Potovanja

Potovanja

LOMBARDIJA IN LAGO DI COMO

LOMBARDIJA IN LAGO DI COMO LOMBARDIJA IN LAGO DI COMO

koda:567018                                                                                                                                 

ČAS POTOVANJA: dva dni

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 45                                             

ČAS ZA PRIJAVO: en mesec pred odhodom


1. dan Zgodnji jutranji odhod iz... Potovanje bo potekalo po Italijanski deželi Furlaniji-Julijski krajini do Gonarsa in dalje po Benečiji v Vicenzo.  Na sprehodu skozi mesto bomo občudovali  zunanjost renesančnih palač  Basilica Palladiana in  Loggia del Capitaniato. Po Palladiu, slavnemu arhitektu je imenovano mesto kot  Palladijeva  Vicenza in je vpisno v Unescovo svetovno dediščino.  Pot bomo nadaljevali mimo  Gardskega jezera – mejno jezero dežel Benečije in Lombardije in prispeli do Brescie. Ogled bomo začeli  pri Teatro Grande in nadaljevali do Duomo Vecchio (Rotonda) in Duomo Nuovo. Mimo Rimskega foruma, krajši  vzpon na grad, kjer se bomo sprehodili po parku. Od tu se nam bo ponudil lep  razgled na mesto s kupolami, stolpi in zvoniki.  Nadaljevali bomo v  Bergamo. Z žičnico se bomo povzpeli na Zgornje, staro mesto, ki bo resnična paša za oči: Piazza Vecchia in Piazza Duomo  z baziliko Santa Maria Maggiore, kapelo Colleoni, katedrala, krstilnica in se sprehodili po prijetnih starih ulicah s široko ponudbo lokalnih dobrot in spominkov. Mesto je tudi rojstni kraj skladatelja Gaetana Donizettia.  Nato še pot do hotela, nastanitev, večerja in nočitev.

2. dan Zajtrk v hotelu. Odpeljali se bomo proti alpskemu jezeru  Lago di Como.  Na vzhodni strani velikega jezera bomo prispeli v mestece Varenne s prelepimi parki, kjer rastejo limonovci, ciprese, pinije, agave ter druge sredozemske in tropske rastline. Očarljiv je pogled na svetlo poslikane hiše in neizmerno količino cvetja vzdolž obale. Nadaljevali bomo do jezera in istoimenskega mesta Como.  Mesto ima živahno turistično in trgovsko ponudbo, ter bogato arhitekturno dediščino, kot je  katedrala, posvečena Mariji Vnebovzeti. Čas bo za prijeten sprehod in kosilo. 

Ob povratku  se bomo ustavili še v Veroni.  Sprehodili se bomo pod Julijinim balkonom, prečkali  Zeliščni in Gosposki trg,  občudovali Rimsko areno in se vrnili k avtobusu.

S krajšimi postanki se bomo domov vrnili okoli  polnočiDestinacija

Cenik

CENA: EUR 145/45 oseb (EUR 152/40 oseb, EUR 161/35 oseb 

V ceno smo vključili:

·         Prevoz s turističnim avtobusom in cestne pristojbine

·         Nastanitev v hotelu turistične kategorije, v dvoposteljnih sobah, večerja, prenočevanje in zajtrk

·         Vsi ogledi po programu brez vstopnin

·         Vožnja  z vzpenjača v Bergamu

·         Osnovno nezgodno zavarovanje

·         Vodenje, organizacija potovanja in DDV

Doplačilo:

·         Enoposteljna soba

Obvezno doplačilo: Prijavnina 12 EURDodatne informacije

Pridržujemo si pravico do spremembe cene, če se spremenijo cene storitev, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav.

V primeru višje sile vam priporočamo zavarovanje rizika odpovedi, ki za to potovanje znaša EUR 11,-  Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgode, ki je niso povzročili sami.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so na voljo v agenciji ali na naši spletni strani www.travel-veronika.com.

Kamnik februar 2018