo. Pozno popoldne bo povratek v domovino. Pot si  bomo  popestrili  s kakim dobrim filmom in klepetom…  Z nekaj postanki bomo prispeli domov pozno zvečer.

Destinacija

Cenik

CENA:     EUR  657,00 pri udeležbi 45 oseb v avtobusu

                EUR  679,00  pri udeležbi  40  oseb v avtobusu

                EUR  710,00  pri udeležbi  35  oseb v avtobusu


            

Dodatne informacije

 V ceni je všteto:

·         prevoz s turističnim avtobusom z vsemi cestnimi pristojbinami in taksami,

·         Nastanitev v hotelih turistične kategorije v dvoposteljnih sobah, 6 x večerja nočitev in zajtrk

·         Vsi ogledi po programu z vstopnino v  Avignonu, v Les Baux, v Valauris

·         Degustacija vina v kleti

·         osnovno nezgodno zavarovanje

·         turistično vodenje, organizacija potovanja in DDV

Doplačila:  - enoposteljna soba 210,00EUR,

-          vožnja z ladjo v Saint Maries de la mer € 12,-

-          vstopnine v gradove ali muzeje od € 8,- do  € 14,-  za vsakega

Plačilni pogoji: Ob prijavi se plača akontacija € 210,00 in zavarovanje rizika odpovedi, če se boste zanj odločili. Možno obročno plačilo po dogovoru.

Za potovanje  potrebujemo veljavni potni list ali slovensko osebno izkaznico.

Pridržujemo si pravico spremeniti ceno, če se spremenijo cene prevozov, ali drugih storitev, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav.                                                                                                                          

Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgode, ki je niso povzročili sami.

V primeru višje sile vam priporočamo zavarovanje rizika odpovedi, ki za to potovanje znaša € 35,00.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so vam na voljo v agenciji Veronika ter na spletni strani www.travel-veronika.com v rubriki Splošni pogoji.

 

 Kamnik, v januarju 2018