Potovanja

Potovanja

Sicilija na poti zgodovine

Sicilija na poti zgodovine Sicilija na poti zgodovine

1. dan: LJUBLJANA−SIRAKUZE−JONSKA OBALA / večerja (130 km)
DOBRODOŠLI NA SICILIJO, V OBJEM ELEGANCE SIRAKUZ
Zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani in prevoz do bližnjega letališča, koder boste poleteli v Catanio. Po pristanku vožnja do Sirakuze, imenovane tudi Arhimedovo mesto, svoj čas najpomembnejšega mesta v Sredozemlju, danes pa pomembnega komercialnega in industrijskega središča. Siracuze vam bodo razkrile svoje skrivnosti in legende. Sprehodili se boste po mestnih ulicah in si ogledali Apolonov tempelj, Arhimedov trg, kjer naj bi nekoč stala hiša tega zanimivega izumitelja in matematika. Ogled boste nadaljevali s Stolničnim trgom, ki naj bi bil najlepši italijanski trg in ga mnogi poznajo kot glavno kuliso znanega filma Malena. Stolnična cerkev sv. Lucije,zavetnice mesta, ki za svojim baročnim pročeljem še danes skriva ostanke Minervinega svetišča. Ogled boste zaključili s čudovitim razgledom na sirakuški zaliv. Pred nadaljevanjem še nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe ter vožnja do antičnega arheološkega parka Neapolis in razkritje skrivnosti Latomij, Dionizijevega ušesa in ogled največjega rimskega teatra na svetu. V popoldanskih urah vožnja do katerega izmed bližnjih letoviških krajev, nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: JONSKA OBALA−ETNA−TAORMINA−JONSKA OBALA / zajtrk, večerja (135 km)
MONGIBELLO IN UTRINEK MONDENOSTI
Po zajtrku se boste odpravili do ognjenika Etna, ki se dviga na višini 3.340 m in je najvišji delujoči evropski vulkan. Vzpon do zgornjega platoja in sprehod po obronku manjšega ognjenika, od koder se ob lepem vremenu odpira lep razgled. Na vrh pa se boste povzpeli z gondolo in posebnimi terenskimi vozili. V popoldanskem času ogled Taormine, mesteca, ki je nastalo ob gori Tauro, od koder se odpira lep razgled na Etno, in slovi kot kraj s prijetno klimo, bujno vegetacijo in umetnostnozgodovinskimi spomeniki, na čelu z grško–rimskim gledališčem in osrednjo palačo Corvai. Sprehodili se boste do zgornjega dela mesta, kamor boste vstopili skozi vrata Porta Messina, kjer se začenja osrednja taorminska ulica Corso Umberto. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

3. dan: IONSKA OBALA−PIAZZA ARMERINA−AGRIGENTO / zajtrk, večerja (245 km)
MED GRŠKIMI TEMPLJI IN RIMSKIMI MOZAIKI
Po zajtrku vožnja v notranjost otoka, ki jo krasijo prostrana polja pšenice. Obisk kraja Casale v okolici mesta Piazza Armerina, ki je zanimivo zaradi rimske patricijske vile z odlično ohranjenimi mozaiki, zaradi katerih jo je Unesco v celoti zaščitil in so eden od simbolov otoka. Popoldne voznja do Agrigenta, kjer boste občudovali bogato grško zgodovino v Dolini templjev. Sprehodili se boste med antičnimi templji, ki jih obkrožajo nasadi mandljevih dreves in starodavne oljke. Spoznali boste njihove zgodbe. Po ogledu se boste zapeljali do hotela v okolici Agrigenta, nastanitev, večerja in prenočevanje.

4. dan: AGRIGENTO−PALERMO−SEVERNA ITALIJA−LJUBLJANA) / zajtrk (140 km)
KAOTIČNA PRESTOLNICA IN NORMANSKA ZAPUŠČINA
Po zajtrku slikovita vožnja do kaotične prestolnice
otoka − Palerma. Najprej vzpon proti mestecu Monreale, ki leži na istoimenskem griču na približno 300 m nadmorske višine in s katerega je čudovit razgled na celotni Palermski zaliv, imenovan tudi Concha D'oro (zlata školjka)i. Po slikovitih stopnicah se boste napotili do stolnice, ki ima bogato okrašeno notranjost in se pohvali z 8500 m2 pozlačenimi mozaikov. Po ogledu bo čas za prvi italijanski kapučino ali sprehod po mestu. Palermo je zanimivo pristaniško mesto, vedno izpostavljeno različnim vplivom in osvajalcem, ki so zapustili svoj pečat, kar se še danes odraža v raznoliki arhitekturi in živahnosti mesta. Ogledali si boste slavne frančiškanske katakombe. Vožnja skozi nova mestna vrata mimo Normanske palače do katedrale. Sprehod do križpotja, imenovanega Quatro canti (štirje koti), trga Pretoria do največjega gledališča na otoku − Teatra Massima. Nekaj prostega časa za samostojne oglede ali kosilo. Še zadnji pozdrav Siciliji ter polet proti severu Italije. Po pristanku avtobusni prevoz do Ljubljane, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

 NORI DATUM - NORA CENA
 • za termin 24.10.2015 velja cena 559 EUR (pri udeležbi najmanj 30 oseb)

Destinacija

Sicilija

Cenik

 • Odhod 30.5.2015
  Osnovna cena 635 €
 • Odhod 26.9.2015
  Osnovna cena 635 €
 • Odhod 24.10.2015
  Osnovna cena 599 €

Dodatne informacije

 NORI DATUM - NORA CENA
 • za termin 24.10.2015 velja cena 559 EUR (pri udeležbi najmanj 30 oseb)

Pomembno

 • vse cene vsebujejo letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo v znesku, ki je bil poznan ob pripravi programa. Končni znesek le teh se lahko spremeni in bo obračunan najkasneje 2 dni pred odhodom na potovanje.
 • vsi popusti, ki so izraženi v odstotkih (npr. popusti za otroke, popusti za dodatno ležišče), bodo obračunani na znesek, ki ne vključuje letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatka za gorivo in morebitnih drugih doplačil.

Odkrita beseda

 • Odhod letala bo z letališča v severnem delu Italije, med Trstom in Benetkami. Glede na razpoložljivost letov se lahko vrstni red ogledov po programu spremeni vendar program ostane neokrnjen. Vzpon na vrh Etne je odvisen od snežnih razmer na ognjeniku.