Potovanja

Potovanja

MAKEDONIJA Z LETALOM

MAKEDONIJA Z LETALOM MAKEDONIJA Z LETALOM

ODHOD: 1. maj 2019

Koda:
612018

ČAS POTOVANJA: 5 dni

NAJMANJŠE ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 35

ČAS ZA PRIJAVO: najmanj en mesec pred odhodom1. dan

Zbrali se bomo na letališču Ljubljana/Zagreb. Polet latala proti Skupju, kjer bomo pristali v popoldanskih urah.  Po pristanku se bomo s posebnim avtobusom peljali v mesto in ob vstopu se bomo ustavili pri trdnjavi Kale, sprehodili se bomo po stari čaršiji z mušejo Mustafa Paše, v bližini stoji pravolavna cerkev Sv. Spasa (cerkev Sv. Rešenika),  nadaljevali ob reki Vardar, preko katere se pne veliko mostov, najznamenitejši je kamniti most, ki povezuje staro čaršijo z novim Skopjem, ki je sedanjo podobo dobil v sklopu projekta »Skopje 2014«. Sledila bo nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan

Od 7. ure dalje zajtrk v hotelu. Po zajtrku bomo prtljago prinesli v avtobus in se podali na raziskovanje kulturnih in naravnih lepot Makedonije. Iz mesta se bomo zapeljali po avtocesti proti Tetovu in Gostivarju, ter dalje skrenili ob jezeru Mavrovo skozi slikovito sotesko Barička klisura do slovitega samostana Sv. Jovan Bigorski. Pravoslavni samostan s cerkvijo se ponaša s tisoč let staro zgodovino in sijajnim ikonostasom, ki je vrhunsko rezbarsko delo. Po ogledu bomo vožnjo nadaljevali proti Ohridskemu jezeru in naredili postanek v Strugi, ki leži ob izlivu jezera v reko  Črni Drim. Sprehodili se bomo skozi  letoviško mestece, katerega prebivalstvo je večinsko Albansko. Pozno popoldan prihod v Ohrid, nastanitev v hotelu in prosto do večerje. Nočitev.

3. dan

Zajtrk v hotelu od 7. ure dalje. Dopoldan bomo nekaj časa namenili slikovitemu mestnemu jedru Ohrida, ki sega nazaj v čas Samuelovega cesarstva in ga zaradi številnih cerkva imenujejo tudi »Jeruzalem«. Obiskali bomo baziliko Sv. Sofije, ki je najvažnejši makedonski spomenik srednjega veka in cerkev Sv. Klimenta, po katerem je poimenovana tamkajšnja univerza. Popoldan se bomo podali na lep panoramski izlet z ladjo po Ohridskem jezeru. Mogoče boste opazili majhne ribice-plašice, katerih luske so ena od sestavin slavnih ohridskih biserov, najbolj prepoznavni spominek z Ohridskega jezera. Pristali bomo pod samostanskim kompleksom  Sv. Nauma, ki sta ga s svojim delovanjem zaznamovala Kliment in Naum. Samostan iz 10. st. se nahaja na skali obkroženi z izviri Črnega Drima. Ogled cerkve. Nekaj časa za individualne želje. Vrnitev v Ohrid, večerja in nočitev.

4. dan

Po zajtrku bomo zapustili hotel. Potovali bomo po neokrnjeni pokrajini skozi Resen nad Prespanskim jezerom v Bitolo. V času antike je skozi kraj potekala cesta “Via Egnatia”, ki je povezovala jonsko morje z Bizancem. Danes so nam na ogled lepo ohranjeni ostanki tega antičnega mesta, ki so ga imenovali Herakleja. Sprehodili se bomo po živahnih ulicah proti katoliški cerkvi. Vzeli si bomo čas za kosilo po individualnih željah. Popoldan bomo vožnjo nadaljevali čez prilepsko polje, kjer so nasadi tobaka proti Kavadarcem. Postanek za ogled ene od vinskih kleti in degustacija vina. Na večer prihod v Skopje, nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

5. dan

Zajtrk v hotelu. Dopoldan bomo namenili nekaj časa nadaljevanju ogledov, oziroma prostemu času za individualne želje,  nakupe, in kosilo. Potem bomo zapustili prestolnico ob reki Vardar in se z avtobusom odpeljali na letališče. Polet letala proti Ljubljani/Zagrebu, kjer bomo pristali v poznih popoldanskih urah.

Destinacija

Cenik

 • 516 EUR na osebo pri udeležbi najmanj 45 oseb v hotelih 3*,
 • 541 EUR na osebo pri udeležbi najmanj 35 oseb v hotelih 3*.

V ceno smo vključili:

 • polet letala Ljubljana /Zagreb – Skopje – Ljubljana /Zagreb,
 • če bo odhod iz Zagreba bo organiziran transfer na letališče Zagreb in nazaj,
 • Prevoz s turističnim avtobusom V Makedoniji po programu,
 • 4 x natanitev v hotelu turistične kategorije, v dvoposteljnih sobah,  večerja, nočitev in zajtrk,
 • Vsi ogledi po programu z vstopnino v Sv.Naum in Heraklea razen vstopnin po lastni želji,
 • ogled kleti in degustacija vina,
 • vodenje, organizacija potovanja in DDV,
 • osnovno nezgodno zavarovanje.

Za doplačilo:

 • enoposteljna soba 68 EUR.

Dodatne informacije

Za potovanje potrebujemo potni list ali slovensko osebno izkaznico.Pridržujemo si pravico do spremembe cene, če se spremenijo cene prevozov in storitev, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav. V primeru višje sile vam priporočamo zavarovanje rizika odpovedi, ki za to potovanje znaša 32 EUR. Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgode, ki je niso povzročili sami. Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so na voljo v agenciji ali na naši spletni strani www.travel-veronika.com.Kamnik v novembru 2018