Potovanja

Potovanja

Lizbona in Porto

Lizbona in Porto Lizbona in Porto

1. dan: (LJUBLJANA)−BENETKE−LIZBONA–OBIDOS–LIZBONA (80 km)
MESTO POMORŠČAKOV VAS PRIČAKUJE
Zbirališče potnikov na beneškem letališču v zgodnjih jutranjih urah ali na Miklošičevi ulici v Ljubljani (doplačilo za prevoz) ter vožnja do letališča. Odhod letala v Lizbono. Po pristanku v dopoldanskih urah na lizbonskem letališču vožnja do vožnja do »poročnega mesta« Obidosa, ki ga je za poročno darilo dobila dona Isabela Aragonska. Postanek za ogled slikovitega, s srednjeveškim obzidjem obdanega mesta, ki leži na vrhu apnenčaste pečine. Značilnost mesta so belo pobarvane hišice in tlakovane uličice, ki večkrat služijo tudi kot kulisa za filme. Popoldne sledi vožnja do Parka Narodov, kjer so Portugalci leta 1998 organizirali svetovno razstavo Expo z naslovom »OCEANI – DEDIŠČINA PRIHODNOSTI«. To je bila hkrati zadnja tovrstna tema dogodka v 20. stoletju. Portugalska je tega leta praznovala 500. obletnico odkritja poti v Indijo pomorščaka Vasca da Game. Postanek za ogled Akvarija, ki velja za največjega in najlepšega na svetu ter na sodoben in privlačen način predstavlja podvodni svet. Domuje v moderni stavbi, ki so jo postavili za Expo 98, poleg te stavbe pa so zanimivi tudi: stolp Vasca da Game, dvojčka stolpa Sao Gabriel in Sao Rafael, paviljon Atlantic, nakupovani center Vasco da Gama, promenada in gondolska žičnica, umetni slap. Vožnja do hotela, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: LIZBONA / zajtrk
POPOLDANSKI SPREHOD PO ALFAMI
Po zajtrku sledi ogled portugalskega glavnega mesta, ki leži na sedmih gričih ob obali reke Tejo. Ogledali si boste stolnico, grad S. Jorge s čudovitim pogledom na mesto, mestni stolp, slavolok zmage in dva dragulja pod zaščito Unesca: Belemski stolp (16. st.) in samostan Sv. Jeronimo (spomenik renesančne arhitekture) s cerkvijo, v kateri so grobnice portugalskih kraljev in sarkofaga pesnika Camoesa in pomorščaka Vasca De Game. Postanek tudi ob spomeniku slavnih pomorščakov – raziskovalcev. Sprehod po stari mestni četrti Alfama, ki je duša stare Lizbone in nekaj prostega časa popoldne. Zvečer priporočamo obisk lokala s tipičnim, otožno hrepenečim, portugalskim šansonom − fadom (doplačilo). Prenočevanje.

3. dan: LIZBONA−FATIMA−AVEIRO−PORTO / zajtrk (pribl. 350 km)
MESTO PORTA IN SARDIN
Po zajtrku vožnja v drugo največje mesto Portugalske. Na poti krajši postanek v najbolj znanem romarskem mestu Portugalske – Fátimi, ki jo imenujejo tudi »oltar Portugalske«. Za milijone romarjev je to kraj skrivnosti in svetosti, prizorišče šestih čudežnih prikazovanj Device Marije iz leta 1917. Nadaljevanje poti v mesto Aveiro, ki ga imenujejo tudi „portugalske Benetke” zaradi zanimivih in živahnih kanalov ter nizkih mostov. Aveiro je živahno mesto s čudovitimi plažami, ki se razprostirajo severno in južno od mesta, ter po laguni, znani po tradicionalno poslikanih čolnih za pobiranje alg in jegulj. Prihod v Porto in krajši avtobusni ogled mesta, katerega ime je sinonim za pristanišče, vino in lepo reko, ki se vije proti mestu. Vožnja v hotel in nastanitev. Zvečer priporočamo večerjo v eni najbolj avtentični kleti Taylor`s, s spektakularnim razgledom nad starim mestom. (doplačilo). Prenočevanje.

4. dan: PORTO / zajtrk (pribl. 150 km)
UŽIVANJE V LEPOTAH ZLATE REKE
Po zajtrku ogled stolnice Se, cerkvice in samostana Svetega Frančiška ter borze za vrednostne papirje zgrajene že leta 1843. Sprehod po najznamenitejšem delu Porta Ribeira s starimi hišami, zanimivo tržnico ter številnimi bari, restavracijami, ki zaživijo predvsem zvečer. Nad reko in starim mostom se pne najznamenitejši od petih mostov nad reko Douro, Ponte Dom Luis iz leta 1886. Zanimiv dan boste zaključili s pokušnjo desertnega porta, tipičnega portugalskega vina v eni izmed številnih vinskih kleteh ob bregu reke Douro, v Villa Nova de Gaia. Obiskovalci še vedno poskušajo desertno vino portovec, tradicionalne stare ladje pa krasijo pristanišče. Zvečer možnost večerje v tradicionalni restavraciji v starem delu mesta Ribera (doplačilo). Prenočevanje v hotelu.

5. dan: PORTO−BENETKE−(LJUBLJANA) / zajtrk
Zajtrk in vožnja na letališče pri Portu ter polet predvidoma v dopoldanskih urah preko Lizbone v Benetke, kjer boste predvidoma pristali v popoldanskih urah. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

Odhodi

Velja za avtobusne prevoze na letališče na potovanjih na Portugalsko. Ob predhodni najavi (ob rezervaciji oziroma do 3 dni pred odhodom) je možen vstop na:

POČIVALIŠČU LOM, približno 20 min po odhodu iz Ljubljane
POČIVALIŠČU RAVBARKOMANDA, približno 30 min po odhodu iz Ljubljane
SEŽANA, glavna železniška postaja približno 60 min po odhodu iz Ljubljane

VRHUNCI POTOVANJA: čudovita pokrajin reke Douro, okušanje sladkega porta v kleteh od »Zlati reki«, sprehod po čudoviti Alfami

Destinacija

Portugalska - Lizbona

Cenik

 • Odhod 11.6.2015
  Osnovna cena 699 €
 • Odhod 17.9.2015
  Osnovna cena 699 €
 • Odhod 27.10.2015
  Osnovna cena 699 €

Dodatne informacije

VRHUNCI POTOVANJA: čudovita pokrajin reke Douro, okušanje sladkega porta v kleteh od »Zlati reki«, sprehod po čudoviti Alfami

Pomembno

 • vse cene vsebujejo letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo v znesku, ki je bil poznan ob pripravi programa. Končni znesek le teh se lahko spremeni in bo obračunan najkasneje 2 dni pred odhodom na potovanje.
 • vsi popusti, ki so izraženi v odstotkih (npr. popusti za otroke, popusti za dodatno ležišče), bodo obračunani na znesek, ki ne vključuje letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatka za gorivo in morebitnih drugih doplačil.
 • v primeru družin z dvema otrokoma, otroka bivata v svoji sobi, za morebitne popuste nas pokličite.

Opomba

Pridržujemo si pravico do spremembe časa odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu .