Potovanja

Potovanja

P A R I Z

REIMS - CHATEAU THIERY - VERSAILLES ter ogledi pariških muzejev

P A R I Z P A R I Z


ODHOD:   04. 10.  2018                                                                                          

koda: 569018                                                                 

ČAS POTOVANJA:  osem  dni 

NAJMANJŠE število udeležencev: 35                            

ČAS ZA PRIJAVO: 03. 09. 2018


1.dan, četrtek  Odhod  avtobusa ob 18. uri s parkirišča Tivoli v Ljubljani. Peljali se bomo na mejni prehod Karavanke in po avtocesti preko Avstrije in Nemčije…

2.dan, petek Pri Baden Badnu bomo prestopili reko Ren in hkrati mejo v francosko pokrajino Alzacijo, nadljevali skozi Loreno do glavnega mesta Šampanje v  Reims. Ustavili  se bomo za jutranji kratek ogled ob veličastni gotski katedrali, ki je v zgodovini znana kot  »poročna stolnica francoskih kraljev«. Ogledali si bomo cerkev, veliko izvedeli o začetkih francoskega kraljestva,  popili kavo in nadaljevali vožnjo do mesta Chateau Thiery.  Mesto je znano po šampanjskih kleteh in po lepo vzdrževanem spomeniku ameriškim vojakom iz I. svetovne vojne. Obisk šampanjske kleti in degustacija. Nadaljevanje vožnje v Pariz, kamor bomo prispeli okrog poldneva. V kolikor bo čas dopuščal si bomo na krožni vožnji ogledali nekatere znamenitosti Pariza: Place de la Bastille, novo Opero, Trg Republike, Garnierovo staro Opero. Peljali se bomo mimo slovitih veleblagovnic La Fayette in Printemps, mimo cerkve Madelaine, prečkali Trg Concorde, dalje po Elizejskih poljanah do Slavoloka zmage, od koder bomo videli tudi moderno četrt La Defense, do Trocadera in simbola Pariza - Eifflovega stolpa ...  Prihod v hotel in namestitevPo krajšem počitku se bomo zbrali na recepciji in se na ogled mesta odpravili z metrojem in peš. Za prvi dan smo izbrali  predel mestnega otoka  » Ile de la Cite« s katedralo  Notre dame, trgom Place Saint Michel, Sorbono, Pantheon, Luxemburške vrtove  in Latinsko četr.  Večerja po želji. Nočitev.

3.dan, sobota  Zajtrk v hotelu. Dopoldan se bpmo z avtobusom odpeljemo v Versailles, kjer se bomo najprej sprehodili po znameniti tržnici, kasneje pa bomo obiskali grad in prostrani park.  Zgodaj popoldne bomo po povratku v Pariz ostali v strogem centru mesta. Ogledali si bomo lahko čudovito kupolo, ki krasi veleblagovnico La Fayette. Le nekaj korakov stran je ena najlepših opernih stavb na svetu – Opera Garnier. V bližini je tudi  Muzej Fragonard z zgodovino parfumerije, možnost nakupa.  Sprehodili se bomo po trgu Vendome  z zanimivo zgodovino od »sončnega kralja« do Napoleona in današnjih dni. Ob zaključku dneva bo možen vzpon na Eifflov stolp (rezervacija ob prijavi)…  Obisk Kabareja po želji z doplačilom. Nočitev.

4.dan, nedelja  Po zajtrku bomo organizirali obisk nekaterih muzejev na dan »odprtih vrat«: Louvre, Rodin, Orangerie, Orsay, Petit Palais… Potniki bodo prejeli načrt mesta in seznam vseh muzejev. Predlagana bo tudi tura in predstavljena okvirna vsebina. Večerja po lastni želji. Nočitev.

5. dan, ponedeljek  Po zajtrku  bomo  odnesli prtljago v avtobus. Fakultativno se boste lahko odločili za obisk parka Disnayland (prijave v agenciji).  Dopoldan  nadaljevanje ogledov znamenitosti Pariza z vodnikom: Trg Naroda – Place de la Nation in  pokopališča največjih svetovnih  imen kulture, glasbe in filma  -  Pere Lachaise…  Popoldne se bomo zbrali v hotelu in se  ob 15. uri odpeljali proti  Marne la Vallee, kjer bodo vstopili naši sopotniki iz Disnaylanda in skupaj bomo nadaljevali do zgodovinskega Verduna. Kratek ogled mesta, nastanitev in nočitev.

6.dan, torek  Zajtrk v hotelu. Ob 8.uri odhod  proti Strasburgu. Ustavili se bomo za sprehod ob reki L'ill in Trgu Place Kleber, po želji obiskali katedralo… Nekaj prostega časa za individualne želje. Sledil bo povratek z vmesnimi postanki proti domu, v Ljubljano se bomo vrnili okoli 22. ure.Destinacija

Cenik

Cena potovanja:  

ob udeležbi 45 potnikov  € 389,00  (pri 40 potnikih € 409,00,  pri 35 potnikih  € 432,00)

Dodatne informacije

V ceno je vključeno:

- vožnja s turističnim avtobusom z vsemi pristojbinami in dovolilnica za parkiranje v  Parizu

- 4 x prenočevanje z zajtrkom (3 x v Parizu in 1x v Verdunu) v dvoposteljnih sobah

- vsi ogledi po programu, brez vstopnin

- 10 kart za Metro

- ogled šampanjske kleti Pannier z degustacijo

- vodenje,  organizacija in DDV,

- osnovno nezgodno zavarovanje

Doplačila:

-enoposteljna soba  € 120.-

-vstopnina za Disneyland + vozne karte RER  (cca) €70,- 

-vstopnina za Grad Versailles € 25,-,

-za vsako kosilo ali večerjo priblizno od € 15,- dalje

-stolp Eiffel € 25, – do vrha ( predhodna prijava zaradi rezervacije),

-vstopnina za Muzej Panteon €7,-  

-nočni Kabare od € 70,- (odvisno od lokacije) do € 200,-

obvezno doplačilo:  prijavnina 12 EUR na osebo

Priporočamo Zavarovanje rizika odpovedi v primeru dokumentirane višje sile, ki za to potovanje znaša € 22,-

Pridržujemo si pravico do spremembe cene, če se spremenijo cene storitev, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav.

Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer nezgode, ki je niso povzročili sami.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so na voljo v agenciji ali na naši spletni strani www.travel-veronika.com.

Kamnik, v maju 2018