Potovanja

Potovanja

SARAJEVO, PIRAMIDE in NOSTALGIJA

VISOKO – SARAJEVO – KONJIC – MOSTAR

SARAJEVO, PIRAMIDE in NOSTALGIJA SARAJEVO, PIRAMIDE in NOSTALGIJA

ODHOD: 24. 05. in  27. 09.  2018

koda:  552018                                                                        

ČAS POTOVANJA: tri dni

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV:  30

ČAS ZA PRIJAVO: 30 dni pred potovanjem


1.dan – petek:  Odhod iz Ljubljane  v zgodnjih jutranjih urah. Pot nas bo peljala po avtocesti mimo Zagreba, nato pa se bomo pri Okučanih usmerili proti Banja Luki ter dalje skozi Travnik (postanek za dobro kavo) in sredi dopoldneva prispeli v  Visoko. Obiskali bomo atraktivno turistično znamenitost, kjer bomo lahko občudovali to, kar je človeška roka naredila pred  več kot 12 tisoč leti. Ogled bomo naredili z lokalnim vodnikom, dobrim poznavalcem, ki nam bo predstavil  pomen, predvsem pa obdobje gradnje in doslej znane podatke. Spustili se bomo v hodnike pod Piramide, ki so na zunaj vidne kot običajno oblikovano gričevje.  Popoldan nadaljujemo vožnjo v Sarajevo, nastanitev v hotelu. Ob dogovorjenem času se bomo zbrali na recepciji. Z lokalnim vodnikom se bomo odpravili na ogled mestnih znamenitosti, ki nas bo popeljal v zgodovino od  osmanskega carstva do I. svetovne vojne ter do  najnovejše zgodovine.  Zvečer se bomo namestili v dobri domači gostilni na Baščaršiji  in obujali spomine… Nočitev.


2. dan – sobota:  Po zajtrku se bomo odpravili do izvira reke Bosne in se nato  poslovili od Sarajeva. Pod pogorjem Bjelašnice se bomo zapeljali do mesta Konjic, ki slovi po starem  kamnitem mostu čez reko Neretvo. Tu se pričenja Jablaničko jezero, ki nas bo kasneje še lep del poti spremljalo proti Mostarju.  V bližini Konjica si bomo ogledali še Titov nuklearni  bunker, grajenem v času od 1953 do 1979 za primer napada na Jugoslavijo. Videli bomo eno zadnjih  turističnih  atrakcij in do podrobnosti izdelane prostore z vsem, kar bi se za preživetje najvišjih takratnih vladnih osebnosti  potrebovalo…  Pot bomo nadaljevali proti Mostarju, kamor bomo prispeli proti večeru. Mesto  si bomo ogledali in  se sprehodili po kamnitem mostu pod okriljem Unesca, v prvotni  obliki grajenem v 16 stoletju. V zadnji vojni  so ga porušili Hrvati. Most je bil obnovljen leta 2004. Po ogledu si bomo privoščili večerjo v značilni restavraciji. Nočitev.

3. dan – nedelja:  Po zajtrku in pravi turški kavi bomo zapustili  Mostar. Na poti  proti morju bomo skrenili za nekaj kilometrov za ogled  izjemne naravne znamenitosti ob  reki Buni. Nadaljevali bomo  proti izlivu reke Neretve, ki se pri  Pločah izliva v Jadransko morje. V Splitu se bomo za kratek čas ustavili in se sprehodili po zgodovinskem mestu. Vračali se bomo po avtocesti mimo Zagreba in  v Ljubljano  prispeli pozno zvečer.


Destinacija

Cenik

CENA:  EUR  187,00 pri udeležbi najmanj 45 oseb ( EUR 196,00 pri udeležbi najmanj 40 oseb, EUR 214,00 pri udeležbi najmanj 35 oseb )                     Dodatne informacije

V ceno je vključeno

·         Prevoz s turističnim avtobusom in cestne pristojbine

·         2 x nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3* večerja, prenočevanje in zajtrk

·         Vsi zunanji ogledi po programu,

·         Vstopnina v nuklearni bunker in v tunel piramide

·         Vodenje, organizacija potovanja in DDV

·         Osnovno nezgodno zavarovanje

·         Lokalno vodenje, kjer je to zahtevano

Doplačilo:   Enoposteljna soba € 44,-

Obvezno doplačilo: prijavnina 12 EUR

Pridržujemo si pravico do spremembe cene, če se spremenijo cene storitev, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav.

V primeru višje sile vam priporočamo zavarovanje rizika odpovedi, ki za to potovanje znaša EUR 13,00

Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgode, ki je niso povzročili sami.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so na voljo v agenciji ali na naši spletni strani www.travel-veronika.com.                                                                                                     

 Kamnik, januar 2018