Potovanja

Potovanja

Skandinavske prestolnice

Skandinavske prestolnice Skandinavske prestolnice

1. dan: LJUBLJANA–STOCKHOLM–HELSINKI
DOBRODOŠLI NA ŠVEDSKEM
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in direktni let v Stockholm. Mesto odlikuje ena najprivlačnejših leg, na stičišču jezera Mälaren s slanim arhipelagom tisočerih otokov pred obalo. Avtobusni ogled mesta: mimo parlamenta, opere, koncertne dvorane, do muzeja vojne ladje Vasa po aveniji Strandvägen, kjer imajo meščani zasidrana plovila. Popoldan vkrcanje na ladjo in plovba po Baltskem morju proti Helsinkom. Prenočevanje v štiriposteljnih notranjih kabinah.

2. dan: HELSINKI–STOCKHOLM / zajtrk
HELSINKI, ČUDOVITA FINSKA PRESTOLNICA
Zajtrk na ladji. Po izkrcanju ogled Helsinkov: Senatni trg s stolnico, senatom in staro univerzo, živilski in ribji trg, moderni bulvarji, v skalo vklesana cerkev Temppeliaukio, Sibeliusov spomenik, olimpijski stadion, koncertna in kongresna dvorana Finlandia, funkcionalistična železniška postaja ... Popoldan nekaj prostega časa za samostojne oglede ali nakup finskih spominkov. Pozno popoldne vkrcanje na ladjo in nočna plovba v Stockholm. Prenočevanje v notranjih štiriposteljnih kabinah.

3. dan: STOCKHOLM–KARLSTAD / zajtrk (320 km)
SONČNO MESTO OB DELTI REKE KLARÄLVEN
Po zajtrku izkrcanje in nadaljevanje ogleda mesta, nato tudi prosto za samostojne oglede in nakupe. Vožnja proti Karlstadu, mestu, ki leži ob najdaljši reki (Klarälven) in največjem jezeru (Vänern) na Švedskem. Mesto naj bi veljalo tudi za enega najbolj sončnih švedskih mest. Po prihodu ogled mesta, nastanitev v hotelu in prenočevanje.

4. dan: KARLSTAD–OSLO / zajtrk (230 km)
NAJMANJŠA SKANDINAVSKA PRESTOLNICA
Po zajtrku vožnja po panoramski cesti proti Oslu, glavnemu mestu Norveške. Po velikosti je Oslo najmanjša prestolnica v Skandinaviji. Leži na veliki površini in je obkrožena s številnimi parki, kar daje mestu poseben čar. Za prvi vtis se boste odpeljali do skakalnice Holmenkollen nad mestom, kjer se odpira čudovit pogled na Oslo in fjord. Nastanitev v hotelu ter prenočevanje.

5. dan: OSLO–KOPENHAGEN / zajtrk
OSLO − MESTO Z 40 OTOKI IN VEČ KOT 340 JEZERI
Po zajtrku si boste ogledali znamenitosti norveške prestolnice: mestno hišo, univerzo, muzej vikinških ladij, muzej polarno raziskovalne ladje Fram, Muzej Kon Tiki, Vigelandov park skulptur, kraljevo palačo ... Popoldne prevoz v pristanišče in vkrcanje na ladjo. Nastanitev v notranjih štiriposteljnih kabinah. Plovba proti Kopenhagnu in prenočevanje.

6. dan: KOPENHAGEN–LJUBLJANA / zajtrk
ZA SLOVO VAS BO POZDRAVILA MORSKA DEKLICA
Po zajtrku na ladji bo avtobusni ogled Kopenhagna: vožnja mimo gradu Rosenborg in botaničnega vrta do kipa Morske deklice, ki je zaščitni znak mesta. Pot boste nadaljevali mimo starega pristanišča Nyhavna, Kraljevega gledališča, postanek ob palači Kristiansborg (sedaj parlament) in kraljevi palači Amalienborg. Sprehod po starem mestu in prosto za samostojne oglede ali potepanje po mestu. Prevoz na letališče in odhod letala proti Sloveniji.

NORI DATUM - NORA CENA

 • za termin 14.7.2015 velja cena 779 EUR (pri udeležbi najmanj 35 oseb) oziroma 849 EUR (pri udeležbi najmanj 25 oseb)

Destinacija

Danska - Kopenhagen

Cenik

 • Odhod 9.6.2015
  Osnovna cena 829 €
 • Odhod 25.6.2015
  Osnovna cena 829 €
 • Odhod 14.7.2015
  Osnovna cena 779 €
 • Odhod 28.7.2015
  Osnovna cena 829 €
 • Odhod 11.8.2015
  Osnovna cena 829 €

Dodatne informacije

NORI DATUM - NORA CENA

 • za termin 14.7.2015 velja cena 779 EUR (pri udeležbi najmanj 35 oseb) oziroma 849 EUR (pri udeležbi najmanj 25 oseb)

Opomba

 • vse cene vsebujejo letališke in varnostne pristojbine ter  dodatek za gorivo v znesku, ki je bil poznan ob pripravi programa. Končni znesek le teh se lahko spremeni in bo obračunan najkasneje 2 dni pred odhodom na potovanje.
 • vsi popusti, ki so izraženi v odstotkih (npr. popusti za otroke, popusti za dodatno ležišče), bodo obračunani na znesek, ki ne vključuje letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatka za gorivo in morebitnih dugih doplačil.