Potovanja

Potovanja

PRAZNIK RIŽA IN CINQUE TERRE

TER RIŽEVA POLJA-ISOLA DELLA SCALA, PARMA, BOLOGNA

PRAZNIK RIŽA IN CINQUE TERRE PRAZNIK RIŽA IN CINQUE TERRE

ODHOD: 27. 9. 2019
koda: 614018
ČAS POTOVANJA: 3 dni
NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 35
ČAS ZA PRIJAVO: 30 dni pred potovanjem

1.dan - petek: Zgodnji jutranji odhod iz Ljubljane. Vožnja bo potekala mimo Sežane, Benetk  in Vicenze. Pri Veroni se bomo usmerili proti malemu mestu Isola della Scalla, znanem po pridelavi riža. Pokrajina se nahaja na predelu južno od reke Adiže, druge najdaljše reke v Italiji. Prepletenost s kanali je tolikšna, da riž izjemno dobro uspeva. Tu se bomo ustavili za kratko predstavitev postopka pridelave riža. Sredina septembra je čas za pospravljanje pridelka ob uspešni žetvi in  razlog za praznovanje. Po ogledu bomo na sejemskih stojnicah poskusili tudi nekaj vrst riža, kar bo zadostovalo za opoldansko malico. Pot bomo nadaljevali mimo Mantove, do Parme, ki je znano mesto umetnosti (Toscaninni, Verdi, Bertolucci), mogočnih palač in parmezana... Po ogledih bomo nadaljevali do mesta na Ligurski obali, kjer bomo prenočevali. Večerja. Nočitev.  

2. dan - sobota:  Zajtrk v hotelu. Odpeljali se bomo na ogled najlepših »petih vasic« na svetu. Cinque terre , kot se uradno imenuje to področje, je narodni park pod okriljem UNESCA od leta 1997. Najprej se bomo zapeljali mimo La Spezie,  ki je danes pomembno pristanišče, v preteklosti pa je bilo znano vojaško oporišče in nadaljevali po obalni cesti v Portovenere.  Mesto je dobilo ime  po boginji Veneri. Cerkev Sv. Petra, Byronov zaliv, trdnjava Andrea Dorie, Bazilika San Lorenzo in ozke, slikovite ulice, vse to nam bo nudilo to malo antično  mestece. 
Od tod bomo z ladjo pluli ob  Unescovih »petih vasicah« in uživali ob pogledih na slikovita živobarvna pročelja hiš. Večkrat se bomo ustavili in izstopili (odvisno od vremenskih pogojev) za oglede vasi ter nadaljevali vožnjo predvidoma do Monterossa. Pred nekaj leti je to mesto  zajela huda povodenj prav v starem delu, kjer stoji gotska cerkev San Giovanni Battista. Drugi del mesta je novejši, znan pa tudi po lepi plaži Fegina. Prosti čas za sprehode, kopanje in nakupe lokalnih dobrot. Dan bomo zaključili z vožnjo z vlakom do La Spezie in se nato z avtobusom vrnili v naš hotel. Večerja. Nočitev.             
             
3. dan - nedelja:  Po zajtrku se bomo vračali napotili domu skozi  mestece Collodi, izvedeli zanimivosti o knjigi  Ostržek, predvsem o pisatelju, se sprehodili ob  Ostržkovih vrtovih  in  baročni Vili z vrtovi  Garzonni.   Sledila bo vožnja do Bologne, čudovito mesto s številnimi palačami, stolpi Asinelli in Garisenda, Bazilika San Petronio, Univerza… Po kratkem ogledu se bomo usmerili proti  Ljubljani in prispeli okoli 22. ure. 

CENA:  242 EUR ob udeležbi 45 oseb (253 EUR ob udeležbi 40 oseb, 266 EUR ob udeležbi 35 oseb

V ceno smo vključili:

  • 2x polpenzion v hotelih 3* v dvoposteljni sobi,
  • degustacija - riževa polja,
  • ladja & vlak Cinque terre,
  • vsi ogledi po programu brez vstopnin,
  • vodenje, organizacija potovanja in DDV.

Doplačilo:  

  • Enoposteljna soba 70 EUR

Obvezno doplačilo: prijavnina 12 EUR

Za potovanje  potrebujemo veljavni potni list ali slovensko osebno izkaznico.

Pridržujemo si pravico do spremembe cene, če se spremenijo cene storitev, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav. V primeru višje sile vam priporočamo zavarovanje rizika odpovedi, ki za to potovanje znaša 13 EUR. Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgode, ki je niso povzročili sami. Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so na voljo v agenciji ali na naši spletni strani www.travel-veronika.com. 

Kamnik, v januarju 2019

Destinacija

Cenik

  • 242 EUR ob udeležbi 45 oseb,
  • 253 EUR ob udeležbi 40 oseb,
  • 266 EUR ob udeležbi 35 oseb.

Dodatne informacije