Potovanja

Potovanja

DOŽIVETJA JUŽNE AFRIKE

JEFFREY'S BAY-NACIONALNI PARK ADDO,TSISIKAMMA-PRETORIA-VIKTORIJINI SLAPOVI-NACIONALNI PARK CHOBE

DOŽIVETJA JUŽNE AFRIKE DOŽIVETJA JUŽNE AFRIKE

ODHOD:  25.  APR  2018                                                                                                                            

koda:522018                                                                

ČAS POTOVANJA: 13 dni 

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: najmanj 10

ČAS ZA PRIJAVO: 25. 03. 2018 oziroma do zasedbe mestŽelite spoznati Republiko Južno Afriko, tisto edinstveno deželo kontrastov, ki jih nudi narava in kakršno živijo domačini? To bo potovanje, prepleteno z doživetji! Ogled dveh nacionalnih parkov, privaten safari z gepardi, strme klife in  bele plaže. Vse to pomeni doživeti Eastern Cape in Garden Route, ki vam jo sedaj ponujamo v Sloveniji. Republika Južna Afrika je afriški kontinent v »malem«. Vaše bivanje bo vila  v Jeffreys Bayu, z izjemnim pogledom, kjer hrumi najboljši desni val za surfanje na svetu - Supertubes v  dolžini 1,5 kilometra. Zadnje vtise nam dodajo Viktorijini slapovi na reki Zambezi, uvrščeni med naravne spomenike svetovne dediščine in svetovno znani narodni park Chobe,  kjer bomo z ladjice opazovali plavanje slonov.

Afriške spomine boste odnesli s seboj in se v ta prelepi del sveta prav gotovo še vračali!

1. in 2. dan Zbor udeležencev na letališču Brnik, oziroma enega bližnjih letališč. Polet letala  proti  Republiki Južni Afriki s pristankom naslednje dopoldne v Johannesburgu. Nato nadaljevanje leta v Port Elizabeth. Ob prihodu prevoz v Jeffreys Bay, turistično mestece, ki je zlasti med surfarji  svetovno znan. Nastanili se bomo v vili 30m stran od plaže z imenom Dolphine Beach.  Zvečer nas bo čakala  »etno večerja«. Še sprehod ob obali...  Nočitev.

3. dan Po zajtrku kratek ogled Jeffreys Bay  in za tem izlet v  St. Francis Village, mesto na vodi s kanali in slamnatimi strehami, nato pot do svetilnika na rtu St.Francis Cape. Sledil bo še ogled St.Francis Porta in St Francis Capea.   Povratek ob obali naselja Paradise beach. Možna priprava lastne večerje v kuhinji vile ali večerja v restavraciji. Nočitev.

4. dan Po zajtrku ogled mesta Port Elizabeth,  vzpon do svetilnika in spomenika Nelsona Mandele. Ogled elitnega starega naselja Mill Park, zabavišča Boardwalk…Nadaljevali bomo v Cheetah parku   z imenom »Kraga Kamma«, kjer bomo videli večino poznanih afriških živali: geparde, žirafe, nosoroge, kuduje, zebre …) Povratek v naše domovanje. Nočitev. 

5. dan Zajtrk. Zgodnji odhod v obalni Nacionalni Park Tsitsikamma, nato pa še do klifov Natures Valley ter Plettenberg Baya, afriškega Cannesa.  Obiskali bomo  živahno mesto Knysna z izrednim turističnim potencialom in skrivnostne škotske gradove »Notzie Castles«.  Sledila bo vožnja ob golf naselju Pezzula in ogledom otoka Leisure island. Vmes  prosti čas za kosilo. Zvečer povratek v Jeffers Bay. Nočitev.

6. dan Zajtrk. Zgodaj zjutraj odhod v 100 km oddaljeni Addo Elephant national park, ki je edini BIG 7  na svetu med narodnimi parki. Po ogledu bo možno kopanje na plaži razsežnih belih sipin, najlepši v tej regiji, z imenom Sardinia Bay, Povratek ob oceanu v Jeffers Bay. Nočitev.

7. dan Zajtrk. Dopoldan ogled doline citrusov v okolici Hankey in velikega jeza Kouga Dam na reki Gamtoos. Kanjon je znan po opicah. Popoldan povratek in prosto za katero naslednjih aktivnosti:  sprehodi, sončenje, kajtanje, golf, plavanje, ali tudi Markov brezplačni tečaj body-boardanja na valovih za vse starosti. Nočitev.

8. dan Po zajtrku bomo naredili poldnevni izlet v Eerste River, slikovito naselje, postavljeno med lepo plažo in visokimi klifi. Povratek čez ruralni del in ob starih farmah na poti do Humansdorpa. Popoldan je  predvideno za kopanje, rekreacijo, tečaj surfanja, nakupe v velikem trgovskem centru Fauntains Mall, ali  druge individualne želje, na primer ogled surfarjev na svetovno znanem valu Supertubes, fotosafari ali galopiranje s konjem po oceanu.  Nočitev.

9. dan Zajtrk. Dopoldan namenjeno lastnim željam in počitku. Popoldan prevoz na letališče Port Elizabeth in polet letala v Johannesburg.  Prevoz do hotela, večerja in prenočevanje.

10. dan Po zajtrku zapustimo hotel in prevoz na letališče. Polet letala v Zimbabve.  Obiskali bomo  Viktorijine  slapove.  Z lokalnim vodnikom se bomo podali po peš poti skozi deževni gozd do najmogočnejših slapov, ki v širini 1700 m povezujejo Zimbabve in Zambijo. Prosti čas za lastne želje. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev..

11. dan Zajtrk. Po zajtrku izlet v Bocvano, kjer bomo ob meji z Namibijo obiskali svetovno znan narodni park Chobe in pravo doživetje bo plovba po istoimenski reki kjer se hladijo in plavajo sloni. Kosilo. Popoldne mini safari po narodnem parku. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

12. dan Zajtrk. Prosto za individualne želje do odhoda na letališče. Polet letala proti Evropi

13. dan s pristankom na enem od bližnjih letališč.  

Destinacija

Cenik

CENA  na osebo : 2.350,00


CENA VKLJUČUJE:

o    Najem Ville African Queen (www.vaq.si) 7x nočitev z zajtrkom in 1x večerja, tik ob Indijskem oceanu in glavni plaži, z različno opremljenimi sobami,terasami in dnevnim – skupnim  prostorom,  s posteljnino, opremo kuhinje, brisačami ( brisače za plažo niso vključene).

o    3x polpenzion hotel 3/4*

o    Avtobusni prevozi in transferji po programu.

o    Vstopnine za Addo, Kraggo Kammo-Cheetah, Tsitsikammo, Viktorijine slapove,

o    Izlet v Bocvano, vstopnina v nationalni  parka Chobe,  vožnja z barko, kosilo

o    Spremstvo slovenskega vodnika, organizacija potovanja in DDV.DOPLAČILA:

o      Obvezno doplačilo v Republiki Južni Afriki 250,-

o    Povratno letalsko karto z Brnika, oziroma enega bližnjih letališč z vsemi letališkimi pristojbinami

o    Zimbabvejski vizum € 45,00 (dva vstopa)  pridobi se na vstopu v državo, plačilo v gotovini, cena se lahko spremeni.

o    Pridobitev vizuma za vstop v Republiko južno Afriko  € 95,00 

o    Napitnine vodniku in voznikom, ter  v lokalih približno 10%

o    Morebitne dodatne vstopnine za oglede po želji.Dodatne informacije

Plačilni pogoji: Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del najkasneje en mesec pred pričetkom potovanja. Plačilo varščine zagotavlja rezervacijo potovanja.

Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876. in člen 878./ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembi cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja). 

Informativne cene povratne letalske karte na dan 14.3.2018 je EUR 1.061,00 (za vse letalske polete po programu)

Cene letalskih vozovnic so zgolj informativne narave oziroma trenutne in se lahko spremenijo.

Vaš lokalni vodnik bo Marko, poznavalec JAR, ki že leta delno živi v Republiki Južni Afriki

Priporočamo:

·      Zdravstveno zavarovanje CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam Coris ob predložitvi potrdil povrne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

·      Zavarovanje RIZIKA ODPOVEDI potovanja v primeru dokumentirane višje sile.

·      Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgode, ki je niso povzročili sami. Nezgodno zavarovanje imamo sklenjeno z zavarovalno hišo Adriatic Slovenica.

Pridržujemo si pravico do zamenjave letališč, ali nstanitve zaradi prilagoditve letalskim prevoznikom ali nepredvidenih okoliščin.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so na voljo v agenciji ali na naši spletni strani www.travel-veronika.com.

Kamnik, januar 2018