Potovanja

Potovanja

PARIZ, MUZEJI

in PLOVBA PO PARIŠKIH REČNIH KANALIH

PARIZ,  MUZEJI PARIZ,  MUZEJI
ODHOD:   05. 05. 2018                                                                                                                                       

koda:568018                                                                                                                                

ČAS POTOVANJA: pet dni

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 20                                                                      

ČAS ZA PRIJAVO: 15. 03. 2018Pariz je večno mesto. Ko ga obiščeš prvič, ti ostane v spominu Eifflov stolp, pa cerkev Notre Dame, morda še Sacre Coeur na gričku Montmartre… Le malo pa je popotnikov, ki poznajo Pariz tako dobro, da vedo, kako prijetna je rečna  vožnja z ladjo  skozi samo mestno jedro.  V dneh  potovanja, smo pripravili tudi obisk nekatrih muzejev, cerkva in palač.


1. dan – sobota: Ljubljana-Pariz

Zjutraj se bomo zbrali na ljubljanskem letališču (ali  bližnjemu), od koder bomo poleteli proti Parizu. Po pristanku se bomo z avtobusom odpeljali na panoramski ogled Pariza. Slavolok zmage (Arc de Triomph), Elizejske poljane, Trg Concorde z egipčanskim obeliskom, Bourbonska palača, Muzej Orangerie, Tuillerijski vrtovi, Dom des invalides z Napoleonov grobnico, Mestna hiša, trg Place de la Bastille z novo Opero...Prevoz do hotela. Po kratkem počitku se bomo peš in  z metrojem odpravili do slavne pariške Opere Garnier, ogled notranjosti po želji z doplačilom. Nekaj korakov od Opere se nahaja mala kino dvorana Paris story. Ogled  multimedijske predstave o zgodovini Pariza (doplačilo). Prosto za večerjo (organizacija skupne večerje je možna, plačilo ob prijavi).  Vrnitev v hotel. Nočitev.

2. dan – nedelja:  Pariz.

Dan bo namenjen ogledom muzejev in sprehodom po mestu. Vožnjo z metrojem do Muzeja Orsay, ki je nekdanja železniška postaja iz 19. stoletja, v muzej pa preurejena v drugi polovici 20. stoletja. V  notranjosti skriva neprecenljive umetnine francoskih umetnikov. Po ogledu bomo stopili na drugo stran reke Seine, do Muzeja-galerije Orangerie.  Sama zveneča imena nas bodo zopet spremljala po tej zanimivi zgradbi na koncu Tuillerijskih vrtov poleg Louvra. Po kratkem počitku bomo prišli  do Muzeja  Petit Palais, s stalno zbirko umetnin in si ob dobri kavi nabrali nove moči. Pozno popoldne se bomo ob reki Seini sprehodili do vznožja Trocadera,  od koder je najlepši pogled na Eifflov stolp. Po želji se lahko odločite za  vzpon na stolp. Prosto za večerjo (organizacija skupne večerje je možna, plačilo ob prijavi).   Nočitev.

3. dan – ponedeljek:  Pariz

Po zajtrku se bomo z metrojem odpravili do vznožja Montmartra in se povzpeli do bazilike Sacre Coeur, si ogledali notranjost cerkve, grajene šele po francosko pruski vojni, ter obiskali znameniti slikarski trg,  Place du Tertre.  Prosto za kavo. Sprehodili se bomo mimo kabarejev  Pigale in Moulin Rouge. Okoli poldneva se bomo z metrojem zapeljali do Arzenala, kjer se srečata reka Seine in  kanal Saint Martin. Tu se bo pričelo naše popotovanje z ladjo.  Na mali rečni ladji  bomo  uživali v plovbi in na nekaj kilometrov dolgi vožnji opazovali utrip mesta, zanimivo pa je dvigovanje ladje ob zapornicah, saj se moramo do končne postaje dvigniti za 28 metrov. Po prihodu v predel La Vilette  se bomo z metrojem zapeljali do ene najstarejših evropskih Univerz iz začetka 13. stoletja - Sorbone.  Zelo blizu se nahaja znameniti muzej Panteon, prvotno grajen kot cerkev – danes pa znan kulturno središče in mavzolej z grobnicami velikih imen Francoske kulture (Voltaire, Rousseau, Hugo…) – po želji vstop za ogled (doplačilo). Do gastronomske Latinske četrti, bo pot potekala mimo Louxembourških vrtov, kjer je bila rezidenca družine kralja Ludvika XIII. in njegove matere Marie de Medici. Prosto za večerjo (organizacija skupne večerje je možna, plačilo ob prijavi).  Nočitev.

4. dan – torek:  Pariz – ogledi in prosto

Po zajtrku se bomo podali na individualne oglede Muzejev (Predlog vodnika: Napoleonova grobnica + Muzej Rodin + Eifflov stolp) Vsi podatki in nasveti, vključno z zemljevidi Pariza, bodo podani s strani vodnika. Zvečer bo organiziran ogled kabareja z doplačilom (predhodna rezervacija  ob prijavi).

5. dan – sreda:  Pariz  - ogledi in povratek v Slovenijo

Po zajtrku bomo zapustili sobe in prtljago shranili v hotelu do odhoda na letališče. Dopoldan si bomo ogledali še predel Pariza, imenovanem »zibelka mesta«. Tu so bili začetki Pariza, kot ga opisujejo Rimljani z imenom Lutetia. Zapeljali se bomo do  »Foruma« (Forum Les Halles) in se sprehodili ob zanimivi cerkvi Sv. Evstahija, ter vrtovih Nelsona Mandele. Mimo kulturnega centra Georges Pompidou  bomo nadaljevali do Mestne hiše  na otok, »Ile de la Cite«. Tu bomo vstopili v katedralo Notre Dame, pojem francoske gotike. Na trgu Place Saint Michel  z vodnjakom iz sredine 19.stoletja, bomo vstopili v metro, ter se vrnili v naš hotel. Prtljago bomo odnesli v avtobus in se po pariških bulevarjih in avenijah vračali proti letališču. Večerni polet letala s pristankom na ljubljanskem letališču okoli 23 ure.

Destinacija

Cenik

CENA:  EUR 587,00 ob udeležbi 30 oseb (EUR 604,00 ob udeležbi 25 oseb

EUR 630,00 ob udeležbi 20 oseb)

V ceni vključeno:

-          letalski prevoz z letališkimi pristojbinami in taksami

-          avtobusni prevoz  letališče - hotel – letališče

-          3 urni avtobusni panoramski ogled Pariza 

-          4 X  nočitev in  zajtrk v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*  

-          Vožnja z ladjo po  kanalih

-          10 kart za metro

-          obisk Muzej Petit Palais, Muzej Orangerie, Muzej Orsay

-          vsi ogledi znamenitosti  po programu

-          osnovno nezgodno zavarovanje

-          vodenje, organizacija potovanja in DDV 

DOPLAČILA

-          enoposteljna soba 160 EUR,

-          Muzeji Dom des Invalides ( Napoleonova grobnica) 12 EUR, Muzej Rodin 10 EUR, Eifflov stolp 25 eur VRH,  16EUR -2. nadstropje,  Panteon 7 EUR

-          Multimedijska predstava zgodovine Pariza 10 EUR

-          Večerni kabare od EUR 65,00 dalje

-          kosila in večerje niso vključene (cena od 15 do 28 EUR, odvisno od lokacije restavracije).

Skupno večerjo bomo organizirali, če se bo zanjo odločilo minimalno 15 oseb.       

-          mladina do 26 leta (državljani članic EU) ima v muzejih večinoma prost vstop ali znižano tarifo), seniorji v Parizu  nimajo popustov.

OBVEZNO DOPLAČILO:

-  prijavnina 12,00 EUR na oseboDodatne informacije

Pridržujemo si pravico do spremembe cene, če se spremenijo cene storitev, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav.

V primeru višje sile vam priporočamo zavarovanje rizika odpovedi, ki za to potovanje znaša EUR 33,- 

Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgode, ki je niso povzročili sami.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so na voljo v agenciji ali na naši spletni strani www.travel-veronika.com.

Kamnik, v februarju 2018