Potovanja

Potovanja

LOMBARDIJA IN EMILIA ROMAGNA

Sermione, Milano, Grazzano Visconti, Piacenza, Mantova

LOMBARDIJA IN EMILIA ROMAGNA LOMBARDIJA IN EMILIA ROMAGNA

koda:565018

ČAS POTOVANJA: dva dni

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 35             

ČAS ZA PRIJAVO: en mesec pred pričetkom potovanja
1. dan Jutranji odhod iz... Vožnja mimo Benetk, Padove, Verone do Gardskega jezera in mesteca Sirmione, kjer se bomo ustavili za počitek in kavo. Nadaljevanje do Milana, kamor bomo prispeli  okoli 14 ure . Ogledali si bomo glavne znamenitosti mesta z  veličastno trdnjavo Sforza,  Katedralo,  bogate prodajalne pod arkadami  Vittorio Emanuelle  in se sprehodili do znamenite opere -  Teatro della Scala...  Prosti čas do odhoda avtobusa v hotel. Večerja in nočitev.

2. dan Zajtrk v hotelu. Vožnja do le nekaj kilometrov oddaljene  vasice Grazzano Visconti , ki  predstavlja življenje v 15. Stoletju – v času dinastije Visconti. Nasledniki družine skrbijo, da lahko danes občudujemo ta enkratni pogled na prvotno obliko gradu,  vodnjakov, kapelo in bogato izbiro v malih trgovinicah…

Nadaljevali bomo z ogledom bližnje  Piacenze, ki leži v deželi  Emilia Romagna in je bila zgrajena  v času Rimske oblasti kot vojaška kolonija. V 12.stoletju sta bili zgrajeni  Katedrala in Gotska palača.  Sprehodili  se bomo čez  Piazza dei Cavalli  (viteški trg) do bazilike  San Francesco. Prosti čas za kosilo.                                                                       

Naslednje mesto, ki si ga bomo ogledali bo Mantova. Mesto objemajo jezera, razširjena reka Mincijo, ki teče iz jezera Lago di Garda. Na  sprehodu skozi  več kot 4.000 let staro mesto, si bomo ogledali baziliko in rotondo San Lorenzo, prečkali bomo  trg Broletto , se podali  do  katedrale in do gradu San Giorgio,  ter ob parku Virgiliana zaključili oglede.  Sledi povratek proti domu, kamor bomo prispeli okoli  21 ure..

Destinacija

Cenik

CENA:EUR 138,00 pri udeležbi 45 oseb ( EUR 149,00 /40 oseb , EUR 161,00 /35)   

    

V ceno smo vključili:

  • Prevoz s turističnim avtobusom in cestne pristojbine
  • Nastanitev v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah, večerja s pijačo, prenočevanje in zajtrk
  • Vsi ogledi po programu brez vstopnin
  • Vodenje, organizacija potovanja in DDV
  • Osnovno nezgodno zavarovanje

Doplačilo:

  • Enoposteljna soba € 27,00

Obvezno doplačilop: prijavnina  € 12,- na osebo.Dodatne informacije

Pridržujemo si pravico do spremembe cene, če se spremenijo cene storitev, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav.  V primeru višje sile vam priporočamo zavarovanje rizika odpovedi, ki za to potovanje znaša € 11,-

Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgode, ki je niso povzročili sami. Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so na voljo v agenciji ali na naši spletni strani www.travel-veronika.com.

Kamnik,  januar 2018