Potovanja

Potovanja

FRANCOSKA TURA S PARIZOM IN MUZEJI

HEIDELBERG, LUXEMBURG, REIMS, PROVINS, NANCY, STRASSBOURG, AUGSBURG

FRANCOSKA TURA S PARIZOM IN MUZEJI FRANCOSKA TURA S PARIZOM IN MUZEJI

ODHOD: 01. 03. 2019                                                                                                                         

koda:607018

ČAS POTOVANJA: sedem dni

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 45                                                         

ČAS ZA PRIJAVO 15.01. 2019

1.dan - petek. Odhod : ob 5.00 uri (Maribor, avtobusna postaja), Celje 5.45 (Zlatorog), Ljubljana (Dolgi most) ob 6.55 uri, Kranj ob 7.25 uri (ob parkirišču Mercator). Potovanje bo potekalo preko Avstrije. V Nemčiji se bomo ustavili za ogled srednjeveškega mesta Heidelberg s slavno univerzo iz konca 12. stoletja. Sprehodili se bomo po živahnem mestu do starega kamnitega mostu in imeli nekaj prostega časa. Nadaljevali bomo vožnjo do hotela v okolici  Luxemburga, kamor bomo prispeli okoli 19. ure. Večerja (doplačilo) Nočitev.

2.dan - sobota. Po zajtrku se bomo takoj odpravili na kratek ogled mesta Luxemburg v istoimenski mali državici, se sprehodili ob  kraljevi palači ter vstopili v katedralo. Pot bomo nato nadaljevali  proti Reimsu, kjer se bomo ustavili in izvedeli vse o francoskih kraljih, ki so jih v tamkajšnji katedrali kronali. Na poti do Pariza se bomo posvetili razlagi o muzejih, ki jih bomo lahko kot vrhunec potovanja obiskali naslednji dan.

Popoldanski prihod v Pariz. Panoramska vožnja po Parizu (smer ogleda odvisna od lokacije hotela). Po Elizejskih poljanah do Slavoloka zmage, s pogledom na moderno četrt La Defense, do Trocadera in simbola Pariza - Eifflovega stolpa. Nadaljevali bomo mimo Ecole Militaire – vojaška šola iz časa Ludvika XV, do Hotel des invalides, kjer je Napoleonova grobnica in vojaški muzej, čez Alexandrov most mimo muzejev Grand in Petit Palais do Tuillerijskih vrtov in Louvra, dalje do Nove opere na trgu Bastille in še kaj...Namestil se bomo v hotelu in se nato odpravili peš in z Metrojem na prve oglede mesta, zaključili pa v večernem vzponu na Eifflov stolp (prijava za vzpon v Agenciji). Do ure vzpona bo prosto za večerjo (po želji). Izvedeli bomo vse o času graditve tega stolpa in o konstruktorju Gustavu Eifflu. Nočitev.

3.dan - nedelja.  Po zajtrku bomo organizirali odhod do nekaterih muzejev, v katerih je prvo nedeljo v marcu  dan odprtih vrat. Najbolj atraktiven bo prav gotovo Grad Versailles (organiziran bo prevoz z avtobusom za zgodnji dopoldanski ogled - če bo dovolj prijav).  Na razpolago pa bodo tudi muzeji Louvre, Rodin, Orangerie, Orsay, Muzej Rodin,  Petit Palais, Pantheon… Na zemljevidih mesta bomo označili muzeje in okvirno navedli, katere umetnine se v posameznem muzeju nahajajo. Možni samostojni ogledi po Parizu. Večerja po želji. Pozno zvečer je možen obisk kabareja (predhodna prijava v Agenciji). Nočitev.

4. dan - ponedeljek. Po zajtrku se bomo odpravili z metrojem na obisk nekaterih najbolj znanih predelov mesta. Dopoldanski vzpon na pariški hribček  Montmartre do bazilike Sacre Coeur. Začetki gradnje bazilike segajo v  leto 1875, zgrajena pa je bila v čast in spomin na padle vojake francosko-pruske vojne l.1870. Stopili bomo še do bližnjega  trga Place du Tertre, ki ga imenujejo »slikarski trg«. Še vedno lahko srečujemo sodobne slikarje s skicirko v roki, ko nagovarjajo mimoidoče, da se prepustijo slikanju. S trga se bomo spustili na Place Pigale  Trg je dobil ime po kiparju J.B. Pigallu. V bliižini  je tudi slavni Moulin Rouge  - »Rdeči mlin«(na veter) iz leta 1889. V kabareju sta med drugimi pela in plesala slavna Maurice Chevalier in Josephine Baker.  Popoldne bomo preživeli v okolici stare Garnierove  Opere. Občudovali bomo lahko najlepšo trgovinsko kupolo na svetu v Galerie la Fayete, se povzpeli na teraso Galerije in si privoščili kosilo v tamkajšnjem bistroju. Vse o začetkih delovanja veleblagovnic v Parizu bomo izvedeli na poti! Morda bomo vstopili še na ogled filmske predstave o zgodovini Pariza v »Paris story«, ki nam jo s platna pripoveduje Victor Hugo. V bližini je Muzej Parfumov Fragonard, kjer je možen tudi ugoden nakup izdelkov. Za zaključek ogledov bomo stopili še do trga Vendome  - »zlati trg« in izvedeli vse o stebru, na katerem danes kraljuje Napoleon I. Prosto za večerjo. Povratek v hotel. Nočitev.

5. dan - torek. Po zajtrku  bo najprej obisk 6. okrožja, kjer se nahaja cerkev Saint Sulpice (Da Vincijeva šifra), od koder se bomo napotili na Luxemburške vrtove, pogledali nekdanjo rezidenco kraljice Marie de Medici, žene kralja Henrika IV in matere Ludvika XIII in se podali do fontane, izdelane po italijanskih načrtih. Nadaljevali bomo do Muzeja Panteon in izvedeli vse o gradnji te impozantne stavbe (možen vstop s  plačilom). Sprehodili se bomo po Bulevarju St  Michel mimo najbolj slavne univerze Sorbonne,  do Latinske četrti. Prosti čas za kosilo in počitek. Po dogovoru bomo popoldne nadaljevali z ogledi. Ob  fontani na trgu Saint Michel bomo  prečkali  en rokav reke Seine in prispeli na Otok (Ill de la cite). Najprej se bomo napotili cerkev Notre dame. Izvedeli bomo kdaj so jo gradili in, zakaj so jo francoski kralji najraje obiskovali.  Na otoku pa so še druge pomembne zgradbe - nekdanji zapori Conciergerie, Bolnica – Hotel Dieu, Cerkev La Chapelle , stavbe Ministrstev. Podali se bomo na desni breg reke  in se sprehodili ob  Mestni hiši, po požaru obnovljeni po originalnih načrtih in nadaljevali proti Kulturnemu center G. Pompidou. Ostal nam bo še Park Nelsona Mandele, nekoč Rimski Forum. Tu stoji Cerkev Sv. Evstahija, kjer se je Napoleon okronal za cesarja.  Prosti čas za samostojne oglede in večerjo. Povratek v hotel. Nočitev.

6.dan - sreda. Po zajtrku bomo odnesli kovčke v avtobus in se zapeljali še na zadnji ogled do enega najbolj zanimivih parkov Pariza – pokopališče svetovnih umetnikov, igralcev, pevcev, pisateljev - Pere Lachaise.  Po ogledu se bomo podali proti Nancyju. Na poti se bomo še enkrat ustavili v Šampanji, v  vinorodnem, srednjeveškem mestu Provins, obdanem z visokim obzidjem in ljubkimi hišami v starem delu mesta. V Nancy bomo prispeli okoli 17. ure. Tu se bomo sprehodili po najlepšem evropskem trgu, ki ga je uredil  odstavljeni poljski kralj Stanislas, življenje tu pa mu je omogočil francoski zet – Ludvik XV.  Prosti večer za samostojne oglede ter večerjo. Prevoz do hotela v okolici Nancyja (okoli 20h). Nočitev 

7.dan - četrtek. Po zajtrku se bomo odpeljali do mesta Strasbourg kjer so nekatere evropske ustanove. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru, pogledali Mestno hišo, katedralo in trg Place Kleber in nato nadaljevali vožnjo do naslednjega  srednjeveškega mesta Augsburg. Tu si bomo ogledali prvo socialno naselje iz 15. stoletja. Čas bo za pozno kosilo (doplačilo) in drobne nakupe. Še zadnji del potovanja do doma in v  Slovenijo bomo prispeli okoli polnoči


Destinacija

Cenik

Cena potovanja:  ob udeležbi 45 oseb  480,00 EUR (499,00 EUR /40 oseb, 526,00 EUR /35 oseb, 560,00 EUR /30 oseb)

Dodatne informacije

V ceno je vključeno:

- vožnja s turističnim avtobusom, cestnine, tunelnine, parkirnine (dovolilnice Pariz)

- vsi zunanji ogledi znamenitosti mest po programu, brez vstopnin

- nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*,

-  6 x nočitev z zajtrkom

- vstopnina Fuggerei, Augsburg 

- ogledi muzejev »odprtih vrat« v Parizu

- 8 kart za metro

- vodenje,  organizacija in DDV,

- osnovno nezgodno zavarovanje

Doplačila – po želji:

-kosila in večerje  (od 15 EUR do 25EUR)

-stolp Eiffel 25EUR – do vrha ( predhodna prijava zaradi rezervacije),

-prevoz Pariz – Versailles – Pariz 15 EUR (najmanj 20 potnikov)

-kabaret  95 EUR

-Filmska predstava »Paris Story« 12 EUR

-muzej Panteon  9 EUR (delovnik)

-nezgodno zavarovanje z asistenco

-zavarovanje potovanja zaradi morebitne odpovedi potovanja iz upravičenih razlogov

Obvezno doplačilo:  prijavnina 12 EUR na osebo

Pridržujemo si pravico do spremembe cene, če se spremenijo cene storitev, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav.

V primeru višje sile vam priporočamo zavarovanje rizika odpovedi, ki za to potovanje znaša EUR 30,00  Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgode, ki je niso povzročili sami.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so na voljo v agenciji ali na naši spletni strani www.travel-veronika.com.

Kamnik, v oktobru 2018