Potovanja

Potovanja

PREGANJANJE ZIME NA AZURNI OBALI

FESTIVAL CITRUSOV V MENTONU, KARNEVAL V NICI, PRAZNIK MIMOZEV MANDELIEU LA NAPOULE

PREGANJANJE ZIME NA AZURNI OBALI PREGANJANJE ZIME NA AZURNI OBALI

ODHOD:22.02.2019                                                                                       

koda:599018

ČAS POTOVANJA: štiri dni

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 45                                       

ČAS ZA PRIJAVO 30. 12. 2018


Festival citrusov v Mentonu že desetletja slovi  po največji tovrstni razstavi na svetu. Pripravijo ga ustvarjalci čudovitih skulptur z vseh kontinentov. Vse, kar bo videti v Mentonu,  je narejeno iz južnega sadja. Dogajanje na Azurni obali je povezano s  karnevalom  in praznikom cvetja v Nici ter  praznikom mimoze v Mandelieu la Napoule (predmestje Cannesa). Praznovanje, ki predstavlja slovo od zime, se dogaja štirinajst dni, mi pa bomo poiskali najlepše točke, obogatene s kostumi in plesi, zato se bomo morali prilagoditi dnevom in uram po programu.

1.dan – petek, 22. 02.

Odhod iz Maribora avtobusna postaja ob 4.30, iz Celja  pri Mercator center ob 5.15,  iz Ljubljane, Dolgi most ob 6.15 uri. Vožnja bo potekala na mejni prehod Sežana in dalje mimo Benetk in Brescie. Na poti bomo poskrbeli za počitek in se sprehodili skozi  srednjeveško vasico Grazianno Visconti,  kjer se bomo vživeli v takratno obdobje poznega 15. stoletja. Potovanje bomo nadaljevali do Nice, kamor bomo prispeli okoli 17. ure. Namestili se bomo v hotelu, da bomo odložili prtljago, ter prejeli načrt mesta s programom dogajanja. Podali se bomo na spoznavni kratek obhod karnevalsko obarvanega in v cvetje odetega mesta, nato bo prosti čas za večerjo in zabavo. Nočitev.

2.dan – sobota, 23. 02.

Po zajtrku se bomo ob 8:30  uri zapeljali do čudovite vasice Eze, kjer se bomo v prostem času lahko povzpeli  do ruševin nekdanje trdnjave, okoli katere je urejen Eksotični botanični vrt (ogled po želji). Lahko bomo obiskali tudi eno najbolj znanih parfumerij, kjer nas bodo poučili o postopku priprav esenc za kozmetično industrijo (možni nakupi). Vračali se bomo mimo Vile Kerylos in Dvorca Ephrussi de Rotschild, ki ležita ob Mravljinčnem zalivu (Baie des fourmis) v naš hotel v Nici. Zgodaj popoldne si bomo ogledali še nekaj zanimivosti mesta, nato pa se prilagodili programu dogodkov. Organizatorji vsako leto pripravijo tematiko karnevala, ki bo leta 2019 posvečena Nici - Kraljici kinematografije »Le Roi du cinema«. Imeli bomo možnost za individualno potepanje na festivalskem zabaviščnem prostoru, prav tako tudi za hrano v bližnjih bistrojih in stojnicah. Tudi vaše pustne maske so zaželene – ali pa jih boste morda kupili tam. Zabava bo trajala pozno v noč. Povratek v hotel individualno. Nočitev.

3. dan – nedelja, 24. 02.

Po zajtrku  se bomo ob 9. uri zapeljali  do mondene kneževine  Monaca.  V starem delu mesta se bomo sprehodili mimo palače princa Alberta II., vstopili bomo v neogotsko katedralo Sv. Nikolaja, kjer se dogajajo vsi svečani dogodki, povezani s prinčevo družino.  Sprehodili se bomo po Albertovih vrtovih in po želji obiskali Akvarij Oceanografskega muzeja.  Zapeljali se bomo ob igralnici Monte Carlo in nato zapustili žepno državico, ter ponovno vstopili v Francijo. Po nekaj kilometrih vožnje bomo prispeli v Menton, ki mu Francozi pravijo »francoski biser« in je mesto z največ sonca na Azurni obali. Prejeli bomo navodila za dogajanja tega dne in si lahko ob 14.30 uri ogledali predstavitev  sadnih skulptur in  sprevod nastopajočih  z vseh kontinentov. Imeli bomo dovolj časa tudi za prehrano. Proti večeru se bomo vrnili v Nico, se malo odpočili in se pripravili še za večerni spektakel (po želji) ob 21 uri. Povratek v hotel individualno. Nočitev.

4. dan – ponedeljek,  25. 02.

Po zajtrku se bomo ob 8:30 uri poslovili od dehtečega cvetja in karnevalskih vragolij Nice, ter se mimo Antibesa zapeljali do znanega lončarskega mesta Valauris. Tu je slikar Pablo Picasso ustvaril največjo umetnino Vojna in mir, kar si bomo lahko tudi ogledali, nato pa pot nadaljevali do Cannesa.  Sprehodili se  bomo ob  Kongresni palači, kjer se odvija vsakoletni svetovni filmski festival,  si privoščili v starem delu mesta kavo in nato pohiteli do  cilja  Mandelieu la Napoule. To je turistično mestece, ki se vsako leto ob tem času odene v  cvetove mimoze  in »dovoli« zimi, da čim prej  prepusti pomladi prosto pot Tako bomo zaključili štiri dnevno potepanje z  vonjem po pomladi in morju. Pot domov bomo popestrili z glasbo in filmi. V Slovenijo se bomo vrnili okoli polnoči. 


Destinacija

Cenik

CENA: € 271,00 pri udeležbi 45 oseb (€ 284,00 pri udeležbi 40 oseb,  € 300,00  pri udeležbi

              35 oseb , € 324,00  pri udeležbi 30 oseb )Dodatne informacije

Cena vključuje:

·         avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine ter dovolilnice,

·         3 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah

·         vodenje, organizacija potovanja in DDV

·         osnovno nezgodno zavarovanje

Doplačila po želji:

·         enoposteljna soba € 105,00

·         vstopnine za pozicije ogleda - tribune  v Parku cvetja v Nici in razstavi citrusov v Mentonu  (od € 12 do € 26),  

·         kosila ali večerje med 10 in 25 EUR (od stojnic do restavracij).

Obvezno doplačilo: prijavnina 12 EUR

Za potovanje potrebujemo veljavni potni list ali slovensko osebno izkaznico.

Pridržujemo si pravico do spremembe cene, če se spremenijo cene prevozov, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav.  V primeru višje sile vam priporočamo zavarovanje rizika odpovedi, ki za to potovanje znaša EUR 38,00 in zavarovanje z assistenco v tujini približno EUR 16,50. Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgode, ki je niso povzročili sami.  Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so na voljo v agenciji ali na naši spletni strani  www.travel-veronika.com

PLAČILNI  POGOJI: Po prijavi boste prejeli predračun.  Plačilo akontacije € 80,00 EUR potrjuje rezervacijo.  Po dogovoru možnost plačila  na obroke (vsi obroki morajo biti poravnani do odhoda) pri Agenciji VERONIKA, KAMNIK.

Kamnik v septembru 2018