Potovanja

Potovanja

PARIZ

ULM - CHATEAU THIERRY - PARIZ/VERSAILLES - STRASBOURG

PARIZ PARIZ

ODHOD: 2. november 2019
ČAS POTOVANJA: 5 dni
Koda: 616018
NAJMANJŠE ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 35
ČAS ZA PRIJAVO: 6. september 2019

1. dan, sobota 
Odhod  avtobusa Ljubljana- Dolgi most ob 6. uri. Peljali se bomo na mejni prehod Karavanke in po avtocesti preko Avstrije in Nemčije in se za ogled in počitek ustavili v mestu Ulm. Sprehodili se bomo ob znamenitostih – najvišjem zvoniku katedrale v Evropi, mimo Mestne hiše in muzeja do Donave. Vožnjo bomo nadaljevali na mejni prehod na reki Ren pred Strasbourgom in vstopili v Francijo. V bližini  Metza v kraju Sain Avold nastanitev v hotelu in nočitev.          
                   
2. dan, nedelja 
Zajtrk v hotelu. Potovanje bomo nadaljevali po Šampanji mimo mesta Reims, kjer so bili kronani francoski kralji. Ustavili se bomo v Chateau Thierry.  Mesto, ki je še vedno v pokrajini Champagne, je znano po vinskih kleteh in po lepo vzdrževanem spomeniku ameriškim vojakom iz I. svetovne vojne. To je mesto, kjer se je rodil slavni basnopisec Lafontaine. Kratek sprehod z ogledom znamenitosti in nato  nadaljevanje vožnje proti Parizu.  Glede na možnost dneva odprtih vrat muzejev, se bomo peljali v Versailles, saj bo to izjemna točka nedeljskega popoldneva z brezplačnim ogledom gradu in vrta.  Okoli 19.30 ure bomo prispeli v naš hotel. Prosti čas za večerjo, lahko pa tudi obisk nočnega Pariza (v dogovoru z vodnikom).
                                                                                   
3. dan, ponedeljek
Po zajtrku se bomo podali na panoramsko vožnjo po Parizu.  Zapeljali se bomo po  avenijah in bulvarjih, ter se spomnili tudi slavnih Pariških dam: pisateljice Aurore Dupin znane kot George Sand, oblikovalke Coco Chanel, kiparke Camille Claudel in pisateljice ter feministke Simone de Beauvoir…Pot nas bo peljala mimo njihovih domov ali delovnih prostorov. Videli bomo trg Concorde in Bourbonsko palačo - danes Narodno skupščino,  Trg Alma  z »večnim ognjem«, kjer je blizu tudi kraj nezgode princese Diane. Nadaljevali bomo mimo mogočnih muzejskih stavb Grand in Petit  Palais do trga Trocadero, od koder je eden najlepših pogledov na Eifflov stolp. Morda še Vojaška šola, Napoleonovo počivališče Dom des invalides,  Aleksandrov most… Okoli 11. ure bomo oglede nadaljevali peš in s podzemno železnico. Lahko bomo ogledali  kupolo, ki krasi veleblagovnico La Fayette. Le nekaj korakov stran je manjša kino dvorana Paris Story,  (ogled po želji) kjer se po V. Hugoju predstavlja zgodovina Pariza. Nasproti kina je vhod v eno najlepših opernih stavb na svetu – Opero Garnier (ogled je z doplačilom). V bližini se bomo po želji  pomudili v muzeju zgodovine parfumerije Fragonard z možnostjo nakupa. Sprehodili se bomo po trgu Vendome z zanimivo zgodovino - od »sončnega kralja« do Napoleona in današnjih dni. Z Metrojem se bomo nato podali do vznožja hribčka Montmartre in se povzpeli do bazilike Sacre coeur.  Na  Place du Tertre, na trg slikarjev in danes modernih risarjev, ter prisluhnili čebljanju mimoidočih v vseh jezikih sveta…in se nato spustili do Pigala in Moulin Rouge.   Ob zaključku dneva bo možen večerni vzpon na Eifflov stolp (rezervacija ob prijavi)…  Povratek v hotel. Večerja po želji. Nočitev..

4. dan,  torek
Po zajtrku  bomo odnesli prtljago v avtobus, nato pa nadaljevali z ogledi.  Na nekdanjem Rimskem trgu -  Place Forum – se danes nahaja lepo urejen Park N. Mandele. V  bližini bomo videli eno največjih kulturnih stavb - Muzej, obdan s cevmi in tuneli v živo modri barvi -  G.Pompidou (zunanji ogled). Mimo Mestne hiše iz 15. stoletja in Mestnega gledališča, imenovanega po igralki in izjemni ženski Sarah Bernhardt, se bomo podali na »Île de la Cité« Mestnemu otočku. Tu se bomo spomnili začetkov mesta Pariz, s prvotnim imenom Lutetia, ki sega v obdobje Julija Cezarja… Videli bomo cerkev Notre Dame, Sodno palačo, cerkev St. Chapelle, nekdanje zapore, kjer je čakala na svoj žalostni konec Maria Antoineta,  Hotel Dieu – staro bolnišnico in Cvetlični trg.  Prosti čas za malico, kavo…Naše potepanje po Parizu bomo zaključili na levem bregu reke Seine -  fontana Sv. Mihaela iz časa francoskega urbanista Haussmanna, Univerzo  Sorbonne in muzej Panteon.  V bližini je živela in delovala Nobelovka -  znanstvenica Marie Curie.  Še zadnji sprehod ob Luksemburški palači in vrtovih kraljice Marie de Medici, matere kralja Ludvika XIII.  Tu bomo vstopili v avtobus in zapustili  Pariz. Vožnja  do zgodovinskega Verduna. Kratek ogled mesta in nastanitev v hotelu. Večerja (po želji ). Nočitev.

5. dan, sreda 
Zajtrk. Ob 7.30. uri odhod  proti francosko-nemški meji, kjer se bomo dopoldne ustavili in sprehodili v mestu Strasbourg. Napotili se bomo čez Place Kleber do predela Petit France ob reki L'ill in mimo nekaterih evropskih institucij. Pot bomo nato nadaljevali prek dežele Baden Württembeg, Bavarske  in Avstrije, ter se v  Ljubljano  vrnili v poznih večernih urah. 

Cena: 399 EUR pri udeležbi 45 oseb (422 EUR pri udeležbi 40 oseb, 446 EUR pri udeležbi 35 oseb)

V ceno je vključeno: 

 • vožnja s turističnim avtobusom z vsemi pristojbinami in dovolilnica za parkiranje v  Parizu,
 • 4 x prenočevanje z zajtrkom (1x Saint Avold, 2 x Pariz in 1x Verdun) v dvoposteljnih sobah,
 • vsi ogledi po programu, vključno Versailles - prevoz in vstop v grad,
 • 10 kart za Metro,
 • vodenje, organizacija potovanja in DDV.

Doplačila: 

 • enoposteljna soba  160 EUR,
 • kosila ali večerje od 15 EUR dalje – po želji,
 • stolp Eiffel 25 EUR – do vrha (predhodna prijava zaradi rezervacije).

Možnost prevoza iz drugih krajev Slovenije z doplačilom. 

Obvezno doplačilo:  prijavnina 12 EUR na osebo

Priporočamo Zavarovanje rizika odpovedi v primeru dokumentirane višje sile, ki za to potovanje znaša 23 EUR. Priporočamo zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini cca 8,50 EUR. Pridržujemo si pravico do spremembe cene, če se spremenijo cene storitev, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav. Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so na voljo v agenciji ali na naši spletni strani www.travel-veronika.com.

Kamnik, februar 2019

Destinacija

Cenik

 • 399 EUR pri udeležbi 45 oseb,
 • 422 EUR pri udeležbi 40 oseb,
 • 446 EUR pri udeležbi 35 oseb.

Dodatne informacije