Potovanja

Potovanja

PARIZ

REIMS - CHATEAU THIERRY - VERSAILLES ter ogledi pariških muzejev

PARIZ PARIZ
ODHOD:   01. 11.  2018                                                                                       

koda: 570018                                                                  

ČAS POTOVANJA:  šest  dni 

NAJMANJŠE število udeležencev: 35                           

ČAS ZA PRIJAVO: 30. 08. 20181.dan, četrtek Odhod  avtobusa ob 18. uri iz Ljubljane,  s parkirišča na Dolgem mostu. Potovali bomo na mejni  prehod Karavanke in dalje mimo Salzburga, Münchna, Stuttgarta  in Strassbourga.

2.dan,  petek V jutranjih urah se bomo v mestu Reims za kratek čas ustavili ob veličastni gotski katedrali, ki je v zgodovini znana kot  »poročna stolnica francoskih kraljev«. Ogledali si bomo notranjost cerkve, veliko izvedeli o začetkih francoskega kraljestva in potem nadaljevali vožnjo do Chateau Thiery. Mesto je znano po šampanjskih kleteh in po lepo vzdrževanem spomeniku ameriškim vojakom iz I. svetovne vojne. Ustavili se bomo v kleti Pannier za pokušino  odličnega šampanjca. Sledi nadaljevanje potovanja v Pariz, kamor bomo prispeli okoli poldneva. Na krožni vožnji si bomo ogledali nekatere znamenitosti Pariza: Place de la Bastille z novo Opero, Trg Republike, Garnierovo staro Opero. Prečkali bomo trg Concorde in nadaljevali do Hotel des invalides, kjer je Napoleonova grobnica in blizu tudi Rodinov muzej… Nadaljevali bomo čez Alexandrov most in bližnji trg Concorde s Tuillerijskimi vrtovi, kjer se nahaja sloviti Louvre, ter se usmerili po Elizejskih poljanah do Slavoloka zmage… Namestili se bomo v hotelu in se po krajšem počitku prepustili vodenemu  ogledu s pariško podzemno železnico z oznako M (Metro). Za prvi dan smo izbrali  predel mestnega otoka  » Ile de la Cite« s cerkvijo Notre dame, trgom Place Saint Michel  in Latinsko četrtjo.  Večerja po želji v znameniti četrti… Nočitev.

3.dan, sobota,  Po zajtrku se bomo z metrojem zapeljali do vznožja Montmartra in se povzpeli do bazilike Sacre Coeur, ter na znameniti Place du Tertre, kjer slikarji z vsega sveta rišejo ali slikajo mimoidoče. Sprehodili se bomo do kabareja Moulin Rouge, nato pa z metrojem nadaljevali do Foruma Les Halles in cerkve Sv. Evstahija ob Parku Nelsona Mandele, ter si privoščili kavo ali kosilo po želji. Popoldan bomo pričeli pri bližnjem kulturnem centru Georges Pompidou, nato pa pri Mestni hiši ponovno vstopili v metro in se odpeljali na Trocadero. Veličastni vrtovi z vodometi krasijo predel pred palačami  Palais des Chaillot,  od koder je najlepši pogled na Eifflov stolp. Za vzpon na 300 m visoki stolp, zgrajen leta 1889, je potrebna predhodna rezervacija.  Prosto za večerjo.  Po želji in predhodni rezervaciji  ogled Kabareja. Nočitev.

4.dan, nedelja Zajtrk v hotelu. Dan bomo namenili obisku muzejev,  ki imajo prvo nedeljo v novembru  dan odprtih vrat. To so Louvre, Rodin, Orangerie, Orsay , Petit Palais, Pantheon… Prejeli boste načrt mesta in seznam odprtih muzejev, ter okvirne opise muzejev.

Za obisk priporočamo atraktivni Grad Versailles. Organiziran bo prevoz z avtobusom v dopoldanskem času, če bo dovolj prijav (najmanj 20 oseb).  Večerja po želji. Nočitev.

5. dan,  ponedeljek, Po zajtrku bomo prtljago odnesli v avtobus. Po dogovoru bo omogočen  izlet v zabaviščni park Disnayland.  Zagotovljeno bo spremstvo vodnika do izhodiščne postaje za odhod v Marne la Vallee (Disnayland).  Potniki, ki bodo ostali v Parizu, si bodo z vodnikom lahko ogledali tudi znameniti park - pokopališče Pere Lachaise, kjer so pokopani nekateri svetovni pisatelji, glasbeniki in igralci. Popoldne se bomo zbrali v hotelu in se (okoli 17 ure) odpeljali proti Sloveniji. V Marne la Vallee bomo prevzeli potnike, ki so bili v Disnayland in pot bomo skupaj nadaljevali  z nočno vožnjo proti Sloveniji…

6.dan, torek. Sredi dopoldneva prihod v Ljubljano.Destinacija

Cenik

Cena potovanja:  ob udeležbi 45 oseb  339 EUR (361 EUR/40 oseb,  385  EUR/35 oseb)

Dodatne informacije

V ceno je vključeno:

- Vožnja s turističnim avtobusom, cestnine, tunelnine, parkirnine (dovolilnica za parkiranje Pariz)

- Panoramski – avtobusni  ogled Pariza

- Ogled znamenitosti Pariza po programu, brez vstopnin

- 3 x nastanitev v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah, nočitev z zajtrkom 

- Ogledi muzejev na dan odprtih vrat po programu

- 10 kart za Metro

- Ogled katedrale v Reimsu,

- Ogled šampanjske kleti Pannier in degustacija

- Vodenje,  organizacija in DDV,

- Osnovno nezgodno zavarovanje

Doplačila:

Enoposteljna soba € 111,00

vstopnina za Disneyland + vozne karte RER  (cca)€ 70,00, 

avtobusni prevoz v Versailles (najmanj 20 oseb) € 15,00

za vsako kosilo ali  večerje od € 15,00 dalje

Eiffel stolp € 25,00 (vrh) plačilo ob prijavi

Kabare s predhodno prijavo zaradi rezervacije  cca € 70,00 EUR plačilo ob prijavi.

Priporočamo vam Zavarovanje rizika odpovedi potovanja v primeru višje sile (bolezen, smrt v družini), ki za to potovanje znaša € 20,00

Zdravstveno zavarovanje za tujino ADRIATIC SLOVENICA z asistenco.

Obvezno doplačilo:  prijavnina 12 EUR na oseb.

Pridržujemo si pravico do spremembe cene, če se spremenijo cene storitev, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav.

Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgode, ki je niso povzročili sami.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so na voljo v agenciji ali na naši spletni strani www.travel-veronika.com.

Kamnik,  junij 2018