Potovanja

Potovanja

ZELENA KORZIKA

v petih dneh

ZELENA KORZIKA ZELENA KORZIKA
ODHOD : 24. 09. 2018                                                                                                                               

koda:  581018                                                                                                                                                                                                    

ČAS POTOVANJA:  5  dni 

NAJMANJŠE ŠTEVILO UDELEŽENCEV:  35

ČAS ZA PRIJAVO: 01. 08. 2018 oz. do zasedenosti mest v avtobusu


So potniki, ki želijo na dopustu počivati – in potniki, ki želijo v čim krajšem času videti kar največ! Prav to potovanje je namenjeno slednjim!  Znamenitosti se bodo vrstile od severa do juga in vzhoda do zahoda v samo petih dneh.


1.dan,  LJUBLJANA–LIVORNO – BASTIA -  SAINT FLORENT: Zbor potnikov ob 05. uri v Ljubljani…….Vožnja  bo potekala z nekaj postanki mimo Benetk, Bologne in Firenc. V Livorno bomo prispeli okoli poldneva. Če bo čas, bomo na  krožni vožnji spoznali zanimivosti pristaniškega mesta z bogato zgodovino. Vožnja do pristanišča in vkrcanje na trajekt proti Korziki. Na ladji je dobra restavracija, kjer bomo imeli kosilo.

Po pristanku se bomo podali na pot čez prelaz »Col de Thegime« v predelu Visoke Korzike proti  letoviškemu   mestecu  Saint Florent, ki so ga ustanovili Genovežani v 15. stoletju. Poleg Citadelle – trdnjave, bomo videli še nekaj genoveških stolpov. Večer bomo lahko preživeli ob kozarčku odličnega korziškega piva  Petra ali lokalnega dobrega vina ter spremstvu – če bomo imeli srečo -  kitar in domačih pevcev. Nočitev v bližnjem hotelu.

2. dan,  SAINT FLORENT – CALVI – MARINA DI LAVA:   Po zajtrku se bomo podali na raziskovanje  predela Visoka Korzika. Vozili se bomo čez najbolj nižinski predel  severozahodnega dela otoka, kjer se nahaja puščava Agriates proti mestom pokrajine Balegne, ki slovijo po  zgodovinskih obeležjih in turizmu: L'ill Rouse, Algajola  in Calvi,  kjer bo postanek za oglede in kavo. Tu naj bi se po najbolj verjetni razlagi rodil Krištof Kolumb, videli bomo ploščo s podatki o njegovi rojstni hiši in  utrdbo (upravo) Tujske legije.

Pot bomo po razgibani pokrajini nadaljevali do Porta, zalivskega turističnega mesta in se ustavili ob odlično ohranjenem genoveškem  stolpu. Sprehod ob obali zaliva in čas za kavo. Nadaljevanje vožnje bo potekalo po slikoviti panoramski cesti, s postanki za fotografiranje znamenitih kalank, to je granitno apnenčasto skalovje. Na večer prihod v zaliv Marina di Lava, nastanitev v hotelu. Prosto do večerje in nočitev.

3. dan, MARINA DI LAVA – AJACCIO - MARINA DI LAVA:  Po zajtrku se bomo podali na izlet v mesto Ajaccio. Ogledali si bomo osrednji del mesta ter Napoleonovo rojstno hišo. Trgi in ulice s svojimi spomeniki in imeni cest spominjajo na francoskega cesarja in njegovo družino. Po ogledih se bomo vrnili v hotel. Popoldan prosto, čas za sončenje in plavanje… Večerja, nočitev.

4. dan,  MARINA DI LAVA – SARTENE – BONIFACCIO – PORTO VECHIO- ALERIA:  Zajtrk.  Hotel bomo zapustili ob 9. Uri in se odpeljali proti Sartenam. Ustavili se bomo ob spominski plošči letalske nesreča Inex Adrie  leta 1981.  V teh krajih se je ohranil značilen obred romanja na Veliki petek »katenaču«. V bližnji Filitosi, ogled v skrivnostni dolini z nenavadnimi spomeniki -  menhiri  in dolmeni, ter slišali zgodbo o odkritju teh megalitov. Pot bomo nadaljevali na  skrajni južni rt  otoka, kjer leži mesto Bonifaccio. Med znamenitostmi si bomo ogledali: Belo obarvana pročelja hiš vklesanih v skale, Bela dama,  stopnice kralja Aragona,  veličastna utrdba….  Prosti čas za drobne nakupe in kavo.  Pozno popoldne vožnja do mesteca Aleria, kjer se je nahajala prva rimska naselbina na otoku. Možnost obiska Muzeja na prostem z ostanki antične kulture. Nastanitev  v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan,  ALERIA – CORTE – BASTIA (116 km)– LIVORNO – LJUBLJANA:  Po zajtrku bomo potovali proti osrednjemu delu otoka v nekdanjo prestolnico Corte na osrednjem starem delu mesta stoji spomenik Pasqualu Paoliu, po katerem se imenuje tudi edina Univerza na otoku. Sprehodili se bomo do trdnjave, mimo katedrale, imeli nekaj prostega časa, ter nato nadaljevali pot proti Bastiji. Z vožnjo skozi kraj zadnje Paolijeve bitke – Ponte Nuove, bomo kmalu zapeljali po edini kratki avtocesti in zaključili potepanje po Korziki. V Bastiji nekaj prostega časa ali po želji sprehod z vodnikom mimo znamenitosti od cerkve Sv. Janeza Krstnika v starem pristanišču in ogled podmornice Casablanca iz druge svetovne vojne… Zgodaj popoldne ob 14. uri se bomo vkrcali na trajekt in zapluli preko Ligurskega morja do pristanišča v Livornu okrog 18.30ure. Potem bo sledil povratek po avtocesti z vmesnimi postanki do Ljubljane, kamor se bomo vrnili v  poznih nočnih urah.
Destinacija

Cenik

CENA: € 494,00 pri udeležbi 40  oseb (€ 511,00 / 35 osebah, € 534,00 / 30 osebah)

Dodatne informacije

V ceno smo vključili:

  • prevoz s turističnim avtobusom in vse cestne pristojbine po programu
  • prevoz z ladjo Livorno-Bastia-Livorno
  • 4x prenočevanje z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah
  • 3 x večerja in 1 x kosilo
  • vstopnina v arheološki park Filitosa
  • izlet v Ajaccio z vstopnino za Napoleonovo hišo
  • vodenje, organizacija potovanja in DDV
  • osnovno nezgodno zavarovanje

Doplačilo:

  • enoposteljna soba € 140,00

Obvezno doplačilo: prijavnina € 12,00/osebo

POGOJI PLAČILA:

Ob prijavi se plača € 150,00 varščine in zavarovanje rizika odpovedi, če se boste zanj odločili.

Razlika pa najmanj mesec dni pred pričetkom potovanja, oziroma v mesečnih obrokih po dogovoru

Če imate kartico DINERS, lahko plačate s CC na 12 obrokov, po pogojih DINERS-a 

Za potovanje potrebujemo veljavni dokument, potni list ali slovensko osebno izkaznico.

Pridržujemo si pravico do spremembe cene, če se spremenijo cene prevozov ali hotelskih storitev, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav.

Priporočamo zavarovanje rizika odpovedi v primeru višje sile, ki za to potovanje znaša € 29,00

Priporočamo zdravstveno zavarovanje z assisteno Coris

Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgode, ki je niso povzročili sami. Nezgodno zavarovanje imamo sklenjeno z zavarovalno hišo Adriatic Slovenica.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so na voljo v agenciji ali na naši spletni strani www.travel-veronika.com

Kamnik, marcu 2018