Prvomajske počitnice

Prvomajske počitnice

Pomlad v najlepšem cvetličnem parku

Pomlad v najlepšem cvetličnem parku Pomlad v najlepšem cvetličnem parku

1. dan: LJUBLJANA−NEMČIJA
Zbirališče potnikov in odhod avtobusa ob 17.00 s spodnjega parkirišča Hale Tivoli v Ljubljani. Vožnja skozi karavanški predor, po Avstriji v Nemčijo ter mimo Münchna in Nürnberga proti Frankfurtu.

2. dan: NEMČIJA–AALSMEER–AMSTERDAM (pribl. 1300 km)
»ZANIMIVA NAJVEČJA BORZA CVETJA IN ŽIVAHNA PRESTOLNICA«
Vožnja mimo Frankfurta in Kölna do Nizozemske, kamor boste prispeli v jutranjih urah. Vožnja v Aalsmeer in ogled borze cvetja. Nadaljevanje vožnje v Amsterdam, krožni ogled mesta. Obiskali boste brusilnico diamantov, kjer vam bodo pokazali postopke obdelave tega najtršega materiala na svetu. Občudovali boste lahko različne vrste briljantov. Cilj vašega naslednjega ogleda bo Rijksmuseum, najznamenitejši muzej Nizozemske, ki poleg znamenitih slikarskih del hrani tudi prelepe primerke uporabne umetnosti in zelo zanimivo zgodovinsko zbirko. Po enourni vožnji s turistično ladjico po kanalih Amsterdama se boste sprehodili po središču mesta, ki vam nudi obilo možnosti za oglede (Cvetlični trg, Kraljeva palača, Hiša Ane Frank, Muzej voščenih lutk, Rembrandtova hiša, Nova cerkev itd.). Vožnja do hotela, prenočevanje.

3. dan: AMSTERDAM−KEUKENHOF SCHEVENINGEN−DEN HAAG–DELFT−AMSTERDAM / zajtrk
SLIKOVITA MESTA IN POKRAJINA
Zajtrk v hotelu. Med pisanimi cvetočimi polji se boste popeljali do kraja Lisse in si ogledali čudovito razstavo cvetja v Keukenhofu, kjer vsako leto med koncem marca in koncem maja pripravijo nepozabno razstavo cvetja, imenovano “Pomladni vrt”. Arhitekti in vrtnarji vedno znova presenetijo in obiskovalcem predstavijo kreacije s 6 milijoni cvetlic. Obiskovalce ne prevzame le cvetje, ampak tudi fascinantna pokrajina, v kateri se v skladno celoto zlivajo sence stoletnih dreves, mirna gladina jezer, cvetoče grmičevje, prebujajoče se trajnice in ogromne travne površine. Park je vsako leto bolj svež in odet v ekstravagantno obleko oblik in barv. Pot vas bo vodila naprej do največjega nizozemskega letovišča ob Severnem morju Scheveningen in do Den Haaga – glavnega mesta južne Holandije ter obenem upravnega središča celotne Nizozemske. Postanek pred znamenito Palačo miru, sedežem mednarodnega sodišča v Haagu. Popoldne vožnja do Delfta, tipičnega starega holandskega mesta, znanega po keramični manufakturi in svoji delftsko modri barvi. Obiskali boste eno od dveh še preostalih tovarnic. Sprehod po mestnem središču in nekaj prostega časa. Vrnitev v Amsterdam. Zvečer sprehod po znameniti Rdeči četrti. Prenočevanje v hotelu.

4. dan: AMSTERDAM−SEVERNA HOLANDIJA− NEMČIJA / zajtrk (pribl. 70 km)
COKLE, MLINI NA VETER, SIRI in TRADICIJA
Zajtrk v hotelu in nekaj prostega časa v Amsterdamu (doplačilo za javni prevoz). Zgodaj popoldne vožnja severno od Amsterdama. Ogled ene izmed številnih coklarn, saj izdelovanje teh lesenih obuval sodi med tradicionalne nizozemske obrti. Nato vožnja do prijetnega ribiškega mesteca Volendam. Sprehod po starem mestnem središču, kjer obiskovalce prevzame preprostost nizozemske arhitekture in stare lesene ladje v mestnem pristanišču. Obisk ene od sirarn, kjer boste izvedeli kaj več o proizvodnji različnih vrst sira. Pozno popoldne slovo od Nizozemske in nato po Nemčiji, mimo Kölna in Frankfurta do Bavarske.

5. dan: NEMČIJA−LJUBLJANA (pribl. 1250 km)
Vožnja po Bavarski mimo Nürnberga in Münchna do Ljubljane s prihodom v dopoldanskih urah.

Odhodi

Velja za vse avtobusne programe na Nizozemsko. Ob predhodni najavi (ob rezervaciji) na prodajnem mestu je možen vstop na:

KRANJ – Mercator center Primskovo približno 20 minut po odhodu iz Ljubljane
LESCE – bencinska črpalka OMW približno 35 minut po odhodu iz Ljubljane
JESENICE – postajališče HRUŠICA približno 60 minut po odhodu iz Ljubljane

 

Destinacija

Nizozemska - Amsterdam

Cenik

  • Odhod 13.5.2015
    Osnovna cena 259 €

Dodatne informacije

Opomba

  • Dvoposteljne sobe z dodatnim ležiščem so na vprašanje!