Potovanja

Potovanja

PARIZ

REIMS - CHATEAU THIERRY - VERSAILLES ter ogledi pariških muzejev

PARIZ PARIZ

 • ODHOD: 01. 11. 2019                                                                            
 • koda: 616 018                                                                 
 • ČAS POTOVANJA: šest  dni 
 • NAJMANJŠE število udeležencev: 35                           
 • ČAS ZA PRIJAVO: 21. 09. 2019
1.dan, petek
Odhod avtobusa ob 18. uri iz Ljubljane, s parkirišča na Dolgem mostu. Potovali bomo skozi tunel Karavanke, mimo Salzburga, Münchna in Stuttgarta. Pred Strasbourgom se bomo usmerili na mejni prehod na reki Reni in prispeli v Francijo.

2.dan, sobota
V jutranjih urah se bomo v mestu Reims za kratek čas ustavili ob gotski katedrali, kjer so po legendi morali kronati francoske kralje. Ogledali si bomo notranjost cerkve in veliko izvedeli o začetkih francoskega kraljestva. Nadaljevali bomo vožnjo do mesta Chateau Thierry, znanega po šampanjskih kleteh (Pannier) in po lepo vzdrževanem spomeniku ameriškim vojakom iz I. svetovne vojne. V Pariz bomo prispeli okoli poldneva. Na krožni vožnji si bomo ogledali nekatere znamenitosti Pariza: Place de la Bastille z novo Opero, Trg Republike, Garnierovo staro Opero. Prečkali bomo trg Concorde in nadaljevali do Hotel des invalides, kjer je Napoleonova grobnica in blizu tudi Rodinov muzej… Nadaljevali bomo čez Alexandrov most in bližnji trg Concorde s Tuillerijskimi vrtovi, kjer se nahaja sloviti Louvre, ter se usmerili po Elizejskih poljanah do Slavoloka zmage… Namestili se bomo v hotelu in se po krajšem počitku prepustili vodenemu ogledu s pariško podzemno železnico z oznako M (Metro). Za prvi dan smo izbrali predel mestnega otoka » Ile de la Cite« s cerkvijo Notre dame, trgom Place Saint Michel in Latinsko četrtjo. Večerja po želji v znameniti četrti… Nočitev.

3.dan, nedelja
Zajtrk v hotelu. Dan bomo namenili obisku muzejev, ki imajo prvo nedeljo v novembru dan odprtih vrat. To so Louvre, Rodin, Orangerie, Orsay , Petit Palais, Pantheon… Prejeli boste načrt mesta in seznam odprtih muzejev, ter okvirne opise muzejev.
Za obisk priporočamo atraktivni Grad Versailles. Organiziran bo prevoz z avtobusom v dopoldanskem času, če bo dovolj prijav (min. 20 oseb). Večerja po želji. Nočitev.

4.dan, ponedeljek 
Po zajtrku se bomo z metrojem zapeljali do vznožja Montmartra in se povzpeli do bazilike Sacre Coeur, ter na znameniti Place du Tertre, kjer slikarji z vsega sveta rišejo ali slikajo mimoidoče. Sprehodili se bomo do kabareja Moulin Rouge, nato pa z metrojem nadaljevali do Foruma Les Halles in cerkve Sv. Evstahija ob Parku Nelsona Mandele ter si privoščili kavo ali kosilo po želji. Popoldan bomo pričeli pri bližnjem kulturnem centru Georges Pompidou, nato pa pri Mestni hiši ponovno vstopili v metro in se odpeljali na Trocadero. Veličastni vrtovi z vodometi krasijo predel pred palačami Palais des Chaillot, od koder je najlepši pogled na Eifflov stolp. Za vzpon na 300 m visoki stolp, zgrajen leta 1889, je potrebna predhodna rezervacija (prijava v Agenciji). Prosto za večerjo. Pozno zvečer možen obisk Kabareja (prijava v Agenciji). Nočitev.
5. dan, torek,
Po zajtrku bomo prtljago odnesli v avtobus. Po dogovoru bo omogočen izlet v zabaviščni park Disnayland. Zagotovljeno bo spremstvo vodnika do izhodiščne postaje za odhod v Marne la Vallee (Disnayland). Potniki, ki bodo ostali v Parizu, si bodo z vodnikom lahko ogledali tudi znameniti park - pokopališče Pere Lachaise, kjer so pokopani nekateri svetovni pisatelji, glasbeniki in igralci. Popoldne se bomo zbrali v hotelu in se (okoli 17 ure) odpeljali proti Sloveniji. V Marne la Vallee bomo prevzeli potnike, ki so bili v Disnayland in pot bomo skupaj nadaljevali v nočni vožnji proti Sloveniji…

6.dan, sreda… in dopoldne prihod v Ljubljano.

Destinacija

Cenik

Cena potovanja:  ob udeležbi 45 oseb  339 EUR (361 EUR/40 oseb, 385  EUR/35 oseb)

Dodatne informacije

V ceno je vključeno:

 • Vožnja s turističnim avtobusom, vse cestnine pristojbine in takse
 • Panoramski – avtobusni  ogled Pariza
 • Ogled znamenitosti Pariza po programu, brez vstopnin
 • 3 x nastanitev v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah, nočitev z zajtrkom 
 • Ogledi muzejev na dan odprtih vrat po programu
 • 10 kart za Metro
 • Ogled katedrale v Reimsu,
 • Vodenje,  organizacija in DDV,

Doplačila:

Enoposteljna soba € 111,00

Vstopnine po želji, ki se plačajo ob prijavi:

 • vstopnina za Disneyland + vozne karte RER  (cca)€ 75,00, otroci (3 do 11 let) € 67,00
 • avtobusni prevoz v Versailles (najmanj 20 oseb) € 15,00
 • za kosila ali  večerje od € 15,00 dalje
 • Eiffel stolp € 25,00 (vrh) plačilo ob prijavi
 • Kabaret, cca € 97,00 (Moulin Rouge, Crasy horse, Eve…)

Priporočamo vam Zavarovanje rizika odpovedi potovanja v primeru višje sile (bolezen, smrt v družini), ki za to potovanje znaša € 20,00  in Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini ADRIATIC SLOVENICA.

Obvezno doplačilo:  prijavnina € 12,00 na oseb.

Pridržujemo si pravico do spremembe cene, če se spremenijo cene storitev, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so na voljo v agenciji ali na naši spletni strani www.travel-veronika.com.