Potovanja

Potovanja

Nizozemska - Belgija

Nizozemska - Belgija Nizozemska - Belgija

1. dan: LJUBLJANA–AMSTERDAM–SEVERNA HOLANDIJA (70 km)
»COKLE, SIRI IN TRADICIJA«
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in polet proti Amsterdamu. Po pristanku se boste podali z avtobusom severno od Amsterdama. Ogledali si boste tipične znamenitosti in si prek njih ustvarili podobo te lepe dežele in njenih marljivih ljudi, ki so si v nenehnem boju z vodno ujmo ustvarili in obdržali to, kar nam danes lahko s ponosom pokažejo. Ogled ene izmed številnih coklarn, saj izdelovanje teh lesenih obuval sodi med tradicionalne nizozemske obrti. Nato vožnja do prijetnega ribiškega mesteca Volendam. Sprehod po starem mestnem središču, kjer obiskovalce prevzame preprostost nizozemske arhitekture in stare lesene ladje v mestnem pristanišču. Obisk ene od sirarn, kjer boste zvedeli več o proizvodnji različnih vrst sira. Pozno popoldne vožnja v Amsterdam, nastanitev v hotelu. Za vse tiste, ki jim moči še ne bodo pošle, priporočamo večerni sprehod po Amsterdamu. Prenočevanje.

2. dan: AMSTERDAM / zajtrk
»VODNI KANALI, DIAMANTI IN ŽIVAHNA PRESTOLNICA«
Po zajtrku se boste odpravili na sprehod po glavnem mestu Nizozemske (doplačilo vozovnice za lokalni prevoz). Obiskali boste eno najznamenitejših brusilnic diamantov, kjer so brusili tudi znameniti Koh–I–Noor, ki je vdelan v angleški kraljevi kroni. Videli boste brusilce pri delu, kakor tudi različne oblike, velikosti in barvne odtenke pravih briljantov. Ogled enega izmed čudovitih muzejev – Rijks muzej, Van Goghov muzej ... Posebno doživetje je vožnja z ladjico po kanalih Amsterdama, ki ga nekateri imenujejo tudi Severne Benetke, čeprav skupna dolžina kanalov presega 100 km, mostov pa je kar trikrat več kot v Benetkah. Pot vas bo vodila tudi po znamenitem Cvetličnem trgu ter živahni trgovski ulici – Kalverstraat, ki vas pripelje do osrednjega trga Dam, kjer je poleg Narodnega spomenika, Nove cerkve (kronanja kraljev), Kraljeve palače tudi znameniti muzej voščenih lutk. Preostalo bo še nekaj časa za oddih ali kakšen samostojen ogled. Kompasov vodnik vam bo z veseljem posredoval vse potrebne informacije, kajti možnosti je precej (Hiša Ane Frank, Rembrandtova hiša, Muzej moderne umetnosti, Pomorski muzej, Tehnični muzej, Botanični vrt itd.). Po napornem, a bogatem dnevu prenočevanje v hotelu.

3. dan: AMSTERDAM–JUŽNA HOLANDIJA–BRUSELJ / zajtrk (300 km)
»SLIKOVITA MESTA, IMENITNA PRISTANIŠČA IN SREDIŠČE EU«
Po zajtrku vožnja do Den Haaga – upravnega središča Nizozemske in sedeža mednarodnega sodišča v Palači miru. Od tam ni daleč do Delfta, tipičnega starega holandskega mesta, v katerega je v 17. st. prihajal porcelan v Evropo. To je botrovalo tudi razvoju keramične manufakture, znane po svoji modri barvi. Pot proti Belgiji boste nadaljevali mimo Rotterdama in se ob Europoortu, največjem pristanišču na svetu, zapeljali mimo Antwerpna do Bruslja. Po prihodu se boste z avtobusom zapeljali mimo stavb institucij Evropske skupnosti, Kraljeve palače, Atomiuma ter se sprehodili do enega najlepših evropskih trgov – Grand Plasa in zaščitnega znaka Bruslja – Manneken Pisa. Po končanem ogledu nastanitev v hotelu. Prenočevanje.

4. dan: BRUSELJ–(GENT–BRUGGE)–LJUBLJANA / zajtrk (220 km)
»FLAMSKI BISERI, ČOKOLADA IN ČIŠKE«
Po zajtrku prosto ali (za doplačilo) priporočamo izlet po Belgiji. Vožnja proti Gentu, kjer se v katedrali Sv. Bava nahaja znameniti Gentski oltar. Po ogledu katedrale in oltarja sprehod mimo Mestne hiše in patricijskih hiš ob Kornlei in Graslei, ki spominjajo na čase, ko je bil Gent najpomembnejše središče tekstila na kontinentu. Vaše potovanje po Nizozemski in Belgiji boste zaključili v Bruggeu, najpomembnejšemu trgovskemu mestu severno od Alp v srednjem veku, še danes znanemu po tipičnem belgijskem izdelku – čipkah. Peš se boste sprehodili skozi to srednjeveško mestece in si ogledali Marijino cerkev, kjer se nahaja sarkofag Marije Burgundske ter Glavni in Grajski trg z Mestno hišo. Prevoz na letališče v Bruslju in zvečer odhod letala proti Ljubljani. Pristanek na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana v poznih večernih urah.

VRHUNCI POTOVANJA: obisk sirarne in coklarne; obisk nekdaj bogatih flamskih cehovskih in meščanskih mest; uživanje ob belgijski čokoladi; obisk muzeja Rijks

Destinacija

Nizozemska

Cenik

 • Odhod 10.7.2015
  Osnovna cena 599 €
 • Odhod 13.8.2015
  Osnovna cena 599 €
 • Odhod 25.9.2015
  Osnovna cena 599 €
 • Odhod 27.10.2015
  Osnovna cena 599 €
 • Odhod 18.3.2016
  Osnovna cena 599 €

Dodatne informacije

VRHUNCI POTOVANJA: obisk sirarne in coklarne; obisk nekdaj bogatih flamskih cehovskih in meščanskih mest; uživanje ob belgijski čokoladi; obisk muzeja Rijks

Opomba

 • dvoposteljne sobe z dodatnim ležiščem so na vprašanje

Pomembno

 • vse cene vsebujejo letališke in varnostne pristojbine ter  dodatek za gorivo v znesku, ki je bil poznan ob pripravi programa. Končni znesek le teh se lahko spremeni in bo obračunan najkasneje 2 dni pred odhodom na potovanje.
 • vsi popusti, ki so izraženi v odstotkih (npr. popusti za otroke, popusti za dodatno ležišče), bodo obračunani na znesek, ki ne vključuje letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatka za gorivo in morebitnih dugih doplačil.