Potovanja

Potovanja

CINQUE TERRE

ISOLA DEL LA SCALA– GRAZZANO VISCONTI – PARMA – MANTOVA

CINQUE TERRE CINQUE TERRE

ODHOD: 14. – 16. september 2018                                                                                                            

koda: 563018                                                                         

ČAS POTOVANJA: tri dni

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV:  35        

ČAS ZA PRIJAVO: 30 dni pred potovanjem1.danpetek: Zgodnji jutranji dhod iz Ljubljane. Vožnja bo potekala mimo Sežane, Benetk  in Vicenze. Pri Veroni bomo zavili proti malemu mestu Isola della Scalla (9.00), znanem po pridelavi riža. Pokrajina se nahaja na predelu južno od reke Adiže, druge najdaljše reke v Italiji. Prepletenost s kanali je tolikšna, da riž izjemno dobro uspeva. Tu se bomo ustavili za kratko predstavitev postopka pridelave riža. Sredina septembra je čas za pospravljanje pridelka ob uspešni žetvi in  razlog za praznovanje.  Po ogledu bomo na sejemskih stojnicah poskusili tudi nekaj vrst riža, kar bo zadostovalo za opoldansko malico. Pot bomo nadaljevali do Mantove, kjer reka Mincio naredi tri lepa jezera in, kjer se bomo na ogledu mesta spomnili na znamenita imena Gonzaga, Habsburg, Napoleon… Nadaljevali bomo do Parme, ki je znano mesto umetnosti (Toscaninni, Verdi, Bertolucci), mogočnih palač in parmezana, ter pršuta. Po ogledih bomo nadaljevali do mesta na Ligurski obali, kjer bomo prenočevali.  Nočitev…

2. dan-sobota:  Zajtrk v hotelu. Odpeljali se bomo na ogled najlepših »petih vasic« na svetu. Cinque terre , kot se uradno imenuje to področje, je narodni park pod okriljem UNESCA od leta 1997. Najprej se bomo zapeljali mimo La Spezie,  ki je danes pomembno pristanišče, v preteklosti pa je bilo znano vojaško oporišče in nadaljevali po obalni cesti v Portovenere.  Mesto je dobilo ime  po boginji Veneri. Cerkev Sv. Petra, Byronov zaliv, trdnjava Andrea Dorie, Bazilika San Lorenzo in ozke, slikovite ulice, vse to nam bo nudilo to malo antično  mestece.

Od tod bomo z ladjo pluli ob  Unescovih »petih vasic« in uživali ob pogledih na slikovita živobarvna pročelja. Večkrat se bomo ustavili in izstopili (odvisno od vremenskih pogojev) za oglede vasi ter nadaljevali vožnjo predvidoma do Monterossa. Pred nekaj leti je to mesto  zajela huda povodenj prav v starem delu, kjer stoji gotska cerkev San Giovanni Battista. Drugi del mesta je novejši, znan pa tudi po lepi plaži Fegina. Prosti čas za sprehode, kopanje in nakupe lokalnih dobrot. Dan bomo zaključili z vožnjo z vlakom do La Spezie, in nato se bomo z avtobusom vrnili v naš hotel. Nočitev.

3. dan-nedelja:   Po zajtrku se bomo napotili proti mestecu Collodi, izvedeli zanimivosti o knjigi  Ostržek, predvsem o pisatelju, si nato pogledali  Ostržkove vrtove  in  baročno Vilo z vrtovi  Garzonni.   Sledila bo vožnja do Bologne, čudovito mesto s številnimi palačami, stolpi Asinelli in Garisenda, Bazilika San Petronio, Univerza… Po ogled se bomo vračali proti domu in v Ljubljano prispeli okoli 22. ure.

Destinacija

Cenik

CENA:  EUR 235,00 pri udeležbi najmanj 45 oseb ( EUR 244,00 pri udeležbi najmanj 40 oseb, EUR 256,00 pri udeležbi najmanj 35 oseb )                      Dodatne informacije

Doplačilo:  Enoposteljna soba EUR 48,-

Pridržujemo si pravico do spremembe cene, če se spremenijo cene storitev, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav.

V primeru višje sile vam priporočamo zavarovanje rizika odpovedi, ki za to potovanje znaša EUR 13,-

Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgode, ki je niso povzročili sami.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so na voljo v agenciji ali na naši spletni strani www.travel-veronika.com.