Potovanja

Potovanja

ALZACIJA IN LORENA

po alzaški vinski cesti

ALZACIJA IN LORENA ALZACIJA IN LORENA

ODHOD: 23. oktober 2019
koda: 610018
ČAS POTOVANJA: 5 dni
NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 35
ČAS ZA PRIJAVO: najkasneje do 23. avgusta 2019

1.dan, Ljubljana- Augsburg - Strassbourg.
Odhod  iz Ljubljane zgodaj zjutraj. Potovanje bo potekalo preko Avstrije in Nemčije, s postankom v Bavarskem mestu Augsburg. Sprehodili se bomo ob znamenitem »socialnem« naselju iz obdobja rodbine Fugger,  prvem  tovrstnem stanovanjskem naselju na svetu. Prosti čas za kosilo. Proti večeru bomo prispeli v Strassbourg,  glavno mesto Alzacije. V hotelu bomo odložili prtljago in se nato sprehodili po starem mestnem jedru. Po želji z doplačilom vožnja z ladjico po reki L'ill  skozi slikovito četrt Petitte France. Večerja po želji. Nočitev.  
        
2. dan, Strassbourg - Nancy - Epinal
Po zajtrku bomo obiskali še palačo Evropskega sveta in nato pot nadaljevali proti Nancyju (regija Lorena). Mesto ima bogato zgodovino in enega najlepših trgov v Evropi -  Place Stanislas,  po katerem se bomo sprehodili. Poslušali bomo zgodbo o nastanku tega  lepega trga, o francoskemu kralju Ludviku XV in odstavljenem Poljskem kralju Stanislasu…Večerja.  Nočitev.

3. dan, Nancy – Epinal – Belfort – Mulhouse
Po zajtrku se bomo podali na pot proti mestu Epinal, ki leži ob reki Moselle. Nad mestom se bohotijo ruševine srednjeveškega gradu. V bližini mesta, nad reko Moselle se nahaja eno največjih spominskih obeležij ameriškim vojakom, padlih v 2. svetovni vojni.  Po ogledu bomo pot nadaljevali do mesta  Belfort v regiji Franche Comte, kjer si bomo ob vznožju stare trdnjave ogledali kip leva, mojstrsko delo kiparja Bertholdyja, ki ga častijo tudi drugi narodi, saj dela tega kiparja ne poznajo meja  (Kip svobode v New Yorku, Fontana v Washingtonu). Po ogledu se bomo na poti proti mestu Mullhouse ustavili v eni izmed vinskih kleti, kjer bomo imeli degustacijo alzaških vin… V nadaljevanju bo mesto Mullhouse z več kot 2000 let staro zgodovino. Ponaša se z najvišjo protestantsko cerkvijo v Franciji,  slovi pa tudi po županih, ki so zelo dolgo zasedali svoj položaj (Emile Muller celo 25 let!)… V kolikor bo čas, bo po želji ogled muzeja avtomobilov starodobnikov (vstopnina za doplačilo). Večerja po želji. Nočitev.  

4. dan, Mullhouse – Colmar – Koenigsbourg
Po zajtrku  bomo pot nadaljevali po vinskih cestah in krajih, ki jih bo vredno videti ali se vsaj peljati skozi: Vieux Thann, Guebwiller in drugih malih, očarljivih vasic prav do  najbolj znanega alzaškega mesta  Colmar, ki leži ob reki Lauch.  Po ogledu mesta ob lepih cvetličnih nasadih, bo čas tudi za kozarček odličnega traminca ali silvanca… Popoldan sledi vožnja po obronkih vinogradov, pokukali bomo še v  slikovite alzaške vasice Ribeauville,  Seleestadt,  pozno popoldne pa zaključili z ogledom na izjemnem srednjeveškem gradu Koenigsbourg,  kjer bomo slišali zanimivo zgodovino in pripoved  obnove te mogočne trdnjave. Obisk notranjosti gradu po želji. Večerja v enem izmed bližnjih »vinskih« krajev. Nastanitev v hotelu in nočitev (okolica Obernai).
                                                                             
5. dan, Obernai-Molshaim-Ljubljana
Po zajtrku se bomo zapeljali do mesta Obernai z značilnimi starimi alzaškimi hišami in nato še skok do nekaj kilometrov oddaljenega drugega mesta, s katerim Obernai tekmuje v urejenosti,  Molshaim.  Ogled izjemne Jezuitske cerkve.  Mimo Strassbourga, Stuttgarta in Munchna ter Salzburga se bomo z nekaj postanki na poti  vrnili domov pozno zvečer.

CENA: 475 EUR pri udeležbi 45 oseb (491 EUR pri udeležbi 40 oseb, 513 EUR pri udeležbi 35 oseb)

V ceni je všteto:
 • prevoz s turističnim avtobusom z vsemi cestnimi pristojbinami in taksami,
 • 4 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah,
 • 2 x večerja,
 • vsi zunanji ogledi po programu (vstopnine za doplčilo),
 • vodenje, organizacija potovanja in DDV.
Doplačila:
 • enoposteljna soba 140,00 EUR,
 • obroki prehrane od 15 do 25 EUR,
 • vožnja z ladjo po reki L'ill 12,50 EUR,
 • muzej starodobnikov Mulhouse 14 EUR,
 • Grad Koenigsbourg 12 EUR,

Obvezna prijavnina: 12 EUR

Za potovanje  potrebujemo veljavni potni list ali slovensko osebno izkaznico.

Pridržujemo si pravico spremeniti ceno, če se spremenijo cene prevozov, ali drugih storitev, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav. V primeru višje sile vam priporočamo zavarovanje rizika odpovedi, ki za to potovanje znaša 27 EUR. Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so vam na voljo v agenciji Veronika ter na spletni strani www.travel-veronika.com v rubriki Splošni pogoji.

Kamnik,  januar  2019

Destinacija

Cenik

 • 475 EUR pri udeležbi 45 oseb
 • 491 EUR pri udeležbi 40 oseb
 • 513 EUR pri udeležbi 35 oseb


Dodatne informacije