Potovanja

Potovanja

FRANCIJA - PO DOLINI REKE RHONE

Po poti cesarjev in slikarjev

FRANCIJA - PO DOLINI REKE RHONE FRANCIJA - PO DOLINI REKE RHONE

ODHOD: 15. do 21.junij 2020  - 7 dni                                                                                                  

Koda:  701020                                                                                                                                 

ŠTEVILO UDELEŽENCEV:  35 do 45                                

ČAS ZA PRIJAVO: 31. 03. 2020    

                                                                                                                                          

1. dan. LJUBLJANA - CHAMBERY.

Ob 5. uri iz Ljubljane. Vožnja na mejni prehod Vrtojbe/Sežana (možni vstop) in dalje po avtocesti mimo Benetk, Milana, Torina skozi predor Frejusu, kjer bomo prestopili mejo v Francijo. Chambery je glavno mesto dežele francoska Savoja. Ogled starega mestnega jedra iz 13. stoletja z gradom savojskih knezov, katedralo in »vodnjakom slonov« (La fontaine des elephants).  Večerja  in nočitev.                                                          

2. dan. CHAMBERY, AIX LES BAINS-LYON-PUY EN VELAY.

Po zajtrku bomo prinesli prtljago v avtobus in nadaljevali s potovanjem do  ledeniškega jezera  -  Le Bourget, kjer se na vzhodnem bregu razprostira topliško mesto Aix les Bains, znano iz časa rimskega Cesarja Graciana.  Sisi, Napoleon III, Edith Piaf in še veliko drugih je uživalo v termalnih kopelih tega kraja. Tu je muzej Faure z deli Rodina in impresionisti (ogled muzeja po želji). Le dobro uro je oddaljeno  mesto Lyon,  kjer se bomo pridružili reki  Rhone. Veliko je znamenitosti, a ogledali si bomo le nekatere: Opero, Trg Terreaux z mestno hišo, enega največjih evropskih trgov Bellcour... V Lyonu sta živela in ustvarjala tudi brata Lumiere, ki sta bila pionirja filmske industrije. Obisk (po želji) vinske kleti Cote du Rhone. Prosti čas za kosilo. Popoldne se bomo podali v mesto Puy en Velay,  skozi katero teče preko 1000 km dolga reka Loire. Mesto slovi po svojih veličastnih spomenikih in bogati zgodovini: katedrala in romarsko središče, umetnostno zgodovinski muzej, skala Corneille, na kateri se dviga spomenik Devici Mariji - vse to je bilo dovolj za Unescovo zaščito. Nastanitev in prosto za drobne nakupe, večerja po želji. Ob 20.30 uri se bomo podali na nočni sprehod -  ogled svetlobnega spektakla, ki ga mesto ponuja vse poletje. Nad osvetlitvijo najlepših zgradb bomo prav gotovo navdušeni. Nočitev. 

3. dan. LE PUY EN VELAY – AUBENAS – ORANGE – AVIGNON – TARASCON

Po zajtrku bomo zapustili področje predela Visoka Loira in nadaljevali po zanimivem termalnem predelu ob reki Ardeche, po kateri ima ime tudi dežela. V mestu Aubenas z mogočnim gradom si bomo vzeli čas za kavo. Nadaljevali bomo pot skozi mesto Montelimar in naredili le panoramsko vožnjo. Nadaljevali bomo pot ob reki Rhoni. V mestu Orange, ki ima naziv »mesto najlepšega  antičnega gledališča« v tem delu Evrope (Unesco), bomo namenili kratek postanek, se sprehodili ob znamenitostih in po kratki vožnji prispeli v Avignon. Pozno popoldne bo namenjeno ogledu mesta: Marijina cerkev, Papeška palača, del Avignonskega mostu iz 12. st., Urni trg…. Prosti čas. Večerja po želji. Okoli 20 ure se bomo zapeljali do hotela.(Tarascon) Nočitev.

4. dan.TARASCON - LES BAUX - ARLES  - TARASCON. Po zajtrku se bomo podali na ogled legendarnega mesta Tarascon, ki leži ob reki Rhoni.  Obvezno bomo v naše aparate  shranili posnetek zverine »tarasque«, ki jo je po legendi sestavljalo več živali hkrati… Stopili bomo v katedralo, izvedeli kdo je bila Sveta Marta in se poučili o »Tartarinu iz Taraskona« pisatelja Alphonza Daudeta… Ob nadaljevaljevanju potovanja skozi mesto St. Remy (Nostradamus, Grimaldi) in zadnjega bivališča slikarja Van Gogha, nas bo pot peljala mimo Glanuma, arheološkega grško-rimskega mesta, do mesta Les Baux z utrdbo. Tu ne smemo zamuditi tokratnega slikarskega spektakla - veličastno digitalno projekcijo v bližnji »dvorani svetlobe« (2020 Salvador Dali). Zgodovina mestece je povezana z Monaško družino Grimaldi. Pozno popoldne se bomo vračali mimo Daudetovega mlina na veter v Fontvieille in zaključili dan v mestu Arles. Obiskali bomo ostanke rimskega obdobja: gledališče, amfiteater in terme, ter  Cerkev St. Trophima, z začetkom gradnje v 12. Stoletju, Hotel Dieu »božji dom« ob njem se bomo spomnili na življenje umetnika Van Gogha. Prosti čas (večerja po želji). Povratek v hotel..  

5. dan. TARASCON – CAMARGUES - AIGUES MORTES - ST. MARIES DE LA MER - TARASCON

Po zajtrku se bomo podali na počitniški potep po  predelu Garde v regiji Languedoc, ob kanalih reke Petite Rhone do Aigues mortes – mesto kralja Ludvika Svetega IX., od koder je začel dva križarska pohoda. Ogledali si bomo kraljev spomenik in cerkev, v kateri so ob dobrih letinah imeli kar skladišče soli! Z nekaj kilometrov dolgega mestnega obzidja je prelep pogled na okolico. Naslednji postanek bo v  Nacionalnem parku Camargue in mestu Saintes Maries de la mer. To je mesto romarjev, svetovnih popotnikov in ciganov. Po želji in za doplačilo se bomo lahko popeljali z ladjo po reki Mala Rhona v rezervate, kjer nas bodo pozdravili konji, biki in njihovi pastirji. Na poti ob »etangih« (ribniki, močvirja) se bomo prav gotovo srečali tudi s plamence (flamingo)…Ob toplem vremenu bo lahko tudi  osvežilen skok v kristalno morje. Prosti čas za osebne želje in večerjo. Zvečer povratek v hotel Nočitev.

6. dan. TARASCON - AIX EN PROVENCE - CANNES

Po zajtrku bomo pospravili prtljago v avtobus. Reko Rhono  smo »pospremili« do njenega izliva v morje in našo pot bomo tako obrnili proti domu. Naslednje mesto bo Aix en Provence, mesto rimskih cesarjev, dobrega kralja Reneja, fontan in rojstno mesto  slikarja  Cezana. Pogledali si bomo katedralo Sveti odrešenik, Mestno hišo, znameniti drevored platan, ter nekaj lepih fontan. Prosti čas. Pa ne pozabimo na lokalno specialiteto »callison«. Umetnosti željni bodo lahko prosti čas namenili obisku Muzeja Granet. Nadaljevanje poti proti Cannesu, kjer se bomo sprehodili ob Kongresni dvorani in se povzpeli na hribček Le Souquet, od koder je prelep pogled na zaliv in Lerinske otoke. Vožnjo bomo nadaljevali mimo zaliva Golf Juan v Valauris  in  si poleg lončarskih izdelkov v Muzeju Magnelli ogledali tudi kapelo s slavno Picassojevo  stensko umetnino  Vojna in mir.  Še vožnja do

hotela v okolici, nastanitev, večerja in nočitev.

7. dan. CANNES-NICA-LJUBLJANA. Zajtrk v hotelu. Nadaljevanje poti v Nico. Sprehod po Angleški promenadi in Francoski cesti,  pogledali bomo na Ribiški trg, ter se povzpeli z dvigalom na grajski grič, nato pa na Cvetličnem trgu imeli čas za individualne želje ali zgodnje kosilo. Popoldne bo povratek v domovino. Pot si bomo popestrili z dobrim filmom in glasbo. Z nekaj postanki na poti bomo domov prispeli okoli 23 ure.Destinacija

Cenik

1.apr - 31.maj 2014 1.jun - 31.okt 2014
bungalov v parku
nadvodni bungalov
tip storitve
samopostrežni zajtrk
polpenzion
Polni penzion
Opombe Otrok do 15let v sobi s starši BREZPLAČNO
Cene po osebi v EUR na noč v dvoposteljni sobi

Dodatne informacije

 V ceni je všteto:

·         prevoz s turističnim avtobusom z vsemi cestnimi pristojbinami in taksami,

·         6 x nastanitev v hotelih turistične kategorije v dvoposteljnih sobah, nočitev in zajtrk

·         2 x večerja

·         Vsi zunanji ogledi po programu ter vstopnine v  Avignonu, v Les Baux, v Valauris

·         vodenje in organizacija potovanja ter DDV,                                                        

Doplačila: 

·         enoposteljna soba 210,00EUR,

·         vožnja z ladjo v Saint Maries de la mer € 12,-

·         vstopnina v gradove, muzeje, vinsko klet od € 8,- do  € 14

Plačilni pogoji: Ob prijavi se plača akontacija € 210,00 in zavarovanje rizika odpovedi, če se boste zanj odločili.

Za potovanje  potrebujemo veljavni potni list ali slovensko osebno izkaznico.

Pridržujemo si pravico spremeniti ceno, če se spremenijo cene prevozov, ali drugih storitev, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav.  Priporočamo zavarovanje z asistencon (coris, Adriatic)                                                                                                                            

V primeru višje sile vam priporočamo zavarovanje rizika odpovedi, ki za to potovanje znaša € 33,00.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so vam na voljo v agenciji Veronika ter na spletni strani www.travel-veronika.com v rubriki Splošni pogoji