Potovanja

Potovanja

MAKEDONIJA

POTOVANJE IN POČITEK OB OHRIDSKEM JEZERU

MAKEDONIJA MAKEDONIJAODHOD: 15.in 22. 08. 19.09.2018                Z  LETALOM                                      

koda:588018                                                                                                        

ČAS POTOVANJA: 5 dni

NAJMANJŠE ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 20

ČAS ZA PRIJAVO: najmanj en mesec pred odhodom

1. dan: Zbrali se bomo na letališču Pleso pri Zagrebu. Polet letala za Skopje. Po pristanku na skopskem letališču Aleksandra Velikega se bomo posedli v avtobus in potovali po dolini reke Vardar mimo Tetova, Gostivarja, Kičeva v Ohrid. Na tem območju živi večinsko albansko prebivalstvo. Ob prihodu v hotel nastanitev, večerja in prenočevanje.

2. dan: Zajtrk v hotelu. Po zajtrku bomo krenili na ogled znamenitosti Ohrida. Na poti skozi tisočletno zgodovino so ključni mejniki predstavljeni v sakralnih objektih: od pristanišča bomo krenili do stare čarsije, ogled cerkve Svete Sofije in Svetega Klimenta in dalje do Samuelove trdnjave in ostankov antičnega gledališča. Vrnili se bomo v hotel. Popoldan prosto za individualne želje in kopanje.

3. dan: Zajtrk v hotelu. Pred nami je poldnevni izlet. Peljali se bomo ob obali Ohridskega jezera proti jugu do samostana Sv. Nauma, enega najimenitnejših krajev Makedonije.  Izpod kraške Galičice izvira Črni Drin, ki leži v okviru narodnega parka.  Kulturne in naravne danosti dopolnjuje bogata gostinska in turistična ponudba.

OPOMBA:  Po želji in za doplačilo se iz Ohrida do Neuma pluje  z barko po jezeru, kar je posebno doživetje.

Popoldan se bomo z avtobusom vrnili v Ohrid in prosto. Večerja in prenočevanje.

4. dan: Zajtrk v hotelu. Zapustili bomo Ohrid, a nedvomno poleg spominov s seboj odnesli tudi kakšen »ohridski biser«. Po uri in pol vožnje bomo prispeli v Bitolo oziroma nekdanjo Heraklejo. Sprehodili se bomo skozi zgodovinski čas od 4.stoletja pred našim štetjem, skozi bizantinsko obdobje v drugo tisočletje, kjer se bomo v vrvežu živahnih ulic sprehodili mimo katoliške in pravoslavne cerkev ter muslimanske mošeje. Potem bomo vožnjo nadaljevali v Kruševo, najvišje ležeče mesto na Balkanu 1.350 m. Sprehod skozi mesto in nekaj prostega časa. Nadaljevanje poti proti Kavadarcem, bolje rečeno vinorodnega področja Tikveš. Obiskali bomo vinsko klet za degustacijo vina in prigrizek. Proti večeru  se bomo odpeljali proti Skopju. Nastanitev v hotelu večerja  in prenočevanje.

5. dan: Zajtrk v hotelu. Po zajtrku bomo prtljago odnesli iz sobe. Potem pa se boste po želji odločili za samostojno odkrivanje Skopja, ali pa se skupaj z vodnikom odpravili na ogled mestnih znamenitosti. Po potresu 1963 leta so moderni urbanistični projekti močno spremenili podobo mestu,  kljub temu pa je ostal pečat stoletja dolge osmanske oblasti. Ohranila se je stara turška trdnjava Kale, cerkev Sv. Spasa, hamam Daut paše, stara čaršija in glavni trg. Ustavili se bomo pri slovitem »kamnitem mostu« katerga okolico zaznamujejo bronasti kipi pomembnih osebnosti iz zgodovine  (Filip II., Aleksander III. ,,,) Stopili bomo  še do železniške postaje, kjer stoji spominska hiša Matere Terezije, ki je bila v Skopju rojena leta 1910. Nekaj prostega časa za lastne želje.

Ob 13:00 uri se bomo zbrali pri avtobusu in se odpeljali na letališče, od koder bo ob 15:30 uri polet letala proti Zagrebu s pristankom na letališču Pleso  ob 17. uri.Destinacija

Cenik

CENA:  EUR  525,00 na osebo pri udeležbi najmanj 30 oseb

            EUR  550,00 na osebo pri udeležbi najmanj 20 oseb

Dodatne informacije

V ceno smo vključili:

  • Polet letala Zagreb – Skopje – Zagreb z vsemi pristojbinami in taksami
  • Prevoz s avtobusom po programu
  • 4 x natanitev v hotelu 3/4*, v dvoposteljnih sobah, večerja, prenočevanje in zajtrk
  • Degustacija vina s prigrizkom
  • Vsi ogledi po programu, razen vstopnin
  • Vodenje, organizacija potovanja in DDV
  • Osnovno nezgodno zavarovanje

Doplačilo:

Enoposteljna soba € 64,-

Vožnja z ladjo € 20,--

Za eventuelne notranje oglede približno € 8,-

POPUST: Otroci do 12 leta starosti imajo 10% popust v spremstvu dveh odraslih oseb.

Za potovanje potrebujemo veljavni dokument, potni list ali slovensko osebno izkaznico.

Pridržujemo si pravico do spremembe cene, če se spremenijo cene prevozov, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav.

Priporočamo zavarovanje rizika odpovedi v primeru višje sile, ki za to potovanje znaša € 29,00

Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgode, ki je niso povzročili sami. Nezgodno zavarovanje imamo sklenjeno z zavarovalno hišo Adriatic Slovenica.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so na voljo v agenciji ali na naši spletni strani www.travel-veronika.com.

Kamnik v juniju 2018